Šta je novo?

XP, igre i directX 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DuleFman

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2007
Poena
319
Zanima me ova kombinacija ... da li se u xp-u moze koristiti directX 10 ... posto ako ne moze prosto osecam kao da ne cu iskoristiti moju novu 8600GT u potpunosti ...
ako ne moze ... da li mogu igrati igrice koje su napravljne za directX 1o u directX 1o modu a ne 9.0c, ne vezano za windows ... mislim da ste shvatili moje pitanje ... pa da cujem vas strucnjake, jer stvarno ne bih isao na vistu josh barem 2 god 😀

DirectX 10 ne postoji pod XP-om i u oficijelnom obliku nikada neće postojati (verovatno ni u neoficijelnom).
Trenutno ni jedna igra ne radi samo pod DX10 niti postoje neke bitne razlike između DX9 i DX10 verzija.
Tvoja grafička karta je ionako preslaba za DX10, tako da bolje nemoj ni da lomiš glavu oko toga.

Poslednja izmena:
neoficijelni DX10 za WinXP postoji, sastavili ga neki rusi.
ne mogu da izjurim link...nacicu ga...

Nemoj nikako dx10

Citao sam sinoc na nekom sajtu, na zalost, ne secam se kojem, o razlici izmedju dx 9 i 10. Cak su stavili i dosta slika, e, sad saqm se setio, u pitanju je COH, kako igra radi i izgleda sa oba dx-a. Pod dx10 malo lepse izgleda, ostrija je slika, ali je razlika u performansama znatno losija,tj frame rate opada bas dosta, recimo sa 50 na 30... Tako da apsolutno nema nikakve potrebe da se smaras sa tom temom, igraj se sa dx9 slobodno, i uzivaj.

pa dobro ... ali ipak je bolje na dx1o ... malo ali ipak jeste 😀

a sto kazesh da je slaba ... Palit 8600GT sonic+ mislish da ne moze da gura dx10 igre ... znaci samo 88oo i 3870 to mogu ? ne bih bas rekao ali dobro ... moze neko obrazlozenje ... izvor gde si to cuo ili tako nesto ?

Kako se ne kapira da DX10 ne moze lepo da radi pod XP pa sta god Rusi pravili ne moze da se implementira! Ako zelis DX10 idi lepo na Vistu i uzivaj. Price da nije dobra su price ljudi koji ocigledno je ili nisu ni instalirali ili ne umeju da je instaliraju. Cak i pre SP1 RC radila je extra, mada priznajem da je sada mnogo zivahnija.

pa cuo sam price od ljudi koji su je instalirali da ima mnogo problema sa nekim starijim aplikacijama ... takodje sam cuo da npr. CS 1.5 ne moze da se igra na visti ... da li je to tacno ?ti koristish vistu ?reci svoje misljenje malo opsirnije ...

a sto kazesh da je slaba ... Palit 8600GT sonic+ mislish da ne moze da gura dx10 igre ... znaci samo 88oo i 3870 to mogu ? ne bih bas rekao ali dobro ... moze neko obrazlozenje ... izvor gde si to cuo ili tako nesto ?

rekao je to jer ti u moj kompjuter pise fx5200 😉

a ... u tom slucaju ... ne bih mogao ni da vidim V od vista 😀 ...
uzmimam novi komp za 7 dana ... pa sam zato pitao ...
E 2180
8600GT
P5K-R
Segate barracuda 250GB 16mb
Chieftec LBX-02-SL
ne znam sta sam zaborravio nije toliko bitno .. e da Geil ultra 800Mhz 2x1Gb

sve radi pod vistom, ako se desi da igrica ne radi, samo desni klik na game.exe i run in compatability with :: windows xp...

Sve radi, al' sporije nego u XP-u. Neću ga staviti ni za drugi OS iako čekam 8800GT, sve dok ne budem apsolutno primoran.

Nije istina da sve radi sporije u XP, narocito sada sa SP1 Vista je poletela, sve se brzo startuje i radi perfektno. Dosta ljudi koji su i dalje pod XP prosto ne veruju kako meni bolje radi sa Vistom.

Prezvakano vec, koristi pretragu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno