Šta je novo?

Xp 1700+ 0.13?

miha\zero je napisao(la):
Koliko ja znam, a i ljudi na net-u, pogotovu koliko iskustva ima LAXDUKE. Ploce koje su revizija ispod "1.05." ne rade sa XP procesorima (rade ali pucaju, padaju, brljaju ...)

Kod mene je radio 1600+,josh sam ga digo na 160 magistralu.

Plocah je Asus A7V 133-C rev.1.05 (bez tachke na kraju)

ivo.r je napisao(la):
Otvorih opet kuciste, pise 1.05 (bez tacke).E, je*i ga!:(
Da li znas da li rade opicni XP procesori?

Radice i sa tom, samo rucno setuj voltazu

Re: Re: EPoX

Sasa je napisao(la):
I odmah na gornju poziciju, hehe... :)

Pozdrav!

Pa tamo im je i mesto.
jer stvarno vrede poslednji ulozeni evro u njih!!
a i nisu nesto mnogo skuplje od ovih ostalih mnogo forsiranih proizvodjaca

BokiPK je napisao(la):
A sta je mnozilac gospodo?
Radna frekvenca procesora, takt/klok procesora je mnozilac puta fsb/magistrala.
A vi citajte pazljivije, PRVO sta je delimir napisao, pa onda ja.
Mozda se opet ne razumemo, smatram da tu nema sta da se PODRAZUMEVA(kod o/c-a ili uopste). Budite precizni. Ponekad u brzini napisem nesto ofrlje, ali uglavnom se trudim da bude onako kako treba:)

Pa bre nisu ovo deca iz "Pčelice" pa da im crtam da je:

Takt procesora (u MHz, GHz) = FSB (Front side Bus) x množilac (multiplier). Uopšte ovaj forum nije baš na nekom početničkom nivou tako da se mnoge stvari podrazumevaju ;-)

Što viši FSB veći je i memorijski transfer. Tako je važilo do pojave dvokanalnih memorijskih kontrolera, a pošto većina imamo single chanell rešenja, moj "savet" se na njih i odnosio...

delimir je napisao(la):
Što viši FSB veći je i memorijski transfer. Tako je važilo do pojave dvokanalnih memorijskih kontrolera, a pošto većina imamo single chanell rešenja, moj "savet" se na njih i odnosio...

I kod dvokanalnih kontrolera vazi isto, sto veci sinhroni FSB to je veci i memorijski transfer.

delimir je napisao(la):
Pa bre nisu ovo deca iz "Pčelice" pa da im crtam da je:

...Uopšte ovaj forum nije baš na nekom početničkom nivou tako da se mnoge stvari podrazumevaju ;-)...

Imas i dosta posetilaca, narocito u poslednje vreme, koji nisu bas toliko upuceni:p

Aca je napisao(la):
I kod dvokanalnih kontrolera vazi isto, sto veci sinhroni FSB to je veci i memorijski transfer.

To apsolutno stoji, ali recimo NForce će na nižem FSB-u u dual modu da prestigne single rešenje na višem FSB-u u memorijskim testovima...

Ma ne znam šta maltimo praznu slamu kada su ovo elementarne stvari (mada je dobro za pumpanje postova :p ).

Nazad
Vrh Dno