Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne dodaje skoro uopste gabaritu telefona, lagana je (laksa od Mofi maskica), dobar je grip, osecaj u ruci verovatno najbolji od svih koje sam koristio, mada je i Mofi odlican, ali je skroz drugaciji.

Ne stiti kameru koliko i Mofi, takodje manje strci iznad ekrana, ali definitivno vredi uzeti. Evo kako lezi:
https://photos.app.goo.gl/etAsJe3dqZfSccgbA

Da li je ta maska glatka ili ima reljefnu texturu?

Nije glatka.

Xeu beta zadnja, stock sve.
Sve preporuke
12af27509256f51e6375dc8e4869f8eb.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jedino sto me odvraca od custom MiUI romova je (pretpostavljam) podjednako los filter za plavu svetlost kao na stock romu.

Tad sam koristio stock na max podesavanjima + dodatnu aplikaciju ali sve te aplikacije rade tako sto dodaju nivo roze slike preko, bukvalno "draw over other apps". Mnogo ruznije izgleda, ali radi posao.

Daleko je bolje resenje koristiti sistemsku opciju, ne znam da li uopste postoji aplikacija koja radi kako treba (uz root naravno).

Na romovima koji su bazirani na stock je mnogo jaci filter, na Havocu mi je na oko 60%, jaci je nego MiUI na 100%.

Ima li neko preporuku za masku je sasvim glatka. Bez tekstura. Ali da je ipak čvršće konstrukcije od ove fabričke.

Mali offtopic. Maloprije krenuo da zamjenim display na Redmi 5A.. Prilikom skidanja antene povuče i onaj mali slot sa sobom. Da li je moguće ponovo zalemiti ovako sitne kontakte zna li iko?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Mislim da moze duvaljkom.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ovo je antena za wifi? Sastavio sam telefon, slot sam samo postavio na matičnu, poklopio plastikom i zašarafio. Sve radi bez problema. Nadam se da se neće pomaknuti.
957146c4455a280ce9933d7ffdfc9a51.jpg

Edit: Ne radi gornji zvučnik iz nekog razloga..

Poslednja izmena:
Ovo je antena za wifi? Sastavio sam telefon, slot sam samo postavio na matičnu, poklopio plastikom i zašarafio. Sve radi bez problema. Nadam se da se neće pomaknuti.
957146c4455a280ce9933d7ffdfc9a51.jpg

Edit: Ne radi gornji zvučnik iz nekog razloga..

Isteklo vrijeme za edit.
Zaboravio sam staviti gornji zvučnik. Sada sve radi normalno xD

Kako ih sredjujes, vidis gde pukne pa gledas da sredis kod?

Konačno sređena prednja kamera na pixel3 portu.
Apk:

https://drive.google.com/file/d/10jxEM_wcm3xf_XL4f9QXQVy_e8kZfIRf/view?usp=drivesdk

Podešavanja:
https://photos.app.goo.gl/AKoqjREWZLkDCAwC7

Ovo gde ima strelica je opciono i može se po želji podešavati.
Kasnije bi trebalo da sredim p3 port koji sam preporučio skoro da i na njemu radi prednja jer mi je on i dalje favorit.

Uz koji patch probati?

Uz koji patch probati?
Nema veze sa pečevima. Ako ti radi 5.1 radiće i ova. Ja sam za aosp pie romove i miui oreo koristio bbd. Za miui pie koristim peč koji sam objavio i opisao proceduru u prethodnim postovima.

Ocu da predjem na xeu rom tj ovu poslednju betu. Otkljucan mi je bootloader.
Kad ocu da istaliram twrp kaze da imam arb aktivan pa nece. Kad hocu samo da butujem u twrp trazi mi pass da dekriptuje internu. Uneo pass ali opet nece. Gde gresim?

Treba ti neki rekaveri koji moze da dekriptuje internu memoriju. Mada mislim da prvi put uvek moras da formatiras data particiju

Imali neko novu XEU betu na nekoj normalnoj lokaciji?
Ono sa zvaničnog foruma puca nan10%

Završio sam konačno DWL

Koji ono kernel ide na XEU za brže procesiranje HDR na GCam?

Koja Gcam verzija radi na R5 Plus i da li uopšte neka radi bez rutovanja?

Bez otkljucanog bootloadera, bootovanja u TWRP i omogucavanja Camera2API-ja, ne radi ni jedan.

U odnosu na ono sto se dobija, daleko od toga :)

Verujem, ali nije za mene, nego za drugara, a nikad to nisam radio, pa me mrzi da se cimam. Preneću njemu, pa nek uroni u to ako hoće. :)

Meni je brzi punjač do j aja. Ovo bre kida. Grafikon uspravno cepa. Ovaj
4c4cc1411ae9f0f4e26696abcea111e1.jpg
c0d5c96183a329316366d9f9b2c76ae4.jpg

Ja punim sa punjacem od 5V 1A. Uglavnom ostavim uvece da se napuni, mada nekad i ne, kad bude na 40-50% uvece, pa dopunim u toku dana 5V 2A punjacem ili ovim sporim, izbegavam brzo punjenje jer se greje telefon bez razloga.

Sta te briga? Kao držačes fa 2-3 God?

Velika je verovatnoca da hocu, imam 6/64 kinesku verziju, sa GCam zadovoljava sve moje potrebe sto se tice fotografije, brz, dobra podrska zajednice, ne greje se, dovoljno dobar zvuk (uz Viper4Android odlican), osim ako ga neka nesreca ne zadesi, minimum jos godinu-godinu ipo, a koristim ga od juna prosle godine.

Ja ne znam da l tripujem ili mi baterija drži malo bolje kad ga punim na 1a. I ja radim isto kao kolega. Preko noći 1a u toku dana ako zatreba 2a mada sam od skoro počeo to da praktikujem. Inače meni je baterija opasno degradirala od jula. 3382mah trenutno.. Možda mi je i zapala neka falična. Da se primetiti i u upotrebi, Sot se vrti oko 7h dok je pre išao na 9 bez problema. Ali da sam ga akao za sve pare, jesam :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno