Šta je novo?

XP i Win98 boot

• Začetnik teme Začetnik teme zprvul
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Z

zprvul

Guest
Imam instaliran XP na particiji C, ali hocu na D da instaliram 98-icu, ali da imam izbor sistema pri dizanju. Sve sam ovo probao kada se prvo instalira 98-ica, ali kako ako je prvo instaliran XP.

zprvul je napisao(la):
Imam instaliran XP na particiji C, ali hocu na D da instaliram 98-icu, ali da imam izbor sistema pri dizanju. Sve sam ovo probao kada se prvo instalira 98-ica, ali kako ako je prvo instaliran XP.

Naravno da moze samo sto vecina ljudi ne zna te male tajne pc gurua 😀 😀 😀

Jel moze:
W98SE koji je na C particiji koja je doata prostrana i hocu na toj istoj particiji(C) da instaliram XP?
Ili mora na drugu particiju?

Mislim da ne moze....Ja sam probao i sve je nesto brljavilo...🙁

Milanche je napisao(la):
Jel moze:
W98SE koji je na C particiji koja je doata prostrana i hocu na toj istoj particiji(C) da instaliram XP?
Ili mora na drugu particiju?

Postoji nacin, koji je dosta opsiran... i koji brljavi, ali mozes da podelis particiju na 2 dela pomocu Partition magica bez formatiranja... pa onda instaliras xp na cistu particiju koju si dobio deljenjem...

Da ponovimo po stoti put: NIKADA ni pod kojim izgovorom NE STAVLJATI dva OS-a na istu particiju !!!

Moze to sto je rekao Cream i jos jednostavnije, samo sa PM-om smanji postojeci C: i kad krene istalacija XP-a daj mu da se instalira u prazan neformatiran prostor koji ce on sam da formatira...

zprvul je napisao(la):

Moze , a za to ti trebaju Partition magic i Bootmagic.

Samo da naglasim da je taj fazon PM postize tako sto skriva ostale aktivne particije.
Sto naravno znaci da particije na kojima su ostali operativni sistemi nisu vidljive direktno iz trenutno podignutog OS-a, vec mora da im se pristupa preko File Browser-a koji je deo PM-a...

Imas opciju u Bootmagicu sa kojom odredis sta hoces da vidis sa kojeg sistema.Mozes da kombinujes kako god hoces.

Postoji i jednostavnije resenje, cime se potpuno gubi potreba za PM Boot managerom.

C: Win ME
D: Win XP

Iz oba sistema su fajlovi vidljivi naravno.

Meni tako najbolje sljaka komp.

:wave;

Nazad
Vrh Dno