Šta je novo?

XP ikone za Total Commander

• Začetnik teme Začetnik teme dEXE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Kao sto znate (a neki mozda i ne) u Total Commanderu, mogu da se promene ikonice foldera i sl., samo treba staviti u njegov folder biblioteku sa ikonama i upisite ovu liniju u wincmd.ini u sekciji [Configuration]:
IconLib=c:\totalcmd\wcicolib.icl
samo putanju promenite prema potrebi...
A neko moze da i koristi ICL Toolkit lepo dizajniran programcic za menjanje i preview ikona u Tcmd-u...

A zasto sve ovo napisah? 🙂
Pa, napravio sam spomenutu biblioteku sa XP izgledom ikonica, i to za sve Windowse (u XP-u sa alfa kanalom)...
Na net-u se moglo naci par vec uradjenih, ali su sve imale neku manu, sada je sve otprilike sredjeno i mislim da je ovo najbolje resenje i da ce malo osveziti izgled foldera u Tcmd-u...
Ikonica programa modernija, subfolder ikonica lepsa, folderi, hiden folderi,... ikonu za arhive sam ostavio nedirnutu jer sam se na nju navikao i mislim da je najbolja tj. nezamenjiva, a ko voli Winzip (ja ne) on mu je vec verovatno i zamenio tu ikonu...

download 32Kb

Ako neko pri tome zeli i moj Expanded Main Menu za TC (prosireni meni sa mnogo vise funkcija) zajedno sa ikonama moze to skinuti ovde .

I na kraju savet, obavezno instalirajte i probajte nove FS i Lister pluginove za TC posto ima zaista sjajnih i korisnih (konacno gledanje flash-a, doc, excel, powerpoint i dr. fajlova u okviru TC-a, ulazenje u exe i hlp fajlove, i td.)

Od TC-a nema bolji... 😉

A moze li neki crack ili sn za taj TC ?

Hvala

search bi definitivno trebalo izbaciti psto ga niko ne upotrebljava

dEXE, hvala na ovome! vrlo korisna stvarcica, bar sto se sminkeraja tice 🙂

dEXE je napisao(la):
I na kraju savet, obavezno instalirajte i probajte nove FS i Lister pluginove za TC posto ima zaista sjajnih i korisnih (konacno gledanje flash-a, doc, excel, powerpoint i dr. fajlova u okviru TC-a, ulazenje u exe i hlp fajlove, i td.)

Od TC-a nema bolji... 😉

Gde mogu da se skinu ti novi lister i FS plugin-ovi?

(konacno gledanje flash-a, doc, excel, powerpoint i dr. fajlova u okviru TC-a, ulazenje u exe i hlp fajlove, i td.)

Kod ghisler-a ih nema. Jedino ako misliš na QuickViewPlus... koji, po meni, nije najsrećnije rešenje (bagz)

Zaboravite Ghislerov sajt,
jerbo Rusi caruju sto se tice dodataka za Tcmd...

Znaci sve lepo klasifikovano i cim se pojavi novi oni ga stave, jerbo ljudi koji rade na sajtu su u kontaktu sa autorima pluginova (koje uglavnom 95% Rusi prave)...
Mozete takodje probati i MaxWish-ov sajt ali je ovaj ruski po meni bolje resenje, znaci http://www.wincmd.ru

Ovaj novi plugin koji koristi IE prikazuje svasta, malo je mozda sporiji na slabim racunarima, ali...

Miroslav je napisao(la):
search bi definitivno trebalo izbaciti psto ga niko ne upotrebljava

dEXE, hvala na ovome! vrlo korisna stvarcica, bar sto se sminkeraja tice 🙂

meni ovaj krak ne radi, barem ne na xp-u ... 🙁

Ma verovatno radi i nema veze sa XP-om (doduse nisam gledao)...
Najverovatnije imas problema jer postoje 2 verzije TC-a 5.50, i to prva od cini mi se 28.10. i druga silent update od 4.11., dakle ti verovatno imas verziju za koju nije ovaj crack...
E da ne bi bilo problema, skinite ponovo TC ako imate stariju verziju iz oktobra, i registrujte sa ovim crackom

mozda je zabuna u sledecem: ikona za ovaj fajl je ista kao ikona za registry. potrebno je ne startovati ovaj fajl vec ga kopirati u instalacioni direktorijum total commandera

pokusaj to pa javi jel radi, ja imam WinXP i Win2000AS i radi i na jednom i drugom

silvereye je napisao(la):
meni ovaj krak ne radi, barem ne na xp-u ... 🙁

Na
h**p:\\61.151.251.199/soft/crsky/totalcmd_v5.50.rar

imas u jednom fajlu sve sto treba ( i program i reg fajl bas za taj program)

dEXE je napisao(la):
Zaboravite Ghislerov sajt,
jerbo Rusi caruju sto se tice dodataka za Tcmd...

Znaci sve lepo klasifikovano i cim se pojavi novi oni ga stave, jerbo ljudi koji rade na sajtu su u kontaktu sa autorima pluginova (koje uglavnom 95% Rusi prave)...
Mozete takodje probati i MaxWish-ov sajt ali je ovaj ruski po meni bolje resenje, znaci http://www.wincmd.ru

Ovaj novi plugin koji koristi IE prikazuje svasta, malo je mozda sporiji na slabim racunarima, ali...

Posto ima citavo brdo pluginova, da ne bih sve isprobavao - koje si ti vec oprobai i koje smatras za vrlo korisne?

Sto se tice cracka vec sam objasnio, a sto se tice reg fajla, cisto da se zna da stvar stoji slicno, tj. reg fajl radi na starijoj verziji ali ne i na novoj jer je blacklistovan...

A sto se tice pluginova, pa recimo ukratko ovako:
- za lister, su ti sva 3 dobra, znaci onaj za IE je sjajan, zatim za prikazivanje doc fajlova takodje, i onaj za prikazivanje tj. "bojenje" C koda (programskog jezika) kome treba...
ocekuju se novi 🙂
- za arhivere, dobar je multiarc, a u njemu vidi za koje arhive ti je potreban (recimo dobar je za CAB falove i raspakuje i pravi cab arhive, i za citanje img fajlova (imidz flopija)), zatim naravno za iso fajlove, sjajan je avi packer (izbacuje frejmove i zvuk iz avija), Catalog za pravljenje spiska fajlova, svi pakeri koji podrzavaju Linux arhive (kome treba), DBX za ulazak u mail od OE-a...
- Zatim sjajni plugin koji podrzava FAR-ove arhive, za sada samo 2 ali oba odlicna, ulaze u hlp fajlove i zatim mozes kao iz obicne arhive iz njih da izbacis html verziju i sl. i drugi koji ulazi u exe fajlove i vadi slike, ikone i kursore (cak i ako je fajl zasticen nekim exe packerom)...
- Od FS pluginova, recimo da je najkorisniji reg plugin za pregled registry-ja i sa F5 lako pravljenje reg fajlova te grane, odlican je za podrsku linux particija (kome treba), Uninstal, zatim za ubijanje procesa - Task manager, pa za korisnike XP neophodni Services, paljenje i gasenje ili brisanje odredjenih servisa, Temp drive kao kod DosNavigatora, super za pravljenje kompilacija i kopiranje iz vise direktorijuma, to je otprilike to, ali ja bih ipak preporucio da sve iskopirate 🙂
- pored toga, cini mi se na strani tools ili tako nesto imate link ka fenomenalnom vieweru View64, koji me je prosto odusevio, jer podrzava sve moguce kodne rasporede, cita html, doc i excel fajlove i to sjajno ako hocete da ih brzo pregledate bez paljenja ili potrebe za office programima... Ono sto je genijalno kod njega je sto podrzava cirilicu, tako da mogu da vidim i txt fajlove napisane u cirilici i recimo da ih posle editujem ili kopiram (titlovi za divx, ruski neki tutorial fajlovi i sl.)...

Ma kad se jednom optimizuje i namesti TC se vise nika ne dira, nema potrebe za preinstalacijom... a nema sta ne radi... toliko koliko sam mogao na brzinu da se setim...

Nazad
Vrh Dno