Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Evo ja imam VRXP i 1600+ i odlicno mi radi, sasvim sam zadovoljan, radi stabilno i dosta brzo. Sto se tice procesora, dosta ti je i 1600+ jer ga mozes bez otkljucavanja poterati na 2100+ (probao sam i to na 160MHz).
Evo ja imam VRXP i 1600+ i odlicno mi radi, sasvim sam zadovoljan, radi stabilno i dosta brzo. Sto se tice procesora, dosta ti je i 1600+ jer ga mozes bez otkljucavanja poterati na 2100+ (probao sam i to na 160MHz).
Nebojsa, XP 1600+ na 160FSB je 2000+ a ne 2100+ (za ovo bi ti trebao 166FSB ili 1733Mhz). U svakom slucaju zadnje serije XP 1600+ procesora su svi dobri overklokeri, i sigurno ces moci da ih poteras kao 2000+ na def. naponu ili uz malo podizanje voltaze. Mada nisam siguran da ce sve VRX ploce dobro raditi na 160FSB-u (ispravite me ako gresim) i zato je najbolje da otkljucas procesor.
Ja sam na mom VRX-u juce dobio sa 1600+ 1.6 GHz (152MHz) i dalje nisam isao!
VRXP je bio 120 koliko pratim! Ja bi sigurno sad pre uzeo ABIT KX7-R cija bi cena sad trebala da je jedva malo visa!
Kod GB je jedina mana sto nije ko svet implementirana 166MHz magistrala odnosno delilac 1/5 se ne moze aktivirati regularno!
Trenutno to nije posebno znacajno osim za overclock ali kada se pojave novi (166MHz) XP-ovi ovo be sigurno mogao biti limit za potpunu podrsku! Mozda se onda pojavi neka revizija biosa koja bi to ispravila ali to je veoma neizvesno!
Trenutno je dobitna kombinacija ABIT za oko 130e i XP 1600+ za 70e koji ces bez ikakvih problema moci da teras kao 2000+ a sigurno i vise! Znaci ima smisla uzmati neku PC2700 memoriju koja za nekih 80e verovatno moze da se izkopa!
Kasnije mozda tamo krajem zime ili na prolece kad ti novi XP-ovi 2600+ ili 2800+ budu kod nas na nivou 80e onda raditi neverovatno povoljni upgrade procesorske snage!