Šta je novo?

XP i dial?

Floyd

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
treba mi pomoc,posto ne mogu da dobijem signal kad kliknem na konekciju,modem je regularno instaliran(znaci nema IRQ konflikta)
verovatno je nesto banalno ali se ne snalazim.Verzija je XP pro(onaj 2600 build).

Koji je modem u pitanju, jel uopste ne radi ili taj "signal" predstavlja zvuk modema koji se iskljucuje-ukljucuje u konfiguraciji modema pa "enable modem speaker". Jel se vidi u Device Manager-u ?

lucent winmodem,vidi se u device m. i kaze da je sve ok,posle klika na dial cuje se zvuk podizanja slusalice ali nema ono tuu-tuuuuu

Da li iskljucio "wait for dial tone before dialing" i u advanced options ukuco atx3 (string)?
Mozda je i zvucnik na modemu crko (ili je smanjen) pa ga jednostavno ne cujes ;)

Floyd je napisao(la):
lucent winmodem,vidi se u device m. i kaze da je sve ok,posle klika na dial cuje se zvuk podizanja slusalice ali nema ono tuu-tuuuuu
Pa jel uspostavlja konekciju, ako da onda samo trebas da cekiras "enable modem speaker" da bi ga cuo kako uspostavlja vezu.

nece uopste da krene da okrece broj,posle 10-20 sec. izbaci poruku kako nema dialtone,ukljucena je opcija "wait for dial......"
modem je ospravan posto iz win98 sve radi kako valja

proveri da li je ukljuceno tonsko ili pulsno biranje.
Ukucaj slovo p ispred broja provajdera.
pozdrav,
Joja

Ni lucent nije ko sto je bio

Modem koji imas (lucent winmodem ili LT winmodem)
Ne radi pod XP-om.
Bar ne sa XP-ovim driver-ima.
Grdno sam se mucio da ga nateram da radi.
Naravno nije proradio.
Ali ako nadjes negde Lucentov modem na cijem cipu ne pise ogre, radice normalno.
Ja sam na staroj centrali i imam strasnih problema sa netom.
Resio sam tako sto sam kupio najjeftiniji US Robotics-ovim modemom.

Floyd je napisao(la):
nece uopste da krene da okrece broj,posle 10-20 sec. izbaci poruku kako nema dialtone,ukljucena je opcija "wait for dial......"
modem je ospravan posto iz win98 sve radi kako valja

Opcija wait for dial tone treba da BUDE ISKLJUCENA!
To je ocija koja radi samo na americkim centralama, tako da je ovde obavezna za isklucivanje.

kada sam iskljucio opciju "wait for dial..." pocne da okrece broj ,ali ne moze da uspostavi konekciju,to mi je i logicno ,valjda treba da se cuje tu-tuuu pa da pocne zvati,ajde ako jos neko ima problem sa agere modemom neka se javi ili neka predlozi drivere ,ako je do njih problem

Proveri kablove, je si li siguran da si utaknuo u loine ulaz u modemu (imas line i phone).
Sto se wait for... tice, ostavi ga iskljucenog i nastavi dalje da trazis resenje.

Eh takav sam problem imao kod frenda prije tjedan dana na XP-u!
Nakon svih podešenih opcija nije proradilo pomogao je samo driver za XP kojeg moraš još malo pričekat ako imaš modem lošijeg proizvođača.
pozdrav!:wave;

Floyd je napisao(la):
kada sam iskljucio opciju "wait for dial..." pocne da okrece broj ,ali ne moze da uspostavi konekciju,to mi je i logicno ,valjda treba da se cuje tu-tuuu pa da pocne zvati

Nije logicno, jer modemi uglavnom NE prepoznaju nas dial tone, bar ne na vecini centrala. Pogledaj http://808hi.com/56k/ltwin.asp , ima gomila korisnih informacija za Lucent/Agere modeme, a kazu da se i na Windows Update-u pojavila najnovija verzija drajvera. Probaj i da menjas Country u Phone/Modem Properties.

Jos nesto, koja je ploca u pitanju? Isti simptomi se javljaju na FIC AZ-31 ploci, resenje je u flesovanju biosa...

ploca je asus a7v-133m,kablovi i modem su 100% ispravni ,jer sve odlicno funkcionise pod win98(imam oba sistema instalirana-naravno na razlicitim particijama),a kako se menja IRQ(u device menageru opcija mi je bleda tj. nedostupna)

hvala na odgovorima-dosadasnjim

mikis je napisao(la):
Probaj i da menjas Country u Phone/Modem Properties.
Ja samo stavljam Italy u Country i mora da bude overen Use Dialing Rules i u njemu podeseno kako vec treba i sve radi savrseno :)
Uopste ne razumem u cemu bi mogao biti problem, Imam isto Lucent modem, isto ASUS plocu, XP-ovi drajveri za Lucent su sjajni...

resio sam problem instalacijom novih driver-a (neki 6.0 za agere)

hvala svima na pomoci

Nazad
Vrh Dno