Šta je novo?

Xp i promena hardwarea

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Treba li ponovo aktivirati Win Xp posle promene : Maticne ploce, harda itd...

aktivirati ili reinstalirati? nisam cuo da neko reaktivira XP posle promene hardvera. ako je reinstalacija u pitanju, uradi ponovo ako prelazis na drugi chipset inace ostavi

Covek verovatno ima legalan windows.i pri promeni nekih delova hardvera trazice ti ponovnu aktivaciju,ako nece da se aktivira preko neta moras telefonski,kada odaberes zemlju dace ti jedan broj u sloveniji nazoves i procitas broj iz tacke 3 i oni ti izdiktiraju neki drugi broj koji ti ukucas i aktiviras win.Inace pricaju srpski:wave;

Ako je stvarno legalno aktiviran XP, sam ce on odrediti kada ce mu biti dosta promene hardware-a i sam ce se blokirati/traziti reaktivaciju.

Mislim da je nakon promene pet (ili bese tri ???) komponente...

mislim da je tri

e a da li i mo koji imamo nelegalan win posle promene 3 komponente moramo da reinstaliramo...

Da li je promena matične ploče - promena jedne komponente ili promena >10 komponenti (ovaj, onaj kontroler, SB, ACPI dugmići itd.)? Pretpostavljam da je ovo drugo, ali obzirom da corp verzija fabrički ne zahteva aktivaciju, za nju nije potrebna ni reaktivacija - drugaru sam menjao MVP3 u KT133 i nije se uopšte pobunio, dok se meni sa tog KT133 na KT266 zaglupeo jer je našao nov procesor i ne sertifikovan drajver za isti, pa me je pitao da li da ga ipak instalira, ALI pre nego što je digao drajver za tastaturu i miša pa nisam mogao da mu "odgovorim", tako da je pala reinstalacija koja je sa sobom nosila brisanje svih podešavanja sistema - nije kao i kod prethodnih win-ova, sa čuvanjem podešavanja. Postojala je i mogućnost recovery console ali nisam je uspeo odraditi jer sam zaboravio adminovu šifru - lupao sam neke koje su mi pale na pamet, ali kasno sam se setio da za admina nisam ni stavio šifru FX .
Eto mojeg gorkog iskustva sa prmenom ploče i procesora. Inače, prethodno sam menjao HDD sa Ghostom bez ikakvih problema.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno