Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Xeu: https://sourceforge.net/projects/xi...eu_multi_HMNote5Pro_9.4.18_v10-9.zip/download

Twrp za pie firmware. Pošto sad uz xeu dolazi neki recovery koji meni nije radio tako da bi bilo poželjno ovaj twrp flešovati odmah nakon xeu.

Pie twrp: https://www.androidfilehost.com/?fid=1395089523397948209

Oreo twrp: https://www.androidfilehost.com/?fid=1395089523397948208

Neka moja procedura instaliranja i podešavanja bi bila:
1. Ubaciti sve fajlove i oba twrp-a na internu memoriju, u slučaju da se budete vraćali na oreo firmware.
2. Factory reset, ne mora da se briše interna.
3. Instalacija xeu roma
4. Instalacija twrp-a za pie firmware, izaberite install image I locirajte twrp I označite recovery particiju
5. Restart i inicijalno podešavanje telefona
6. Restart u recovery flešovanje magisk 18.1 I flešovanje peča za kameru.

Ako hoćete da se vratite na miui oreo ili aosp koji koristi oreo fw pre flešovanja roma instalirati oreo fw:

https://github.com/XiaomiFirmwareUp..._HMNote5_V10.3.4.0.OEICNXM_835a714c63_8.1.zip

Zatim odmah oreo twrp, restart u recovery i tek onda instaliranje roma.

Arb status će biti promenjen u arb 4 ali ne vidim kako to može da bude problem osim ako ne planirate da se vraćare na miui 9. A ako i to planirate postoji način da se izvede pa ako vas baš bude intesevalo ja ću napisati.

Peč (SAMO ZA MIUI PIE) Za miui oreo i aosp pie imate BBD peč
https://drive.google.com/file/d/1fbK_PM_UhntarWkJVj1JgUwvzyaOWhLJ/view?usp=drivesdk
Modul za magisk 18.1 Ujedno aktivira i cam2api

Gcam p3:
https://drive.google.com/file/d/17UFX8pIaOFj8nGb1zyVgeJeRJVcbYBhU/view?usp=drivesdk

Podešavanja za istu:

https://photos.app.goo.gl/QEkkBNyhdmGfxmV58

Ova mi je primarna za sad i najstabilnija i ako je malo starija. Testiram još jednu novu pa ako primetim da je bolja ja ću okačiti.

Na poslednjem SS se može videti kako koristi manuelni shutter speed na gcam. Može biti korisno kad se slika nešto u pokretu. A aktivira se tako što se 2x pipne prostor između dugmeta za okidanje i menjanje kamera.

Za 5.1 kameru koristim arnova 8.3b sa promenjenim modelom na Nexus 6p.

Hoćete i muzičku želju? [emoji23]

Kad me vidite slobodno mi platite pivo [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ihaaa, svaka ti cast za ovo!
Ako te prepoznam moze i 2 :D hvalaaa puno!
Car :D

Ovo treba pinovati :)
Odgovor na svako pitanje u proslih milion postova i sledecih milion [emoji3]

Ovo treba pinovati :)
Odgovor na svako pitanje u proslih milion postova i sledecih milion [emoji3]

To sam i ja pomislio...mozemo ovaj post lagano u potpis svi :D

Jos kad bih znao to preko tapatalka..

Poslednja izmena:
Treba makar linkovati taj post u prvom postu, inace ce se izgubiti, a steta je.

Inace zna neko neku app koja bi omogucila skrolovanje koristeci fingerprint senzor? Znaci swypujem na dole po fp i sta god je na ekranu se swypuje kao da sam prstom povukao.

Imam u pripremi jedan opsežniji post, ali bi mi trebao neko ko je skoro otkljucavao BL oko te procedure. Sad za vreme praznika ću to da napravim, možda bude i neki mini sajt sa uputstvima i sličnim stvarima.

Poslednja izmena:
Da neko zameni Kidence-a. :)

Ovo bi bilo stvarno odlično...Ja nikako da se nakanim da probam nešto drugo pored stock ROM-a jer su informacije o otključavanju bootloadera, fleshovanju, magisk, TWRP, Gcam itd. raštrkane na sve strane. A stvarno nemam vremena od silnih dnevnih obaveza da lepo sednem i da pročitam sve kako treba. Na kraju, šta znam, možda me svo to fleshovanje i smorilo više. Samo da sve lepo šljaka i ja zadovoljan...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Kad ce pie global ota ima li glasina?

Namesteno sve kako je mag Coa rekao :D i ubacio sam IceCold kernel 3.3 pa da vidim kako ce se ponasati... i onda ako ni ovo ne uspe, vracam na mcaosp i to mi je to :D

Namesteno sve kako je mag Coa rekao :D i ubacio sam IceCold kernel 3.3 pa da vidim kako ce se ponasati... i onda ako ni ovo ne uspe, vracam na mcaosp i to mi je to :D
Uz icecold ti neće raditi prednja kako treba, tj bacaće crne slike. Problem je u kernelu, čeka se da xiaomi objavi source da bi i ostali kerneli imali sređenu kameru.

Uz icecold ti neće raditi prednja kako treba, tj bacaće crne slike. Problem je u kernelu, čeka se da xiaomi objavi source da bi i ostali kerneli imali sređenu kameru.

Hm, znaci sad bih morao clean flash opet...videcu da skinem ako bude problem, meni je ionako prioritet baterija :D

A koja je fora sa ovim don't cover bla bla I kao stisnite vol up da ugasite ovo..iskace preko ekrana? Kako to da ugasite? Smara

I install Sam po tvom redosledu I magiska nigde? Probao Sam opet, I nista
I jos 2x..nista?
Pitanje je kako je onda instal tvoj patch i kernel..
Kako da znam jel radi patch?
Za kernel unknown

Taman mislim evo uspelo iz prve sve redom, ma vazi, uvek mora nesto da zeza

Poslednja izmena:
Ovo bi bilo stvarno odlično...Ja nikako da se nakanim da probam nešto drugo pored stock ROM-a jer su informacije o otključavanju bootloadera, fleshovanju, magisk, TWRP, Gcam itd. raštrkane na sve strane. A stvarno nemam vremena od silnih dnevnih obaveza da lepo sednem i da pročitam sve kako treba. Na kraju, šta znam, možda me svo to fleshovanje i smorilo više. Samo da sve lepo šljaka i ja zadovoljan...

potpisujem i garantujem barem 23 klika na sajtu, ako bude uskoro. :D

Hm, znaci sad bih morao clean flash opet...videcu da skinem ako bude problem, meni je ionako prioritet baterija :D

A koja je fora sa ovim don't cover bla bla I kao stisnite vol up da ugasite ovo..iskace preko ekrana? Kako to da ugasite? Smara

I install Sam po tvom redosledu I magiska nigde? Probao Sam opet, I nista
I jos 2x..nista?
Pitanje je kako je onda instal tvoj patch i kernel..
Kako da znam jel radi patch?
Za kernel unknown

Taman mislim evo uspelo iz prve sve redom, ma vazi, uvek mora nesto da zeza

Instaliraj magisk manager ručno. Za taj kernel me normalno da piše unknown. Peč radi ako ti je cam2api aktivan ili npr ako uđeš u mi kameru i vidiš da se pojavila AI opcija i manuelni mod.

Hvalaa!
Odustadoh sinoc i vratio sam mcaosp :D
Jel moze galerija sa tog miui xeu da se izvuce i da mi neko okaci da instaliram?
Ta galerija mi je ok, ovde po defaultu nema nijedne a jedna koju sam nasao je bzvz

Memoria galerija je vrh.

Svidja mi se na prvi pogled! Hvala puno!

Kada promenim šablon za otključvanje neke aplikacije pri ulasku u aplikaciju mi ne priznaje novi šablon već stari, da li je neko imao ili ima ovaj problem?

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Отишао рн5, солидан телефончић, фала на саветима и линковима...видимо се у треду ПОКОФОНА....

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Uzeh Nillkin Frosted Shield beli, da zamenim malo Mofi koji sam koristio ~9 meseci, kako je cucnuo beli Frosted Shield na ovaj belo-plavi RN5, od sada samo bele maskice uzimam za ovaj fon :D

@coavasic96

Bolje mi radi ova kamera sto si okacio nego kamera sa Whyred Gcam Telegram grupe, stvarno si doktor :)

Poslednja izmena:
Poslednji Havoc, Agni kernel, Conservative guverner za Big cluster, Impulse guverner za Little cluster, kidalica baterija, fluidnost odlicna takodje.
Screenshot_Settings_20190428-154147.png

Poz, da li tel ima face unlock opciju, video sam po netu da ima na nekim verzijama, da li je moguce na MIUI global-u?

Valjda radi ako se prebaci na India region ili neki tako. Neka me neko ispravi ako grešim.

Ima na par regiona, Hong Kong, India itd.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Jel podrzava fabrički kabal sto se dobija uz njega qc 3.0...da kupim samo punjač?

Šta ti vredi qc? Nije neka razlika u brzini punjenja u odnosu na standardni.

Jel podrzava fabrički kabal sto se dobija uz njega qc 3.0...da kupim samo punjač?

Ne isplati se...Puni brze nekih 15ak minuta od 0-100%, a baterija se znatno više greje. Kupio sam QC 3.0 punjač i batalio ga...

Napuni možda malo brze ali se baterija greje. Meni nije bilo prijatno s obzirom da je sa fabričkim punjačem skroz hladan...

Na kraju krajeva, nisu ti punjači toliko ni skupi. Naruči sa Alija pa probaj...

Uzeh Nillkin Frosted Shield beli, da zamenim malo Mofi koji sam koristio ~9 meseci, kako je cucnuo beli Frosted Shield na ovaj belo-plavi RN5, od sada samo bele maskice uzimam za ovaj fon :D

@coavasic96

Bolje mi radi ova kamera sto si okacio nego kamera sa Whyred Gcam Telegram grupe, stvarno si doktor :)

Koliko dodaje na gabaritu telefona, kalva je sto se tice tezine, grip-a, da li je bolji osecaj u ruci od klasicnih providnih silikona?

Vrh Dno