Šta je novo?

XP BOOT sa programima?

acaglumac

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
301
Znam kako da napravim XP SP2 boot ali kako da napravim
XP SP2 BOOT+programi npr nero,bsplayer,winamp?

OS/Applications image

Hoces da napravis boot-abilni CD/DVD sa instaliranim aplikacijama??? Cini mi se da to nece moci. Mozes napraviti image file particije na kojoj ti je OS sa instaliranim drivers, patches and applications i smestis recimo na DVD, ali da napravis instalacioni medij, ne.

idavik je napisao(la):
Hoces da napravis boot-abilni CD/DVD sa instaliranim aplikacijama??? Cini mi se da to nece moci. Mozes napraviti image file particije na kojoj ti je OS sa instaliranim drivers, patches and applications i smestis recimo na DVD, ali da napravis instalacioni medij, ne.

Jedan moj drug je napravio XP koji sam instalira sve programe koje je on odredio i dan danas mu odlicno to funkcionise 😉 E sad, pitanje je kako je to on uradio...

Naravno da je moguce napraviti. O tome je vec bilo reci, pa upotrebi Search.
HINT: Unattended CD

U krajnjoj liniji, ne isplati ti se da ostanes na verzijama programa i driver-a koje su aktivne kada pravis image ili Unattended setup.
Office programi i Windows update OK, ali za ostale programe ne preporucujem.
Jedino ako radis privatno servis kod ljudi, pa te mrzi svaki put iznova isto da radis 😡
@mihailo, kako da integrise programe, uradio sam search, ali opcije su samo za update Windows-a, eventualno drivers?

Ja znam za dve takve stvari.
Prvo imas verziju koju ti hoces (nero, kasperski, bsplayer, mnoooogo drajvera i jos gomila stvari) i zove se Windows Borg guglaj malo pa ces naci.Znaci tu odaberes sta ti treba od softvera i to ti se instalira.
Druga verzija je winxp sa pomocnim programima (partition magic, norton i sl. dijagnostickim/repair alatima) koja se startuje sa CD kao linux live distibucije i ovo se zove Mini PE.Znaci guglaj malo i vidi sta te interesuje.

UltraISO bi trebao da ti obavi posao. Takodje vrsi i prebacivanje iz bilo kog u bilo koji image format. Jedino sto nije besplatan.

@ acaglumac
...samo da priupitam... a da mozda nisi mislio na klasican XPSP2 disk, sa programima u jednom folderu, koje ces rucno instalirati po potrebi... ?
To uradis tako sto u poddirektorijumu "files", gde inace i kopiras kompletno svoj WinXP CD, kreiras nov folder npr... "programi" ili "appendage" itd... i tu smestis sta zelis...

Nazad
Vrh Dno