Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

I meni je znalo da zeza...obrisi tu sto si instalirao, idi u file manager i obrisi trcamera folder...probaj opet da skines i probas, meni je uspelo iz 2. puta...ako ne, probaj GCam_RN8P_Wyroczen_7.3.020_2.0.apk, meni u sustini slicno rade... :)
U principu slično, ali ja uvek volim novije dok ne budem 100% zadovoljan.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

PAr pitanja :
Kada instaliram dual apk, viber, neko ko mi posalje sliku preko vibera na dual apk, ne mogu da otvorim sliku iz same dual apk viber, a u galeriji otvaram normalno te iste slike. Isto i nece da posalje sliku preko dual apk, konkretno pricam za viber. U normalnoj aplikaciji Viber, sve radi.
Da li ima nekih razlika, posto je kod mene Android 9 i Miu 11, a ne znam kako da updatujem na android 10 ili ce on sam da mi ponudi kada to bude bilo? Telefon je uzet u Vipu.
I nevezano za ovo, kako da sprecim ads na nekim aplikacijama, konkretno na aplikaciji KP, stalno mi izlaze neke reklame, iako sam u samom telefonu i samoj aplikaciji iskljucio to

Drugaru se pregreva 8 Pro tokom punjenja, u čemu je problem?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Koji punjac koristi , neki aftermarket brzopuneci ili..?
Ono sto sam primetio koristeci neke aplikacije za monitoring zivota baterije u telefonu, cini mi se da Redmi tu nije brilijirao.
Sa 4500 mAh sada pokazuje da je kapacitet oko 4180 mAh. Imam telefon oko 2 meseca, kupljen je nov.
Navodno ne bih trebao da telefon punim preko noci (cim se fon dopuni do 100% krece da se prazni nakon cega
sledi trickle charging koji ga ponovo dopunjuje do 100% i skracuje vek baterije nepotrebnim punjenjem).

Preporucuje mi da ga punim do 80% (sto apslolutno ne dolazi u obzir) jer na taj nacin se max cuva zdravlje baterije.

Predobra fotografija. Koju tacno verziju Gcama koristis za Note8pro? I koji config? Hvala

Ovo je fotkano sa Gcam 6.1...config Wyroczen 9.4...sada ta gcam ne radi bas najbolje na androidu 10, tako da ili da se instalira trcamera ili gcam 7.3...obe daju slican ili isti kvalitet... :)
E da, ovo je posle doradjeno u lightroomu, pa su boje onda lepse i ima vise kontrasta... :)

I meni je znalo da zeza...obrisi tu sto si instalirao, idi u file manager i obrisi trcamera folder...probaj opet da skines i probas, meni je uspelo iz 2. puta...ako ne, probaj GCam_RN8P_Wyroczen_7.3.020_2.0.apk, meni u sustini slicno rade... :)

Lepo slika ova verzija ali zbog cega laga sve secka onako stalno?

Lepo slika ova verzija ali zbog cega laga sve secka onako stalno?
To je problem do čišćenja bafera, i jedino xiaomi može nekom nadogradnjom da ispravi. Ali meni ne smeta.

Puni ga punjačem koji dolazi uz njega.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Evo ja sad punim i poprilicno je topao na dodir...ipak je to koliko toliko brzo punjenje, pa mora da se zagreje dok se puni, i to je normalno... :)

Ja za trcameru ne koristim config, kao ni za gcam 7.3... :)
Za tu 6.1 sam koristio.. :)

Ja koristim trcamera-u jer mi 7.3 pri slabijem osvetljenju da je neki plavičast ton. A config koristim, ali trcam i 7.3 rade dobro i sa osnovnim podešavanjima.

Iako dosta secka ova 7.3 (dok 6.1 radi perfektno bez configa i bez seckanja) 7.3 podrzava ultrawide npr i mnogo je bolji od stock kamere, to je moj utisak ali pa na 7.3 nema "disable zoom" pri koriscenju portred mode-a, pa cu da koristim obe kamere. :eyebrows:

Svi pricate za pro verziju.... Ko koristi Gcam na 8T a da moze da mi preporuci verziju i config za nju? Hvala :)

Iako dosta secka ova 7.3 (dok 6.1 radi perfektno bez configa i bez seckanja) 7.3 podrzava ultrawide npr i mnogo je bolji od stock kamere, to je moj utisak ali pa na 7.3 nema "disable zoom" pri koriscenju portred mode-a, pa cu da koristim obe kamere. :eyebrows:
Koja verzija 6.1?

Uzeo danas ženi Redmi note 8 pro. Baš fin, interesantan telefončić, ili bolje rečeno telefončina ako ga gledam po gabaritima u odnosu na moj poco f1. Kako ide instalacija gcam kod njega? Nije isto kao kod poco f1 ili jeste? Kod poco f1 sam samo instalirao onaj iz prvog posta u benchmark temi poco f1.

Iznenađen sam finom osvetljenošću ekrana u odnosu na moj poco.

Hvala !!

Jedva čekam da mi stigne Mi 9t pa da ga uporedim sa Redmi Note 8 pro i Pocophone f1. Tri telefona koja sam želeo da imam, pa ubedio ženu da uzme note 8 pro. Pobedila je prelepa plava boja dizajna sa zadnje strane, tu sam je "slomio". :)

Inače stvarno sjajan telefon, brz skoro kao poco f1, ekran svetliji i bolji nego poco, kamere baš solidne (fabričke telefonske) malko bolje kod poco ali ništa spec. Kad budem instalirao gcam uporediću i njih.

Imam tri kartice pa moram da furam dva telefona, a hteo sam ovaj note 8 pro. Međutim dilbrejker mi je bio što mu je loša stabilizacija na 4k snimanju, pa je pala odluka da uzmem mi 9t.

Malo sam iznenađen ali mi deluje da je bolji zvuk na note 8 pro nego na poco f1...
Ekran je idealne veličine za mene slepca od 45 godina a žena srećna kaže "hvala ti što si mi kupio ovaj lepi tablet". :)

Žena je prilično zadovoljna ovim telefonom a to mi je u stvari i najvažnije.

Poslednja izmena:
Za Redmi Note 8 PRO jedino dobro rade Google kamere od Wyroczen-a. Ovde imaš Gcam 7.3.020 od Arnove koje je Wiroczen prilagodio za RN8PRO.

Da ali ja imam redmi note 8t. Instalirao ovu od arnove.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Malo sam isprobavao trcam i mgc 6.1 i ono sto mi se ne dopada, to je da jako "peglaju" fotku. Ubiju svaki detalj na njoj u odnosu na stock (koja je opet preostrena), cak i pri suncanom danu sa dovoljno svetla.
Nije mi uspelo kroz parametre (advanced, lib i tako to) da promenim bilo sta po tom pitanju.
Jos sam malo preturao po netu i koliko sam skontao, jedino urnyx verzija ima "pravu" podrsku (rastegljiv pojam) za GW1 senzor, a ovi ostali su uglavnom neki derivati bazirani na IMX586.
Videcu sutra po danu sta kaze...

Poslednja izmena:
Malo sam isprobavao trcam i mgc 6.1 i ono sto mi se ne dopada, to je da jako "peglaju" fotku. Ubiju svaki detalj na njoj u odnosu na stock (koja je opet preostrena), cak i pri suncanom danu sa dovoljno svetla.
Nije mi uspelo kroz parametre (advanced, lib i tako to) da promenim bilo sta po tom pitanju.
Jos sam malo preturao po netu i koliko sam skontao, jedino urnyx verzija ima "pravu" podrsku (rastegljiv pojam) za GW1 senzor, a ovi ostali su uglavnom neki derivati bazirani na IMX586.
Videcu sutra po danu sta kaze...
Uglavnom su korošćeni modeli za IMX586 ili čak i starije IMX362 i sl. Urnyx Gcam sam koristio dok wyroczen nije osposobio video. Sad ne znam ni da li bi radile na RN8PRO sa Androidom 10, nisam ih odavno koristio. A jeste kod HDR+ malo mnogo prenaglašen dinamički raspon, ali meni se svidja. Pogotovo po danu dodje do izražaja, kada boje na stock kameri u poredjenju sa Gcam izgledaju nekako isprano.

Uzeo danas ženi Redmi note 8 pro. Baš fin, interesantan telefončić, ili bolje rečeno telefončina ako ga gledam po gabaritima u odnosu na moj poco f1. Kako ide instalacija gcam kod njega? Nije isto kao kod poco f1 ili jeste? Kod poco f1 sam samo instalirao onaj iz prvog posta u benchmark temi poco f1.

Iznenađen sam finom osvetljenošću ekrana u odnosu na moj poco.
Odlično osvetljen ekran, nikad nisam imao problema na suncu.

Još više cenim ovaj telefon od kada sam počeo primarno da koristim Galaxy note 10+, ne mogu da verujem koliko su telefoni od 200e postali dobri.

Sent from my Galaxy Note10+

Odlično osvetljen ekran, nikad nisam imao problema na suncu.

Još više cenim ovaj telefon od kada sam počeo primarno da koristim Galaxy note 10+, ne mogu da verujem koliko su telefoni od 200e postali dobri.

Sent from my Galaxy Note10+
Danas bi trebalo da izadje trcsmera 5 za RN8PRO gde je ispravljen usporeni snimak.

Super..to ne radi za sada.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno