Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ok, super, hvala za info. Video sam to u XDA temi pa pitam.

Da li je neko imao priliku da uporedi Note 5 ili A2 sa iPhone 6s/7? Kakva su zapazanja? Nesto me vuce da predjem na neki manji telefon, a ne ide mi se na polovne Honor/Galaxy S, kontam da ce lepse raditi iPhone. Sa baterijom naravno mogu da se pozdravim, ali ovako u svakodnevnom radu, kamera, itd?

Bolje otvori posebnu temu u šta da kupim, jer ovo je niža srednja klasa koju uporedjujes sa flagship klasom.

Sve što se odgovori biće van teme, kasnije moderator mora sve da briše za džabe.

Posle 2 dana koriscena, nikad manje sota
719ae3f4fdbbea80a8cd22c9957eed52.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Šta treba da se vidi ovde?

Super je rezultat.

Pozdrav svima. Od juce ponosni vlasnik crvenog Note 5. Zanima me da li bi trebalo da odradim update sa 9.5.19.0 na 10.0.1.0.OEIMIFH, ako je neko vec na toj verziji da li je primetio smanjen sot i jos neke mane. Ne planiram da ikako modifikujem telefon u softverskom smislu u buducnosti

Poslednja izmena:
Nema mane, trajanje je isto, čak možda i bolje.

Bolje otvori posebnu temu u šta da kupim, jer ovo je niža srednja klasa koju uporedjujes sa flagship klasom.

Sve što se odgovori biće van teme, kasnije moderator mora sve da briše za džabe.

Pa ja rekoh da ne otvaram tamo temu, nije kao da sam 100% resen da menjam nit' je nesto zanimljiva. Al' ajde, ako mislis da ce ovde obrisati.

Pozdrav svima. Od juce ponosni vlasnik crvenog Note 5. Zanima me da li bi trebalo da odradim update sa 9.5.19.0 na 10.0.1.0.OEIMIFH, ako je neko vec na toj verziji da li je primetio smanjen sot i jos neke mane. Ne planiram da ikako modifikujem telefon u softverskom smislu u buducnosti

Slobodno uradi update, nema nikakvih drasticnih razlika u radu/bateriji. Neces se pokajati. Sem ukoliko ti mozda vise svidja UI na MIUI9, mada pre ili kasnije svakako moras preci na MIUI 10. Nema razloga da perskocis tu verziju.

Nema mane, trajanje je isto, čak možda i bolje.

Slobodno uradi update, nema nikakvih drasticnih razlika u radu/bateriji. Neces se pokajati. Sem ukoliko ti mozda vise svidja UI na MIUI9, mada pre ili kasnije svakako moras preci na MIUI 10. Nema razloga da perskocis tu verziju.

Hvala na ekspresnom odgovoru. Nervira me notifikacija za update na ikonici od settings [emoji23]

Poslednja izmena:
Pre ovog note 5 sam koristio nesto vise od godinu dana iphone 7, kupio sam ga novog i kazi ga pridrzavao se nekog pravilnog koriscenja baterije punjenja ali posle god dana jedva dan mi izdrzi baterija. Vrhunski tel kamera ekran izrada samo mi smetalo i to je veliki minus da tako skup tel nakon god dana baterija prakticno ode
Ok, super, hvala za info. Video sam to u XDA temi pa pitam.

Da li je neko imao priliku da uporedi Note 5 ili A2 sa iPhone 6s/7? Kakva su zapazanja? Nesto me vuce da predjem na neki manji telefon, a ne ide mi se na polovne Honor/Galaxy S, kontam da ce lepse raditi iPhone. Sa baterijom naravno mogu da se pozdravim, ali ovako u svakodnevnom radu, kamera, itd?

Na ovo si mislio, ako sam lepo nasao?
a8707e38723514473033fccdfbe302c7.jpg

Pade mob na željeznu nogu od stolice. Bilo gore ono staklo šta dolaze 2 u paketu, onaj HD bluray ili šta već. Sva 4 kuta tog stakla se raspala, kao da je od šećera. Neću se žaliti jer mi spasilo ekran ali stvarno je "fragilno".
Koje je najkvalitetnije staklo za RN5 koje ima za kupiti?

Odradilo je poso to je to da ga nije bilo mozda bi ekran stradao, mislim da im je to i svrha da ono primi udarac i slomi se. Tesko da ces naci neko koje se ne lomi
Pade mob na željeznu nogu od stolice. Bilo gore ono staklo šta dolaze 2 u paketu, onaj HD bluray ili šta već. Sva 4 kuta tog stakla se raspala, kao da je od šećera. Neću se žaliti jer mi spasilo ekran ali stvarno je "fragilno".

Imas ona Mofi i Nillkin, 6-7 dolara su uglavnom.

Pa ta stakla se i prave tako da lako pucaju da bi ublazili udarac, da je staklo tvrdje onda bi se sila lakse prenela na ekran i on bi lakse pucao. Staklo je odradilo dobar posao. Kupis novo i to je to.

Moze li ovo da se poboljsa? Imam utisak da je bas brzo a ne radim nista spec...ima li nesto da vam se cini da moze da vuce puno?
(fb lite instaliran pre par min, inace imam samo msngr lite)
51c5650649bfa63270dbbac0cde8e3a5.jpg
8a83797a1a9fd3d1879cf340f3862f46.jpg
9ee5802a8449616ff786ad9de778a809.jpg
74659356360acc7cc76c7b429be7561c.jpg

Poslednja izmena:
Imam telefon par dana. Nocu mi nesto pobrljavi. Resetuje podešavanja neka. Kao widget nije podešen. Administrator uređaja deaktiviran za neke app. O čemu se radi?
5f1184b03f25b9b353d1d06a5fbb68c3.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Probao sam pixel rom gcam nisam mogao da namestim da radi portret mod a jednostavno ponekad izadje iz aplikacije, a mnogo bolje slike pravi gcam, vratio sam miui.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li ovaj telefon ima neko pozadinsko osvetljenje? Primetio sam da kada sam na Suncu, kao da se osvetljenje pojaca, bez obzira sto mi je vec podeseno na maksimum.

Da li ovaj telefon ima neko pozadinsko osvetljenje? Primetio sam da kada sam na Suncu, kao da se osvetljenje pojaca, bez obzira sto mi je vec podeseno na maksimum.
To nije bug to je feature [emoji6] U podešavanjima displeja izaberi increased contrast i neće više ”prosvetljivati” boje ekrana na suncu.

Gesendet von meinem POCOPHONE F1 mit Tapatalk

Koristi li neko Outlook? Ne mogu da namestim da mi blica lampica kad stigne mail. U podešavanjima je aktiviram i cim izadjem iz tog podešavanja i vratim se, ona ugašena.

Moraš dozvolu da mu daš.

Послато са Redmi Note 5

Ja sam instalirao da probam na Redmi 5 plus...i sve stiže kako treba....

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока
Ma sve radi i stiže , problem je sto ti ne blinka notification light kad stigne mail.

Aha...nisam na to obratio pažnju

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Settings>Notifications & Status bar>App Notifications.

Nadji outlook, u njemu imas podesavanje za svaki nalog posebno koje vrste notifikacija zelis.
Screenshot_2018-10-15-11-47-11-744_com.android.settings.png

Nazad
Vrh Dno