Šta je novo?

XP Ikone

• Začetnik teme Začetnik teme Misha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
E od juche su mi se zeznule ikone u xp-u, ali ne sve nego samo ikone od instalacija...

Znachi, npr. skinem neki program, on ima svoju ikonicu, stoji mi na desktopu (privremeno) i restartujem mashinu i posle toga ikonica bude ona default ... ne znam ni kako da je nazovem, ali u svakom sluchaju se promeni. Inache, instalacija prodje ok, ali me nervira shto ikonica nije u redu 🙂
Inache, instalacije koje se nalaze negde drugde su ok, ikonice su im ostale normalne, tako da se to valjda deshava samo ikonicama sa desktopa...

Jel zna neko u chemu je fazon?

znachi skinem neki program i ikona je normalna, shto se da videti iz prilozenog...

i onda restartujem komp, i samo se instalaciona ikona zezne, dok my computer, onda tu neki pdf i ostalo ostane ok...

pomagajte ljudi, pogubih ikone 😀

Uzmi bilo koji Tweak UI ili neki progam za menjanje ikona i probaj da uradis Repair Icons. To bi trebalo da popravi stvar.ctp;

aj probacu, mada je chudno shto zezne samo instalacione fajlove tj. ikone...

Misha je napisao(la):
aj probacu, mada je chudno shto zezne samo instalacione fajlove tj. ikone...
Pobrljao ti je kesh sa ikonama 🙁
Na 98-ici postoji fajl koji se zove ShellIconCache i nalazi se u Windows direktorijumu, ali nisam siguran da li se isto zove i na XP-u. Ako je isti u pitanju (koristi Search) dovoljno je obrisati ga i resetovati masinu.
Ako ne upali to, koristi neki tweaker kao sto je mixi predlozio (najlakse ti je sa TweakUI for XP, a i najkraci je), pa pronadji "Rebuild icons" opciju i resetuj masinu...

C:\Documents and Settings\Miroslav\Local Settings\Application Data

naravno ono miroslav zamenis sa tvojim userom

i shta onda tamo Miroslave? 🙂

imam GDIPFONTCACHEV1.dat i neki configuration fajl... da izbrishem ovaj prvi?

Nazad
Vrh Dno