Uzeo juče matorcima Xoro 3100. Cena 7990din, verovatno ima i jeftinije.
Sinoć sam malo testirao. Imam Sony DVD (home theater) i on je majka za njega. I po kvalitetu izrade i po slici koju pušta (LOTR original DVD prošireno izdanje).
Razlika u slici nije drastična, ali je primetna.
DivX nisam mogao uporediti jer Sony to ne pušta (za DivX-ove mi je komp povezan na TV)
Na Xoro-u sam pustio DivX-ove (nekih 10tak) i sve je pročitao samo je sa jednim .sub titlovima pravio problema (verovatno sadržaj u fajlu nije baš standardan)
Ono što mi se ne sviđa kao najveća mana je fioka. Ne izlazi skroz pa se mora oko 20% DVD-a zavlačiti i nekako mi je krhka te se mora pažljivo rukovati.
Ono što mi se sviđa je da su titlovi jasni, krupni i prikazuju se dole u crnom delu (boja je neka blago siva, možda malkice vuče na sivozelenu (ali to u tragovima))
U menijima prikazuje samo 11 slova od imena fajlova (mislim nevažno jer ima ikonica pored pa se vidi koji je film a koji je titl ili jpeg).
Čita titlove i iz drugih foldera jer prvo izabereš titl pa onda startuješ film.
Sviđaju mi se thumbnails za pregled slika

. Mislim da to moj Sony nema.
Može da čita DVD-ove sa narezanim MP3 ovima. Sony to ne može (ima ograničenje od 650 fajlova po DVD(CD)-u.
Eh da, i da dodam, ima radio, i 5.1 izlaz i VGA izlaz za monitor i digitalni (optical) izlaz.
Pozdrav