Šta je novo?

XORO servis!!!

playerPA

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
650
Flashovao sam uredjaj i on je crk'o. Garanciju mi naravno NISU uvazili i sad imam hrpu plastike koja nicemu ne sluzi. Uredjaj nece ni da se upali. Po nekom mom laickom misljenju ne verujem da je bilo sta "sprzeno", eventualno je izbrisan rom, flash ili nesto slicno. Znaci ako bi to moglo na neki programator cipova ili nesto sl. da se pokusa... Jel imao neko neka slicna iskustva i mozda da preporuci nekog ko je upucen u problematiku?
Prodavac je nakon ustanovljenog kvara u servisu u BGu pristao da player posalje u SU kod glavnog distributera mada kaze da su male sanse (nikakve) da se bilo sta uradi. Ako bi i uradili servis sam bi morao da snosim troskove. Javice mi u ponedeljak, utorak kako stvari stoji i koliko ce me kostati opravka ako je uopste moguca... Znaci, ako bilo ko ima neki info, ideju gde bi mogao da ga nosim nek javi... :wall:

poz

Da im nisi mozda rekao na koji nacin ti je riknuo?

Ako jesi, onda si stvarno car! :d

Flashovao sam jer nije hteo da cita DVDRW diskove kao i da bih ubacio veci font...
Nije bilo moguce negirati bilo sta, disk sa flash-om je ostao unutra i nije ga bilo moguce izvaditi napolje jer uredjaj nije hteo da se upali vise (na DVDu nema rupice kao kod player-a za komp koja sluzi za oslobadjanje tray-a - bar ja nisam uspeo da nadjem)

Sto ga nisi otvorio?

Jedino moras da koristis "plastican" srafciger, da se ne bi skinula farba sa srafova...

Svaki XORO koji sam video ima garancijsku nalepnicu, tako da varijanta sa otvaranjem ne dolazi u obzir.

Poslednja izmena:
Bogami, moj nema... :)

recite mi da li je XORO krsh ili ne?
Vidim da su vec dvojica sa XOROM imali problem,a ja bih uzeo DVD recorder pa ne bih da bacim 270 eur-a nije malo,slozice te se.

Ja ne bih sigurno dao za no name vise od 100 eura, o cemu god da se radilo.
Ako ti vec treba DVD rekorder (a stvarno ne znam stace ti), vijaj nesto sa imenom.

jel zna neko neki servis?!?

Oni su mi rekli da je uredjaj "sprzen" i da mu nema spasa

playerPA je napisao(la):
jel zna neko neki servis?!?
Na garantnom listu imas spisak ovlascenih servisa, vidi koji servis ti je najblizi i njima se obrati. Uvoznik je duzan (ili bi barem trebalo da bude i u ovoj kaubojskoj zemlji) da obezbedjuje servis kako u garantnom, tako i u van-garantnom roku. Ako oni kazu da taj se taj kvar ne poklapa sa garantnim uslovima odnesi ga u ovlasceni servis, neka oni konstatuju sta sa njim nije u redu, pa ako ti oni opet kazu da kvar ne pokriva garancija, pitaj koliko bi kostala popravka, pa ako ti se isplati neka ga poprave. Obavezno nam javi sta je bilo... Pozdrav.

Neznam kako si uspeo da flešovanjem spržiš plejer. Brat moj je Sky Vision isključio u sred flešovanja i naravno plejer je bio mrtav. Otvorio sam ga izvadio CD i odneo ga je u sevis jer je bio pod garancijom. Naplatili su mu 100 dinara jer su kao ubacili bolji softver. Naravno kad ga je doneo da smo ga opet flešovali i sve je OK.

Znam i ja da nije moguce da se sprzi player na taj nacin, isto se i kod mene desilo - ugasio sam ga u sred flashovanja jer nije mogao da cita disk (vrteo ga je i pucketao). Cekao sam odredjeno vreme (bar 3x duze nego sto je potrebno da ga iscita), popizdeo i ugasio uredjaj....

playerPA je napisao(la):
Flashovao sam jer nije hteo da cita DVDRW diskove kao i da bih ubacio veci font...

A sto mora da ti cita DVDRW ? Ja DVD plejer koristim SAMO za gledanje filmova. A ti? Mozda gledas slike ili slusas muziku pa ti zato treba DVDRW?

Ovo za fontove... da li to znaci da su u svakom filmu koji pustis fontovi iste velicine, odnosno da to ne zavisi od samog filma nego od softvera uredjaja?

ZoNi je napisao(la):
e, papss, covece... pa, razmisli malo :)
zasto da cita DVDRW??? A zasto da ih ne cita? Mozda covek hoce da presnimi neki film, odgleda ga, pa ga zbrise?

Razmisljam ja ali to mi je potpuno bezveze, da odgledas film pa da ga obrises, tako da mi to nije bilo ni na kraj pameti... cemu to? Ili pozajmi od nekoga, odgledaj pa vrati ili narezi za cenu praznog DVD diska pa imaj film.

ZoNi je napisao(la):
a velicina fontova u DivX filmovima naravno da zavisi od softvera :)

DivX-ovi su mi takodje nebuloza, sada kada mogu SVE da nadjem na DVD-u, tako da mi ni to nije palo na pamet, tim pre sto moj plejer ne podrzava DivX.

Papss, ako Xoro podržava DVDRW, ne vidim razlog da tu opciju ne koristiš. Jedino ne trpi multi session DVD-e, i otvorene DVDRW.

Papss je napisao(la):
Razmisljam ja ali to mi je potpuno bezveze, da odgledas film pa da ga obrises, tako da mi to nije bilo ni na kraj pameti... cemu to? Ili pozajmi od nekoga, odgledaj pa vrati ili narezi za cenu praznog DVD diska pa imaj film.

DivX-ovi su mi takodje nebuloza, sada kada mogu SVE da nadjem na DVD-u, tako da mi ni to nije palo na pamet, tim pre sto moj plejer ne podrzava DivX.

Cemu to?! A ne, nego cu da pravim kolekciju filmova?! Uzmem narezem 5 komada na jedan dvdrw, pogledam, obrisem. Svaki film je dovoljno pogledati jednom.
Kada pogledam to, skinem sa mreze par novih, pogledam, brisem. Hvala bogu na DVD-RW-u.

U redu. Ja na primer imam kolekciju filmova. I od kada sam kupio DVD uredjaj za mene DivX format vise ne postoji.

Papss je napisao(la):
U redu. Ja na primer imam kolekciju filmova. I od kada sam kupio DVD uredjaj za mene DivX format vise ne postoji.

Prvi DVD linijski uredjaj sam kupio pre jedno 6 godina (tada bilo samo na jednom mestu da se iznajme dvdovi u NS uz depozit od 50 maraka po disku), tako da tada nije ni dolazilo u obzir skupljanje filmove koji su uglavnom kostali preko 50 maraka.
Za tih dosta godina od kada za mene DVD postoji, imam 2 originalna diska i nekoliko ovih iz novina. Sve ostalo je ili iznajmljivano ili rezano na RW pa gledano samo jednom.
Mislim, nema smisla skupljati filmove osim ako si neki filmofil ili studiras reziju.

Ne treba da imas trip "za mene divx ne postoji" od kada imam DVD, posto je dosta divixa pribliznog kvaliteta DVDu (pogotovo kada gledas na djubretu zvanom "xoro"; imam ga i ja, ali opet kazem da je djubre :d). Jedina diskriminacija koju treba da imas je prema bioskopskim snimcima, njih je grehota gledati. Svi DVD ripovi su uglavnom OK i uglavnom ostave AC3 koji se ne razlikuje od "verzije na DVDu".

nIce Cream je napisao(la):
Mislim, nema smisla skupljati filmove osim ako si neki filmofil ili studiras reziju.

Ja nisam neki veliki filmofil. Ipak, volim da ih gledam i da ih skupljam, ko zna kada mogu da zatrebaju i zasto. :)

nIce Cream je napisao(la):
Ne treba da imas trip "za mene divx ne postoji" od kada imam DVD, posto je dosta divixa pribliznog kvaliteta DVDu (pogotovo kada gledas na djubretu zvanom "xoro"; imam ga i ja, ali opet kazem da je djubre :d). Jedina diskriminacija koju treba da imas je prema bioskopskim snimcima, njih je grehota gledati. Svi DVD ripovi su uglavnom OK i uglavnom ostave AC3 koji se ne razlikuje od "verzije na DVDu".

Da, slazem se za DivX. Preterao sam. I danas kada mi padne saka neki dobar DivX ja ga narezem. Ipak, znam neke ljude koji imaju bukvalno skoro SVE na DivX-u (na primer, znam jednog lika koji ima filmove koji ce se kod nas pojaviti recimo za godinu dana ako i tada) i ipak ne uzimam od njih nista. To je valjda zato sto u poslednje vreme skoro da i nema dobrih DivX-ova, odnosno DVD snimaka. Ranije sam i najnovije filmove dobijao sa sjajnom slikom a sada mi se cini da vise nije tako. Sto ne znaci da na DVD-u ne moze da se nadje losa slika, recimo Blade 3 sam dobio sa jako losim snimkom na DVD-u. Lik od koga nabavljam DVD-ove stavlja svasta u sekciju DVD filmovi i uvek pre nego sto narucim moram da ga pitam kakav je snimak. Dok jedan drugi na primer ima samo kopije "originala" , znaci sa fenomenalnim snimcima.

U stvari, od kada imam DVD plejer, meni se i ne gleda nista na kompu (posto mi uredjaj ne podrzava DivX). Eto, to je to.

Poslednja izmena:
Eh dvd ... divx.Ja volim da gledam filmove u oba formata...tj. "volim"...?!Naravno da je bolje odgledati film u dvd formatu nego divx ali divx-a ima vise.Ja konkretno filmove skidam sa neta i daleko mi je lakse(citaj brze) da skinem divx nego dvd.Divx pusten sa racunara preko tv izlaza (ati grafika + crystal player) na tv-u izgleda skoro savrseno.Sto se samih dvd/divx uredjaja tice ja posedujem Sky bez "vision-a" i nije los...ono tipa cita sve zivo itd...ali slika nije bas tako dobra kao u malo pre navedenom slucaju....blabla da ne duzim i da se vratim na temu,pa zar "xoro" ne podrzava dvdrw +-?Ako u startu nije hteo da ih "cita" trebao si odmah da ga vratis.Verovatno se radi o delimicno ispravnom uredjaju,a kao prilog toj tvrdnji dolazi i cinjenica da je crkao prilikom flashovanja.Ili mozda gresim?

I ja imam problem sa DVD playerom,i nikako da nadjem servis.
Svi telefoni sa garancije su nepostojeci,uvoznik iz Subotice se ne javlja,prodavac
u BG naravno ne zna nista...
Ukoliko neko zna telefon nekog servisa u Beogradu zamolio bi da ga napise !!

I ja imam problem sa DVD playerom,i nikako da nadjem servis.
Svi telefoni sa garancije su nepostojeci,uvoznik iz Subotice se ne javlja,prodavac
u BG naravno ne zna nista...
Ukoliko neko zna telefon nekog servisa u Beogradu zamolio bi da ga napise !!

Ja nemam problem sa uredjajem (hvala Bogu), ali je cinjenica da je cela prica sa XORO servisima i uvoznikom totalni TRULEX! Ne kontam sta se desava sa tim likovima iz Subotice, da li je uopste neko uspeo da ih IKADA dobije, bilo putem telefona ili maila ili na neki treci nacin? Sajt se azurira jednom u godinu dana, a naravno na mailove i tel. pozive niko ni ne pomislja da odgovori.:mad:

Pokusao sam da ih kontaktiram ne bi li sazanao kako da dodjem do firmware-a za HSD 3100 koji ima podrsku za RDS ali kome to softverski nije otkljucano. Na jednom Ruskom sajtu posvecenom XORO-u moze se skinuti firmware koji otkljucava RDS ali kvari tamo neku drugu stvar (ne secam se vise) pa sam odustao od toga. Posto je uredjaj dosta dugo u prodaji, ne mogu da razumem da jos uvek nema zvanicnog firmware-a koji uredjaju dodaje ono sto bi trebalo da ima po otvaranju nove kutije.

Pisao sam proizvodjacu (Nemacka) koji su mi uz duzno postovanje odgovorili da se obratim distributeru. E oni su tek marka...

Ne znam kakav imate problem sa "podrskom" ali sto se toga tice za sada su bili vise nego korektni. :trust:
Kad sam kupio 3100 bio je sa starim firmware-om i nazvao sam Adamart i ljudi su mi za 5min poslali na mail novi f/w, pre toga su ponudili da donesem u servis da oni to odrade al posto sam iz NSa odradili smo preko mail-a.
Sto se tice kontakta, na zalost pre koji dan je 3100 utrnuo (izgleda da imaju neku serijsku boljku posto vidim da ima tema o tome, isti kvar se i meni pojavio), nazvao sam ih sa moba ispred ulaza da pitam da li se salje u servis ili kod dobavljaca uredjaj, jer ni kurir nije znao.
Inace sto se tice servisa, NEMA nigde sem u subotici. Lepo pise sta se radi u slucaju kvara (zvati city exp.>dodju po uredjaj>via SU>poprave>kurir vrati na kucnu adresu).

A sto tice RDS-a to malo *ebe lud zbunjenog (verovatno ga nece ni biti...mislim nema ga vec 8 meseci)...rece mi lik iz Adamarta da je to RDS stamparska greska!!! :smash: i da navodno nema uopste hardverski predvidjen RDS, a i ja znam za taj ruski f/w sa RDS-om...tako da... :d

Inace sto se tice servisa, NEMA nigde sem u subotici. Lepo pise sta se radi u slucaju kvara (zvati city exp.>dodju po uredjaj>via SU>poprave>kurir vrati na kucnu adresu).

Bas ova gore opisana procedura (ili bolje da kazem agonija) je kod mene trajala vise od mesec dana. Tek 2 dana pre nego sto ce da posalju su rekli sta je navodni problem (nisam imao 5.1 izlaz), a dotle me vozali od Adamarta do servisa pa nazad.
Ne mogu shvatiti da ti Nemci ne vide kakav im je distributer za ovo podrucje.:wall:

Nazad
Vrh Dno