Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 7 / Pro

Instaliraj Open Camera aplikaciju pa probaj sa njom da snimas, dosta ljudi je tako resilo problem.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Night Mode u sobi gde je jedva dopirala dnevna svetlost.
Bruka kako radi.
44d84a451e5edb8ea838c873b1ede367.jpg
fb0f62007c6999826cd9906620ee2a3c.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Da, verzija 6.2.030

Evropska asocijacija EISA proglasila je RN7 najboljim telefonom u kategoriji uloženo/dobijeno.

Ja imam oba telefona. Nisu isti telefoni, ali su razlike baš baš male. U radu, da nema ove sise oko kamere razlika se ne bi mogla uočiti.
Prednost je što RN7 bolje sarađuje sa GCam, ali zato RN5 ima bolja, čvršća, leđa :)
Ono što navode kao najveću razliku je 48mpx kamera, a to je čista prevara jer rade interpolaciju x4.

Da, promjenili su i usb priključak. Sada je C. Uaaaaauuuu

RN7 sasvim odgovara titula uloženo/dobijeno, jednako kao i RN5, ali gledam da su petice sve manje dostupne Kinezi valjda rasprodaju posljednje zalihe.

За оно за чега је намењен овај телефон и за ту цену, одличан телефон! Било би много за очекивати да се произвођач баве таквим питањима, да праве миксер звука, мали студио, због људи који би да снимају концерте.
Колико пара толико и музике!
Svi Samsung i Huawei telefoni snimaju zvuk na koncertima odlično, i oni od 200 i oni od 1000e. Nije pitanje ugrađenog mic već softvera koji to reguliše a xiaomi nema dobro rešenje za to.

P30 Pro

Ja sam bas pre par dana snimao sa Max 3 relativno glasan koncert i ok se cuje, imaju resenja nego mozda ne zele da stave u Note seriju

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Svi? Odličan zvuk? Pre bih rekao da su smartfoni koji snimaju kvalitetan zvuk u takvim uslovima prava retkost, OS i proizvodjac su nebitni. Stara PV 808 je verovatno i dalje najbolja na tom polju.

Sent from H8266

Ono što navode kao najveću razliku je 48mpx kamera, a to je čista prevara jer rade interpolaciju x4.
Па то и јесте суштина, 4 пиксела у један. То РН7 омогућава одличан ноћни режим и у опште боље фотографије. Сабијањем 4 пиксела у један добија се на квалитету. Управо шаоми спрема да пусти први у свету телефон од 108 мегапиксела такође сабијајући 4 мегапиксела у један.
О томе имаш текст на бенчу.

To je glupost, gimmick obican, prakticno marketinski trik.

On je mislio da je u pitanju prevara od interpolacije, u stilu starih kineskih telefona. A ovde to nije slucaj, neka procita osnovne podatke o tom senzoru.

Sent from H8266

Primecujem da najvise kukaju na rn7 ljudi koji ga ne poseduju.

E o i malo korisnih informacija. XEU, posljednja beta radi odlično. Za GCam6 nije ni potreban patch.
Naravno nije odrađen potpuni debloat, ali pošto se telefon rootuje i to se da pobrisati.
Problem je što se security komponenta, koja je najveće smeće i dalje ne može ukloniti, a da telefon ne zakuca poneki botloop.

Ne znam šta je trenutno od AOSP romova za RN7 dostupno, ali probam kasnije neki od popularnijih PE ili HAVOC možda. Ne znam da li je situacija kao na RN5, da se za bolje performanse koje AOSP donosi plati cijena 20% slabije baterije.
Ako je neko probao može napisati iskustva.

Kvalitet digitalne fotografije najviše zavisi od sočiva i dimenzija samog senzora. Obje stvari su prilično limitirane na svakom telefonu i zato su razlike jako male. Noćni mod radi dobro i na RN5. Druga je stvar njegova upotrebna vrijednost.
RN5 sa GCam pravi bolje fotografije od RN7 sa MiCam.
Vidim da to ljudima iz Xiaomia nije bio dovoljan znak da prebaju poraditi na softveru kamere i dobiti više nego hardverakim unapređenjem.
Mada, obzirom da Xiaomi sam omogućava legalno otključavnje svojih telefona moguće da oni za krajnju soluciju i ostavljaju korisniku GCam.
Na RN7 nikada ali nikada mi se nije desilo da GCam zakuca ili napravi crnu fotku. I boljeg je odziva nego što je slučaj na prethodniku.

Da li je tema rn5 vs rn7 ili nesto propustam?

...über rimini 7

Ja sam snimao koncerte iz prvog reda sa Samsung S3 i extra zvuči. Na RN7 ne pomaže ni open camera i smanjenje osetljivosti na min. Probao. Kad nešto uspe javljam, imam kući velike zvučnike pa probam svašta

FilMicPro ili Cinema FV-5 mogu donekle da poprave situaciju ali opet nije RN7 za glasna okruženja probavao sam i kontrola gaina na koncertima je problem...
Ipak mikrofoni mu rade odlično za sve ostalo i testiro sam uporedo sa iPhone nekoliko modela RN7 bolje snima.

Crpi li jos nekome bateriju Facebook Services?
Nemam fejsbuk niti sam ga ikada imao. Ne postoji opcija da se disable-uje,samo kogu da idem na force stop i on se opet aktivira. Najvise baterije mi to crpi.
261a491954db1decfec9b6d7a17be5fe.jpg

Zabrani mu korišćenje podataka i udari restrict background activity i zabrani mu sve dozvole. Možda pomogne. Ja sam na Mi 8 mogao to da obrišem, verovatno zbog xeu.

Koja je to verzija Alu?
Pola stvari nemam (ili ne prikazuje) sto kod tebe prikazuje

...über rimini 7

Brisi fejs i sto ne koristis sa XiaomiADBFastbootTools

Dosao Nillkin clear nakon 2 mjeseca, zadovoljan maskom [emoji4] fino stiti kameru a to mi je najbitnije, malo je potrajala dostava ali na kraju se isplatilo [emoji3]

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Crpi li jos nekome bateriju Facebook Services?
Nemam fejsbuk niti sam ga ikada imao. Ne postoji opcija da se disable-uje,samo kogu da idem na force stop i on se opet aktivira. Najvise baterije mi to crpi.
261a491954db1decfec9b6d7a17be5fe.jpg

Probaj preko Google Play Store, help-pa kucaj u pretrazi Delete app i imaš pod opciju Manage Apps... Tu nađi i možeš da je zabraniš, obrišeš...

Fora je sto ne mogu da ga nadjem nikako u telefonu.
Nemam fejsbuk aplikaciju,nikad je nisam ni imao.

@Alukard: ista verzija i kod mene, nista nisam brisao:

25f9e06bec09e5b33eba15a028338045.jpg

...über rimini 7

Da li mi neko moze reci zasto na gcam nema mirror mode,dakle kada napravim selfie slika bude okrenuta obrnuto od onoga sto slikam. Da li se moze nekako podesiti kao na stock kameri mirror mode.Hvala i pozdrav svima :)

Vrh Dno