Šta je novo?

XORO 415 poblesavio

playerPA

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
650
Nece da mi cita DVD-RW diskove, resio sam da promenim firmware i kvrc - nema slike vise!!! Kada ubacim audio CD cujem kako pusta pesme preko TVa (vezan je preko skarta na TV), a na TVu stoji crna slika bez signala (nema XORO znaka, nikakve slike). Konstatovao sam se sa uputsvom i tamo pise da pritisnem "3D dugme" na daljinskom i da ga drzim da promenim video izlaz na DVD uredjaju (povezao sma ga i na cinc TV out sa TVom). Koje je to dugme!??! Na mom daljinskom nema nista slicno!!! Pomagajte!!! :mad:

Vidi sa nekim ko ima isti uredjaj da ti "na slepo" diktira sta da radis da bi promenio tip izlaza. Pomogao bih ti ja, al' mi je plejer u VSu, a ja sam u NSu.

XORO je toliko nova marka da je verovatno u garanciji, zar ne?

naravno, nosim ga u ponedeljak na reklamaciju...
vise nece ni da se upali...

haha...TJ UZAS! :)
JA sam pre mesec i po dana uzeo xoro 415 i pre 2 nedelje je poceo video izlaz da brljavi onaj glavni XORO MENI, i odneo sam ja u radnju gde su isto to konstatovali, poslali ga na servis u Suboticu (!?) i evo cekam vec nedelju i po dana da mi se jave....vec kasne (posto su obecali nedelju dana) :)

ps: Nisam update-ovao firmwire!

Ja ga uzeo neki dan.... Pitam se koliko ce da traje...
Koliko vidim, dosta mase sa foruma je uzelo isti.
Jel imao jos neko problema?

Meni se prvi blokirao pri puštanju dvd-a, pa je zamenjen. Sada, da kucnem u drvo, nemam problema.

Izgleda da je bilo dosta reklamacija na njega... :trust:

Ispada da ste svi promenili barem po jednog :d

Meni je bilo svejedno, posto sam ga zamenio vec sutradan... :p

Kada se nesto prodaje u ovakvim kolicinama kao Xoro 415 ovakvi primeri su neminovni.
Xoro takodje, sigurno ne ulaze ogromna sredstva u kontrolu kvaliteta vec stancuje pa menja pa potrebi (posle n-tog primerka postaje isplativija filozofija). Sam uredjaj i vise nego dobro radi za te pare (dosta bolje od LG/Samsung pandama koji caruju u nasim prodavnicama elektronike) tako da dokle god nema problema sa ostvarivanjem garancije, Xoro ima moj glas.

Zavisi kako gde. Negde dobijas novu garanciju, a negde se samo nadovezuje.

Onda bi to toj filozofiji trebalo da dobijes, ako ti recimo crkne posle 11 meseci, nov uredjaj i jos godinu garancije. To niko ziv ne daje. Ako te usere, mozes onda i ceo zivot imati garanciju na taj uredjaja.

Za pare koje xoro kosta, stvarno ne ocekujem takve garanciske pogodnosti.
Koji ti je TV crkao i gde si ga kupio? :)

Garancija od godinu dana bi trebalo da znaci sledece:
Ako smo kupcu dali garanciju na godinu dana, mi njemu time garantujemo da ce godinu dana imati funcionalan uredjaj, morali mi da ga menjamo ili popravljamo. Ako 5 dana pre isteka garancije damo nov uredjaj, ako mu 6. dan crkne kupac vise nema pravo na zamenu/servis. Za novac koji je dao, imao je godinu dana uredjaj.

Moj otac ima Xoro plejer i jedini problem na koji je naišao (ali je zato dotični bio gadan ;) je da je u jednom trenutku nestala slika. Sve kao radi, samo slike nema. Pozvan da rešim problem ;) menjao sam kablove, gasio, palio... ništa. Najzad mi je palo na pamet da pritiskam dugmiće na samom plejeru i pokazalo se da odmah pored Eject tastera stoji nešto što se zove IP i kad to pritisneš - nema slike. Kad ponovo pritisneš - pojavi se slika. Gašenje i vađenje iz struje ne rešava problem.

Dakle, ako neko slučajno pritisne IP umesto Eject... imaće zabavu.

Nisam pogledao u uputstvu za šta inače služi to dugme IP, toliko očajan da čitam uputstvo ipak nisam bio ;)

ristanovic je napisao(la):
Moj otac ima Xoro plejer i jedini problem na koji je naišao (ali je zato dotični bio gadan ;) je da je u jednom trenutku nestala slika. Sve kao radi, samo slike nema. Pozvan da rešim problem ;) menjao sam kablove, gasio, palio... ništa. Najzad mi je palo na pamet da pritiskam dugmiće na samom plejeru i pokazalo se da odmah pored Eject tastera stoji nešto što se zove IP i kad to pritisneš - nema slike. Kad ponovo pritisneš - pojavi se slika. Gašenje i vađenje iz struje ne rešava problem.

Nisam pogledao u uputstvu za šta inače služi to dugme IP, toliko očajan da čitam uputstvo ipak nisam bio ;)

Uključuje i isključuje progressive scan mod na player-u, a to uglavnom samo noviji TV-i podržavaju. Na starim radi samo interlace mod.

Da, samo na novijim (i to u nekom kvazi modu, posto je to predvidjeno za HDTV), i to kad se koristi komponentna veza.

ristanovic je napisao(la):

Eto, ja sam mislio da je crko video izlaz, a ono IP taster. Dve nedelje mi je bio na "popravci" Xoro, zato sto sam slucajno pritisao I/P :)

Kako mogu da gledam HDTV preko Xoro-a 415 ?

Ne mozes da gledas HDTV preko Xoro-a, vec mozes da gledas Xoro na HDTV uredjaju (TVu, monitoru...) :)

ljudi imam jedno pitanje u vezi plejera xoro 415
citao sam ove vase pohvale i kritike pa se odlucio da ga kupim e sad posto ste me navukli treba mi mala pomoc :D
Kupio sam ga pre tri dana (tacnije u subotu), do danas sam koristio one kablove sto sam dobio zajedno sa njim i sve je bilo ok
danas sam kupim scart kabal, prikljucim i tu sad nastaju problemi, kad mi je plejer ukljucen sve radi, medjutim kada plejer iskljucim (preko daljinskog) tv pocinje s vremena na vreme da prekida (blica, cas crno cas slika), kad plejer iskljucim na ono dugme na njemu onda je sve ok (tj. kad ga isljucim iz struje) E sad moje je pitanje da li ima nesto da se podesi sto ja ne znam da li je mozda problem u scart kablu ili u necem trecem. Pomagajte jer sam vec poludeo....
Jos sam nesto da pitam, kad sam ga doneo iz prodavnice kuci i prikljucio sve je bilo podeseno na srpski (kao da je vec sljakao) da li je to normalno?
Danas kad sam stavljao skart kabl primetim da je malo pored srafa (iznad skart ulaza) ogrebano kao da je otvaran (samo taj sraf ima tako zagrebano) ali ima onu nalepnicu koja mu kao garantuje da je zapecacen?

odem ja danas u radnju gde sm kupio plejer puste ga oni i sve sljaka kako treba....znaci plejer je ok skart kabal takodje e jedino je jos ostao tv kao problem. U radnji su probali na samsungu a ja imam panasonic (tx-28 ck1c) pa me zanima da li neko moze da mi kaze u cemu je problem, zasto slika po iskljucenju plejera blica? HVALA

Nazad
Vrh Dno