Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Koji ROM sada preporučujete? MIUI ili neki AOSP based? Potrebno je da radi GCAM...

Sto se mene tice, miuipro portovi a od custom romova najbolje mi se pokazao bootleggers, ako volis fina podesavanja. Ako hoces ono osnovno onda moze carbon ili aosip official.

Ja ubacio klincu PE caf ..go rom bez roota..samo vanced yt..i on instalirao pola kila igrica..jutros uzeo fon da ga napunim..6% bat..i pogledam sot 12 nesto sati..punjen pre 38 sati..mido is <3
Toga nema na whyred..

Poslednja izmena:
Koju verziju gcam da instaliram na RR Pie rom? Većina onih koje sam instalirao nije radila, a one koje rade bacaju roze slike sa HDR.
Edit: Izgleda da me zapala najgora kamera, omnivision... Vjerovatno je zbog toga?

Poslednja izmena:
Koju verziju gcam da instaliram na RR Pie rom? Većina onih koje sam instalirao nije radila, a one koje rade bacaju roze slike sa HDR.
Edit: Izgleda da me zapala najgora kamera, omnivision... Vjerovatno je zbog toga?

Saučešće.

Probaj GCam-5.1.018-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.3b1.apk ili neke 5.x verzije od Bulkina - imaš u temi.

Novi UG kernel koji ponovo donosi osetno bolje performanse!

https://drive.google.com/drive/mobi...GIpOo8OrSxWFooQ5XjSMTjiF_?sort=13&direction=a

Instalirao sam neku gcam 5 i izmjenjao neka podešavanja, radi sada hdr.
Da li je moguće na RR namjestiti da se sa swipe down na početnom ekranu spusti notification bar?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

To možeš preko nekog launchera da namestiš. Lawnchair, Nova, a mislim da i neka verzija Trebuchet-a ima tu opciju.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koristio sam Pixel launcher, tu nema. Sada sam stavio Trebuchet i radi normalno. Hvala!

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Novi MiuiPro 9.6.27 port tiffany

Bug:
❌Portrait in stock cam

I post the final version of the port miuipro 9.6.27.

Changes:
Tone and contrast work;
The core of the underground has been replaced with the latest version (4.8.2019 build);
The last magisk is sewn;
Fonts added;
Replacing the mi-assistant with the version from 9.8.1;
Security application replacement on the version from 9.8.1; Replaced music application with the ability to play ringtones; Replaced bluetooth with a2dp with meizu 16 for better sound; Minor fixes to build.prop.

Download:
https://mega.nz/#!asx2QCoL!g6Db-qqBhg07Kmby5iTV1y-CZ471ecztM9GBhjEfMVE

@midoromsoreo @midoports

Novi UG kernel koji ponovo donosi osetno bolje performanse!

Juče je izašao novi build.

Staviš umesto toga da ti gasi ekran na long press home

Neću na status bar nego bilo gde na ekranu -.-
Neki launcher drugi. Odradi ovo što Vlado kaže, nema bolje. Nas dvojica to koristimo vekovima :).

Nego, ima li neka nova dobra kamera, kako vam rade notifikacije na Pie romovima...? Malo da dignemo temu :)

Poslednja izmena:
meni sa clean instalacijom na rr rade skroz korektno. već mesec dana sam na njemu i ne planiram da ga menjam. kamera ona stara bulkinova o kojoj sam davno pisao (16elr), jedina koja mi ne puca. ona coral mi puca i slike mi vuku previše na crveno za moj ukus

Oko mesec i po dana sam na Superior-u sa UG-om. Okej je, nema nekih bagova, jedino nije nešto posebno smooth (npr. YT portrait > landscape i obrnuto animacija dosta spora i seče), ali ne sećam se da li je baš tako bilo i na samom početku. Iz nekog razloga ova kamera, koju je neko linkovao nedavno, ima problema sa fokusom i često puca, ali kad radi i ubode fokus, napravi sjajnu sliku. Doduše, ona stara CameraRN4X_08 radi besprekorno.

Uglavnom, baš sam zadovoljan baterijom, možda jer ima Suspend actions opciju pa stavim da mi nakon minut mreža ode na 2G.

Tražim sad neki pie ROM malo za promenu. Hteo bih jedino da ima Suspend actions i Vibrate on call connect. Imate li kakvih predloga?

Ja sam već dve nedelje na AOSiP-u. U kombinaciji sa UG kernelom je baš fluidan i notifikacije ne kasne. Jedina stvar koja mi nedostaje u odnosu na RR(ili bilo koji LOS-based rom) jesu LiveDisplay podešavanja. Nikako da se rešim burnin-a sa AdvancedControls aplikacijom koju ima AOSiP.

Što se kamere tiče, trenutno testiram ovu. Za sad se pokazala sasvim dobro. Jeste da je 5.1 verzija, ali ima dosta podešavanja i ne puca. U sebi ima integrisana podešavanja za menjanje gamma profila, dobijaju se drugačije boje i možda malo više detalja iz senki.

Poslednja izmena:
Ja na AOSiP-u i jako loše stanje sa notifikacijama. Izbacio sve chat app iz batt optimizacije, ali opet problemi. Moraću odraditi reinstall ROMa i clean install aplikacija. UG kernel naravno, primetno bolji od ostalih. Jako fluidno to radi skupa. Baterija standardno odlična. Kamera app je Coral (izašla v12c), pukne tu i tamo, ali sviđa mi se kako odradi slike.

@vlado3399

Podesi putem Kernel Adiutora zasićenje boja. Postavi slajdere na 236. Advanced Control loše radi, negde hoće i probleme da stvara. Ja ga odmah fike-fike :)

@r!sc!

Zaboravio sam da napomenem, ja sam odradio clean install svega, verovatno zbog toga notifikacije rade kako treba.

Probao sam i preko Kernel Adiutora, javi se burn-in i kad namestim preko njega. Čak sam slajdere stavio na manju vrednost, držim ih na 210.

Ja sam već dve nedelje na AOSiP-u. U kombinaciji sa UG kernelom je baš fluidan i notifikacije ne kasne. Jedina stvar koja mi nedostaje u odnosu na RR(ili bilo koji LOS-based rom) jesu LiveDisplay podešavanja. Nikako da se rešim burnin-a sa AdvancedControls aplikacijom koju ima AOSiP.

Što se kamere tiče, trenutno testiram ovu. Za sad se pokazala sasvim dobro. Jeste da je 5.1 verzija, ali ima dosta podešavanja i ne puca. U sebi ima integrisana podešavanja za menjanje gamma profila, dobijaju se drugačije boje i možda malo više detalja iz senki.
Ova Gcam daje tamnije slike na prednjoj ili nisam dobro podesio?

Poslednja izmena:
@r!sc!
Kod mene su dobre fotke, nisu tamnije u odnosu na ostale GCam verzije.

Hvala za ovaj Magisk modul, ceo dan bez image retention-a. [emoji106][emoji4]

Ona Coral 6.3 ima baš dobru prednju, ova mi nešto ode na tamnije. Inače odličan kolorit daje i bolji kontrast od 6.3 na zadnjoj.

Utiče na parametre screen-a:
0220d1756768732193ac535ad86b1013.jpg

Vrh Dno