Šta je novo?

Xp home ili professional?

Rider84

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2009
Poena
154
Jedno kratko pitanje:

Mogu li da instaliram xp home u igraonici a da mi inspekcija ne pravi problem?
Hvala

Ok placa se, nameravam da platim XP. Ali je home 8000din a prof je 17000din.
Pa me zanima ako stavim home editon da li ce praviti problem.

Na 20tak racunara razlika je golema:)

17000 dinara :d:d:d:d:d STRASHNO koja cena!

Home verzija ima neka ograničenja po pitanju umrežavanja u odnosu na Professional verziju, inače je potpuno legitimno koristiti je i na "poslovnom računaru", jer oznaka "Home" ne znači da je isključivo za kućnu upotrebu

PS
Mnogo je bitnije pitanje koja verzija Windowsa može da se instalira na već postojeće računare da bi sve bilo legalno pošto je očigledno da računari nisu stigli sa preinstaliranim OEM Windowsom.
Za to služi GGK (Get Genuine Kit) koja je i najskuplja, a i koliko znam ne postoji Home GGK!?

Poslednja izmena:
Home nema mogućnost učlanjivanja u domen, a i ne može da se korisnik konektuje Windows Remote Desktopom na Home verziju ( dva najbitnije stvari, od toga mi domensko okruženje ne treba, ali mi je nekoliko puta zatrebao Win remote desktop, završio sam posao sa VNC-om )

Home nema mogućnost učlanjivanja u domen, a i ne može da se korisnik konektuje Windows Remote Desktopom na Home verziju ( dva najbitnije stvari, od toga mi domensko okruženje ne treba, ali mi je nekoliko puta zatrebao Win remote desktop, završio sam posao sa VNC-om )

OK, a mozes li nam objasniti sta to znaci na primeru igraonice, odnosno kolko je to neophodno za igraonicu? Ja sam cuo da Home ne vidi vise od 5 kompa u mrezi, jel to znaci da covek nikako ne moze da poveze 20-ak kompa sa Home verzijom?

OK, a mozes li nam objasniti sta to znaci na primeru igraonice, odnosno kolko je to neophodno za igraonicu? Ja sam cuo da Home ne vidi vise od 5 kompa u mrezi, jel to znaci da covek nikako ne moze da poveze 20-ak kompa sa Home verzijom?

Ma jok, to je samo ograničenje na maksimalno 5 aktivnih konekcija za šerovanje fajlova, dok Professional može da ima 10. Ne igra to tebi nikakvu ulogu.

Slobodno stavi Home Edition. Ono što Professional nudi nije od značaja za običnu igraonicu.

Poslednja izmena:
Ma jok, to je samo ograničenje na maksimalno 5 aktivnih konekcija za šerovanje fajlova, dok Professional može da ima 10. Ne igra to tebi nikakvu ulogu.

Slobodno stavi Home Edition. Ono što Professional nudi nije od značaja za običnu igraonicu.

Eee takav odgovor cenim, puno hvala.

Vrh Dno