Da li je promena matične ploče - promena jedne komponente ili promena >10 komponenti (ovaj, onaj kontroler, SB, ACPI dugmići itd.)? Pretpostavljam da je ovo drugo, ali obzirom da corp verzija fabrički ne zahteva aktivaciju, za nju nije potrebna ni reaktivacija - drugaru sam menjao MVP3 u KT133 i nije se uopšte pobunio, dok se meni sa tog KT133 na KT266 zaglupeo jer je našao nov procesor i ne sertifikovan drajver za isti, pa me je pitao da li da ga ipak instalira, ALI pre nego što je digao drajver za tastaturu i miša pa nisam mogao da mu "odgovorim", tako da je pala reinstalacija koja je sa sobom nosila brisanje svih podešavanja sistema - nije kao i kod prethodnih win-ova, sa čuvanjem podešavanja. Postojala je i mogućnost recovery console ali nisam je uspeo odraditi jer sam zaboravio adminovu šifru - lupao sam neke koje su mi pale na pamet, ali kasno sam se setio da za admina nisam ni stavio šifru FX .
Eto mojeg gorkog iskustva sa prmenom ploče i procesora. Inače, prethodno sam menjao HDD sa Ghostom bez ikakvih problema.
Pozdrav