Šta je novo?

Xiaomi Watch 5

Nisam znao za onaj trik da pritisneš na ikonicu sata nekoliko puta za force update 🙂

Ja na trećem reklamiranom primerku, 2 zelena i sad crni. Sa punim dlanom 3+ puta relativno brzo se poklopi preko celog ekrana i momentalno se zaglupi i resetuje... 😢
Isto se dešava i na bilo koji deo tela čak i kroz tanju garderobu (majica, šorc) dok se hoda i očeše ruka o telo.

Na 3 sam ukapirao da u startu radi (ne resetuje se) dog god nije povukao zadnje update PlayStore-a i 3 Goggle aplikacije za koje ne kaže koje su (apdejt Xiaomi i Wear OS mu nisu smetali) i kada i to apdejtuje - gotovo baguje. 🙄
Inače servis je bio totalno beskoristan, pomogao/izašao u suret menadžer Xiaomi radnje. 🙂

Time sam gotovo siguran da je softverski bag, pa čekam apdejt da se to ispravi...
Jel moguće da niko nije primetio ovaj problem??
Čak ni Julski apdejt ne pomaže i dalje...!

Nije mi se resetovao nikad sam od sebe. Verovatno kombinacija tvog fona i dodatnog softvera nekog, možda i bluetooth veze.
Ja bih odradio fabrički reset na oba uređaja i povezao ponovno.

Nije mi se resetovao nikad sam od sebe. Verovatno kombinacija tvog fona i dodatnog softvera nekog, možda i bluetooth veze.
Ja bih odradio fabrički reset na oba uređaja i povezao ponovno.
3 primerak, svaki resetovan fabrički nekoliko puta i aplikacija na POCO F8 Ultra isto... A isto radi i kad nije povezan sa telefonom.
A rekao sam već, reseti počnu tek nakon 1 apdejta; te je 99% do softvera!

I nema greške 3 ili više puta poklopiti ekran celim dlanom (ceo ekran dodirnuti!) ili dodirnuti o bilo koji deo tela čak i kroz tanju tkaninu, i automatski se zaglupi i posle resetuje.

Probajte ga poklopiti, trebalo bi da vidite isti problem. A ja ga tako nosim da radim stalno - o leđa kad hodam (često stavljam ruke iza leđa) ili o butinu, o nogu dok vozim, kad prekrstim ruke...

Ja za sad nemam taj problem 🙂
Resetovao mi se jednom kada sam primio poziv, javio se na satu, i na telefonu prebacio vezu tj zvučnik sa sata na telefon.

Neće da se resetuje čak ni kad se proba ovo moje sa dlanom..??

Ja sam probao neće reset. Kupio sam ga u Mađarskoj prvi dan kad se pojavio na Iponu (mesec i nešto pre prodaje u Srbiji).
Bilo bi sigurno nešto po stranim forumima. Verovatno neka nekompatibilnost Pocoa i njega. Mislim da je sledeći update wearos7 pa možda taj problem iščezne sam od sebe. A verovatno će i Poco dobiti neko veće sistemsko ažuriranje.

• Like
Reagovanja: MDM
  • Like
Hmmm, do softvera je definitivno; a kao što kažete moguće + da se aktivira u posebnoj kombinaciji sa telefonom.
Ali tragično da je to slučaj sa de facto Xiaomi telefonom...! 😅🤣😂

Ostaje nada za sledeći softverski apdejt 😎

Ti rece da se desava i kada sat nije povezan?

Ti rece da se desava i kada sat nije povezan?
Da, i kad ga razvežen i fabrički se resetuje (automatski) odmah nakon restarta i pre povezivanja na bilo koji telefon, odmah se tako ponaša.

A dok se nije apdejtovao prvi put, nije to radio...

Poslednja izmena:
Ja sam uspeo da reprodukujem ovo sa vise puta dlanom pokrivanjem. Povezan je na Honor Magic 7 Pro i iskljucen je touch to wake.
Moj primerak je kupljen u Španiji sredinom marta.

Kod mene se javlja drugi problem - nekako sam random uspeo da nateram da povuce junski update. Probao sam bio svašta i kad sam vec odustao vidim notifikaciju da skida update. Posle tog update-a, ako se povežem na Xiaomi cloud sat samo nestane iz Devices i jedino resenje je hard reset. Probao sam sa raznim regijama, ali uvek isto. Xiaomi account i negog razloga nema region i verujem da je to problem. Ono sto je upside je da EKG radi.

Ja sam uspeo da reprodukujem ovo sa vise puta dlanom pokrivanjem. Povezan je na Honor Magic 7 Pro i iskljucen je touch to wake.
Moj primerak je kupljen u Španiji sredinom marta.

Kod mene se javlja drugi problem - nekako sam random uspeo da nateram da povuce junski update. Probao sam bio svašta i kad sam vec odustao vidim notifikaciju da skida update. Posle tog update-a, ako se povežem na Xiaomi cloud sat samo nestane iz Devices i jedino resenje je hard reset. Probao sam sa raznim regijama, ali uvek isto. Xiaomi account i negog razloga nema region i verujem da je to problem. Ono sto je upside je da EKG radi.
Konačno da znam da nisam jedini!!
Da treba to uraditi relativno brzo...
I da, ni meni nije pomoglo gašenje bilo kojih touch ili gotovo svih funkcija i dalje isto reagovao, čak i kad sam ostavljao da bude ekran stalno upaljen.

Ja nakon apdejta samo vratio na Srbija i taj mi deo sve radi.
Probaj obrisati aplikaciji, možda se samo ona zaglupela..

Poslednja izmena:
Brisao app, čistio keš... Čekam da mi odgovore iz Xiaomi podrške vezano za region.

Tek sam sad malo vise uzeo da koristim sat i savršen je za ono sto mi treba - radi placanje super, kratka pitanja za Gemini rade odlicno, a i Shazam radi. Maps za hodanje se nisam nadao da ću cu koristiti, ali zapravo baš znače.

Probao prvo obrisati ga iz Bluetooth dela, i vratiti?

Jos jedna dobra stvar kod novog azuriranja - naucio je sat da pregovara sa smart punjacima

Kako misliš?

Pre ovog update-a nije započinjao punjenje na punjačima koji imaju više modova punjenja, nego je morao da se izvadi iz punjača i usteka. Radio je ok samo sa običnim 5V2A.

Da se upišem u klub, danas mi se restartovao iz čista mira u komori dok sam farbao auto. Verovatno kombinacija znoja i ko zna čega

• Like
Da se upišem u klub, danas mi se restartovao iz čista mira u komori dok sam farbao auto. Verovatno kombinacija znoja i ko zna čega
Pre da je verovatno kao kod mene slučaj, dotakao si bilo Koji deo tela čak i kroz odeću ako nije predebela dva tri puta u zastopce i on se automatski resetuje znoj i voda ga ne resetuju.. . 😉

Heh, sinoć mi se ažurirao sat, povukao domaći update za Jul. I sad opet nemam EKG 🙂

Xiaomi cirkus.

Ne znam kako da zaobiđem ovo..

Da li se neko seća kada je pravio Xiaomi acc, da li postoji opcija da se izabere npr Germany ka region? Nemoguće je promeniti region naknadno, mada poslao sam im mail. Razmišljam da napravim novi acc. Ne radi EKG od kada se sat ažurirao na julski "za naše tržište" FW što bi rekli. Mora se držati na nemačkom regionu non stop izgleda. Tako sam davno po uputstvu i sa nekog linka napravio kineski Huawei nalog i apsolutno nikada niti jedan problem za 6 godina nisam imao. I to mi je neki kolega poslao link i u fazonu, da bi imao sve opcije napravi sa ovog linka. Interesuje me da li i za Xiaomi postoji neki trik.

Nazad
Vrh Dno