Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note X?

AlanFord3

Cenjen
Učlanjen(a)
01.11.2013
Poena
170
Zamenio bih Xiaomi Redmi Note 3 nekim brzim Xiaomi telefonom.
Oznake Xiaomi telefona su prilicno zbunjujuce.
Znaci, treba mi brzi telefon sa 4GB rama, i jakom baterijom, dizajn mi je nebitan
Uglavnom, do sada sam gledao:
Xiaomi Redmi Note 4
Xiaomi Redmi Note 5
oba u varijanti sa 4gb/64gb
ili ako ima neki drugi model za koji ne znam a zadovoljava uslove koje sam naveo?

Zanima me ko je imao iskustva da li je znacajna razlika u brzini i kvalitetu izmedju rn4 i rn5?
Kad je u pitanju rn5 u Beogradu sam nasao na model sa procesorom "Octa-core Kryo 260".
ako sam se dobro inform. postoji jos i model sa Snapdragon procesorom? Interesuje me da li je bitna razlika izmedju ova dva cipseta u pogledu kvaliteta?

Taj kryo je isto snapdragon...uzmi redmi note 5 4/64gb...cena je od 175e pa na vise...u odnosu na rn3 koji si imao, dobices veci ekran, lepsi telefon, brzi procesor, vise rama i bolje kamere... :)

Nesto sam i sam malo istrazivao, koliko sam video isti su redmi note 4 i 5 sto se tice hardverske snage?
redmi note 5 nema tri "tastera" u donjem delu ispod ekrana nego svaki put kad mi trebaju treba da povucem da bi se pojavili, tako je bar na videu ne znam da li postoji solucija da stalno stoje na ekranu?
to mi se nimalo ne svidja, cini mi se da samo stede na troskovima.

redmi note 4 ima bolji Battery life. nisam nesto nasao neki razlog zasto bih uzeo peticu?

malo je kamera bolja na petici ali redmi note 4 ima 13mp. znaci 1mp vise, nije sve u mp ali uglavnom kamera mi nije glavni razlog za kupovinu...

da li ima neki drugi predlog za mob do 200EUR, 5,5 incha, 4GB rama, dual sim?

Bez razmisljanja Note5 bolja kupovina... Bolji CPU, GPU, Kamera, Rezolucija i ekran veci...i noviji je telefon... Za te pare neces bolji naci...
Naravno da mozes podesiti da su ti tasteri non stop na ekranu, niko ne stedi na troskovima jednostavno svi proizvodjaci izabcuju tastere i ostavljaju te virtuelne. Kao i tastatura sto je nestala sa 95% telefona tako i ovo...

Nesto sam i sam malo istrazivao, koliko sam video isti su redmi note 4 i 5 sto se tice hardverske snage?
redmi note 5 nema tri "tastera" u donjem delu ispod ekrana nego svaki put kad mi trebaju treba da povucem da bi se pojavili, tako je bar na videu ne znam da li postoji solucija da stalno stoje na ekranu?
to mi se nimalo ne svidja, cini mi se da samo stede na troskovima.

redmi note 4 ima bolji Battery life. nisam nesto nasao neki razlog zasto bih uzeo peticu?

malo je kamera bolja na petici ali redmi note 4 ima 13mp. znaci 1mp vise, nije sve u mp ali uglavnom kamera mi nije glavni razlog za kupovinu...

da li ima neki drugi predlog za mob do 200EUR, 5,5 incha, 4GB rama, dual sim?

Kamera je mnogo bolja na RN5 u odnosu na 4, nemaju veze megapikseli

Takođe posedujem RN3, i čekam RN6 da izađe. Ovaj mi trenutno ne pokazuje znake slabosti, a RN5 je:
- lepši (nebitno),
- veći (bitno),
- kamere nisu toliko poboljšane u odnosu na modovanu na RN3 (potrebno veliko poboljšanje da bude bitno)
- ekonomičniji CPU (bitno, ali... telefon ako mi umesto dana izdrži dan i po, i nije; svakako ga moram puniti svako veče)
- brži CPU (nebitno za moje potrebe)
- brži GPU (nebitno za moje potrebe)
- više memorije ( i ovo će izgurati do RN6, a i duže)

Vrh Dno