Šta je novo?

Xp boot diskete?

macak-BL

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
319
Hocu da napravim xp boot diskete, znam da ih ima 6 itd.. sve to ok, skinem ja setup sa microsoft-ovog site-a za xp-sp2 i pokrenem ga kad ono ... eror neki..

16 bit MS-Dos Subsystem

C:\Windows\system32\autoexec.nt. The system file is not suitable for
running MS-DOS and Microsoft Windows Applications. Choose "Close"
to terminate the application.

E sad, pokusao sam naci gotove diskete da ih skinem s neta.. ali nisam uspio iskopati,... inace citav problem je u tome sto jedan stari komo nece da boota sa cd-a, kaze neki eror prilikom startanja bootanja sa cd-a ... ovako nesto...

code: cannot boor from cd - code 5.

ako neko ima rjesenje bio bih veoma zahvalan!!! pozdrav

Pa probaj sa Win98 startup disketom i podrskom za CD na njoj.

Nece, ja mogu installirati win 98,.. to nije problem,.. ali ja hocu da dignem XP,.. stavim da boot-a sa cd-a i nece ... kaze eror gore navedeni,... ubacim boot Me win i isti eror... jedino mozda da flash bios-a .. ili da nadjem diskete za XP..

Sretao sam to. Zakacio si neki virus koji brise "autoexec.nt" iz system32 foldera.
Duplikat ovog fajla mozes naci na Windows\repair.
Nevolja je sto ce autoexec.nt biti obrisan pri svakom restartu tako da moras
napraviti mali .BAT koji ce ga uvek kopirati sa \repair foldera u \system32 folder i taj BAT gurni u u startup proceduru.

EDIT:
E da setio sam se. Nemoras praviti BAT, dovoljno je da autoexec.nt jedanput iskopiras u \system32 folder i promeni mu atribut u read-only. To ce resiti problem.

Poslednja izmena:
programmer je napisao(la):
Sretao sam to. Zakacio si neki virus koji brise "autoexec.nt" iz system32 foldera.
Duplikat ovog fajla mozes naci na Windows\repair.
Nevolja je sto ce autoexec.nt biti obrisan pri svakom restartu tako da moras
napraviti mali .BAT koji ce ga uvek kopirati sa \repair foldera u \system32 folder i taj BAT gurni u u startup proceduru.

EDIT:
E da setio sam se. Nemoras praviti BAT, dovoljno je da autoexec.nt jedanput iskopiras u \system32 folder i promeni mu atribut u read-only. To ce resiti problem.

Svaka cast, proradilo je iz prve... sve ok!!! uspio sam napraviti diskete!

Moze biti ali sam sretao isti problem i na masinama koje su imale SP1 ili su bili XP bez SP, a vise nego jednom sam to vidjao i na Win2000.
U krajnjoj liniji nebitno je. Nisam znao za taj Fix ali cu ga probati.
Tehnika koju sam naveo je jednostavna za "prvu ruku" a resava problem.

Poslednja izmena:
programmer je napisao(la):
Nisam znao za taj Fix ali cu ga probati.
Tehnika koju sam naveo je jednostavna za "prvu ruku" a resava problem.
Ma znam da je jednostavna, ali ljudi koji imaju problem mi najčešće nisu "pri ruci"
:d a pokazalo se da njima to sve i nije tako jednostavno, pa mi je mnogo lakše da ih uputim na fix (koji se u praksi pokazao odlično).

Kako od tih 6 butabilnih disketa za Win XP da napravim CD da bih sa njega podigao sistem?

Nazad
Vrh Dno