Šta je novo?

XP Home i mreza

• Začetnik teme Začetnik teme smile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Jel moze XP Home da radi u mrezi (neko mi je rekao da moze samo XP Profesional, pa je zato XP Home i najeftiniji, jeftiniji i od 98 i Me).

smile je napisao(la):
Jel moze XP Home da radi u mrezi (neko mi je rekao da moze samo XP Profesional, pa je zato XP Home i najeftiniji, jeftiniji i od 98 i Me).
Nisam to nikad probao, u mreži može da radi ali mislim samo kućnoj, tj. ne radi u domenu sa serverom.

moze da radi u domenu, to moze i 98-ica, u workgroup polje se upishe ime domena i loguje se normalno kao domenski rachunar

nickname je napisao(la):
moze da radi u domenu, to moze i 98-ica, u workgroup polje se upishe ime domena i loguje se normalno kao domenski rachunar
Rekoh, nisam probao, ali po Microsoftovoj klasifikaciji: Win3.1x, Win9x, WinNT, Win2k i WinXP Pro spadaju u 'profesionalne operativne sisteme', dok samo WinME i WinXP Home se nazivaju 'kućni'. Pravila za upgrade popuste isto vode računa u ovome, tj. Win98 je 'jače namene' od WinXP Home pa je moguće da može i nešto što ovaj ne može. Čuo sam da nema pristup mrežnim serverima, rad u domenu, kriptovanje fajlova... za igraonicu uglavnom nebitno.

Nazad
Vrh Dno