Šta je novo?

XP dugo ucitava

saka

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
620
Problem je sto mi se XP ucitava tacno 120sekundi, tj onaj deo pre welcome sa crnom pozadinom kada zelena traka vrti :) Ja mislim da je do harda pa bi da kupim novi, ali ako nije onda necu bezveze da bacam pare, je li!
Od stare konfiguracije koja se sastojala iz celerona na 633 128/mb sdrama i gf 256 32mb i maxtorovog harda od 14.5gb 5200 ostao mi je samo hard a ostalo sam zamenio sa 2000+ kt400 256ddr i radetom 9600pro ali i kod jednog i kod drugog xp nenormalno dugo ucitava! formatirao sam hard zilion puta, instalirao 10 razlicitih verzija sistema posto mi je kolega rekao da se ovo desavalo sa prvim verzijama xp-a ali jok, sve isto! Do skora sam ga drzao na win98/me zbog ucitavanja ali zbog tehnickih razloga sam morao da predjem na xp! Pa ima li ko neki predlog ili da kupujem novi hard a ako i on nevalja, onda cu da se iznerviram, izvadim graficku iz racunara, a sve ostalo u kantu :crash: :crash: :crash: :crash: :crash:

Pokusaj da eksperimentises sa dzamperirma na hdd-u, ne mora da znaci da je samo do hard diska. Veoma lako da je i do kontrolera na maticnoj ploci. Podigni aplikaciju bootvis pa vidi koliko ti traje inicilijizacija a koliko prefetching.

CD ili drugi neki opticki uredjaj je stavljen kao Slave na Ide 2 grani, a drugog uredjaja nema. Prebaci ga na Master i dici ce se bez cekanja.

Pogledaj u event vieweru dali ti neki drajver ili uređaj pravi problem. Ja sam imao isti problem i bilo je do IDE drajvera na NF2 koji je otezao boot dok ne time-outuje. Kad sam instalirao nove drajvere za ploču boot se ubrzao za 2 puta.
Pozdrav!

bootvis & prefetch off ... :d

:wave:

Poslednja izmena:
Mrezna takodje zna da produzi bootovanje.

imam jos i modem lucent, ali i bez njega je isto, pokusacu da eksperimentisem sa hdd i cd pa cu javiti sta sam uradio

I ja imam isti problem i to od trenutka kada sam instalirao XP :(
Kada krene splash screen (pre welcome poruke), ucitava...bar 150s, dok je pre ucitavao za 30tak s...
Imam mrezu, ali nemoguce da je toliko usporila ucitavanje, jer je ucitavanje Windowsa 2000 sa mrezom potrajalo oko 30tak sekundi na istoj masini. Kada pogledam Event Viewer, uvek stoji WARNING sa porukom daj e tastatura poslala neki pogresan reset signal...

Pogledajte sta kaze Bootvis, koji proces uzima toliko vremena.

Da li mozete poverovati da se, kada uklonim tastaturu (fizicki) ili stavim neku drugu (ova je PS2), sistem dize brze za 15s??? (Windows 2003 Server/XP)

Poslednja izmena:
Isti problem sam imao:dizao se 2min( mislim na xp) i sta je bilo u pitanju?? kabal od cd-a !!!Posle toga dizao se za 5sek!!! znaci-periferijska sra*a!! :wall:

Nazad
Vrh Dno