Šta je novo?

Xonar Ds 5.1 + slusalice

m4rk0

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2006
Poena
330
Godinama mi je na asus ds povezan 5.1 sistem i skoro sam uzeo neke hama h-100 slusalice sa mikrofonom cisto da mogu da razgovaram preko skajpa. Bukvalno ni ujednoj kombinaciji ne mogu da namestim da mi rade i sluske i 5.1 sistem (naravno softwerski sa slusalica na zvucnike i obrnuto bih prebacivao preko xonar ds audio centra). Ako povezem da se zvuk cuje na slusalicama onda rade svi zvucnici osim L/R front, a ako povezem da rade svi zvucnici onda ne rade slusalice. :wall:

Možda da probaš, ako nisi, da staviš u podešavanjima da je zvuk 7.1 i da u taj četvrti ulaz staviš slušalice i još ako možeš da ih imenuješ kao front speakers ili headphones, ne znam kako ide na toj kartici, da ne budu kao sa strane zvučnici, ne znam da li skajp hvata samo stereo.

A sto ne povezes konektor sa front panela na kucistu sa tom zvucnom karticom? Onda tako ubodes sluske i mikrofon u prednji panel kucista, a izlazi sa kartice ti sluze kao 5.1.

ono šta ja radim je preko ovog mini programčeta da prebacim zvuk po potrebi na front panel ali tad se zvučnici ugase, pa ih opet po potrebi upalim duplim klikom. imam uni xonar drajvere za win 10 x64 i xonar dg zvučnu. :wave:

Prilozi

• fpswitch new version.rar
    467.8 KB · Pregleda: 21
Zar ne bi trebalo da Asusov software vec radi to prebacivanje? Na DGX je sigurno tako...

Ne samo sto to radi softver, nego pinout na front panelu, tj. lim u konektoru, kao i na skorom svakom uredjaju koji koristi zvucnik i ima prikljucak za slusalice. (sense pin)

Da bi imao digitalni 7.1 izlaz na slušalicama moraju da budu priključene na front panel
Ako kačiš pozadi ubacuješ kabal u zeleni konektor 3.5 mm
Ako ti ne prebacuje automatski zvuk sa zvučnika na slušalice i obrnuto, ideš desni klik dole na zvučnik pored sata, desni klik, manage sound i čekiraš koji ćeš izlaz da koristiš.
Ja koristim obe kombinacije i zvučnike 5.1 i slušalice 7.1, čak koristim 2 zvučne istovremeno, tj jednu koristim za zvuk slušalica a drugu za mikrofon.
Za slušalice koristim USB zvučnu elitehead dreamgear, ali na njoj nije standardni 3.5 mm konektor sa 3 žice nego ima i mikrofon sve u istu rupu, a na logitech g430 slušalicama imam 2 džeka tako da sam mikrofon uključio u siberia v2 zvučnu... Video sam da ima neki adapter na ovim sad slušalicama što prave, izlaz taj kao u ovoj zvučnoj a ulazi zasebno slušalice i zasebno mikrofon....

Nazad
Vrh Dno