Šta je novo?

Xonar DG Problem sa video kartom - nema zvuka

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Da li neko ima Xonar DG i video kartu?

Video kartu koju imam je WinFast TV2000 XP Expert, i do sada je radila bez ikakvog problema sa integrisanom zvucnom kartom.

Danas sam kupio Xonar DG, stavim sluske, super se cuje zvuk ovako, ali kad ukljucim tv na kompu, nista se ne cuje. Povezao sam kartu sa novom zvucnom kartom preko svih mogucih rupa, i winfast pvr2 playeru sam namestio audio ulaz iz "rupe" u koju sam stavio dzek od video karte, sve kombinacije sam pokusao, i jednostavno NISTA se necuje....

:wall:

Mislim da sam provalio.... mora interno da se poveze...

jel zna neko da mi kaze kako se zove ovaj kabal?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    192.7 KB · Pregleda: 54
CD in kabl. Takođe ćeš morati da u Xonar audio center u record da uključiš monitoring za mic, line in i aux (cd in).

Imam istu tv karticu samo Xonar DS i sve šljaka kako treba.:banana:

Imam ja Xonar DG i Winfast TV200 XP Global i sljaka bez kabla. Imam 3 mogucnosti za to povezivanje
1. uz pomoc kabla koji se dobija uz tv kartu. Sluzi za input eksternih uredjaja kao sto je dvd player. ima 3 zenska cinca i zenski s-video. Iz nekog razloga isti konektor na karti i kablic su iskoristili za audio out. Na kablicu se nalazi i muski 3.5mm TRS koji ide iz tv karte u line in zvucne karte.
2. vec pomenuti cd in (mislim da sam i taj kablic dobio uz kartu)
3. Sama karta ima posebno podesavanje da output prebaci na zvucnu kartu. U podesavanjima sam namestio "Analog audio device" i "Analog audio device" na "Winfast tv2000 xp global/tv global wdm video capture". I u FM podesavanjima postoji ista opcija za "Capture device" i "Audio device".

Mozda bi se dobio malo bolji kvalitet da povezes preko cd in, ali nema potrebe za tim.

U svakom slucaju moras namestiti posebno sta koristis kao zvucnu kartu. Problem je sto tebi tv karta ima podeseno da daje zvuk integrisanoj karti. Neki programi to rade automatski a neki ne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno