Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Izbacuju skoro svaki dan, pa pretpostavljam.

Imaš u RN4 official i Download telegram grupi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Postoji li novija verzija od urikill vXXII norotation, jest da mi radi odlicno al ajde da priupitam? :)

I jedno malo off, koji vam je model xiaomi-ev nasljednik RN4X??

Pitam, mozda cu svoj pokloniti a uzeo bi nesto budget poput XRN4X..

ja imam cudan problem sa ovom najnovijom GCam sto je Zile okacio, ova sunfix verzija, kad hocu unutar aplikacije da udjem u galeriju(ovo desno od okidaca) ne dozvoljava mi jer je kao prazna galerija, a onda kad slikam npr jednu sliku prikazuje samo nju(kad udjem kroz Quickpic slika je normalno smjestena unutar Camera roll foldera) ali iz aplikacije mi prikazuje kao da je smjesta negdje drugo, ne u taj folder i uopste ne vidi slike od ranije. Sve verzije ranije koje sam probao nisu imale ovaj problem. U podesavanju aplikacije kao default folder stoji /sdcard/DCIM/Camera sto je default i tako bi valjda trebalo biti

probao i to i nista. Cudna stvar je sto kad slikam sliku ovom kamerom i udjem u info prikazuje path /sdcard/DCIM/Camera, a za ostale slike od ranije(koje su u Internal Storage/DCIM/Camera) path je /storage/emulated/0/DCIM/Camera i galerija ove kamere ih ne vidi. Quickpic prikazuje sve slike normalno unutar jednog foldera

Tako je bilo i meni iz pocetka a onda se sve unormalilo i sada radi kao svet

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

U twrp kada radis wipe. Samo data i cache brisi..sistem nemoj..meni tako uspeva globe Rom..zadnjih par puta..i strpljivo čekaj..zadnji put bootovao posle 15 minuta.
Kako instalirati MiGlobe rom?
Skinem za mido i pokrenem instalaciju preko twrp medjutim krene da instalira i zabode. Prvi put sam restartovao, a drugi put rekoh da sacekam malo duze i corak.

Pa ti tako dobijas frankenstajna... mora clean install ako hoces rom koji radi kako treba.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Ja odradim wipe all i opet nije htelo. Cekao sam i po 30min...
Skidam rom pa cu da probam. Mozda je bio ostecen fajl kao sto je kide rekao.

Moze li mi neko objasniti da li prilikom otkljucavanja bootloadera moze doci do gubitka mojih kontakta u telefonu.slika.Da li treba da se uradi personal backup?Nemam memorisku karticu da li ce ti podaci biti na internoj memoriji fona ako nesto podje po zlu?Imam zadnju verziju global roma 9.5.1.1.Hvala.

Prilikom otključavanja telefona brišu se svi podaci i telefona. Obavezno uradi bekap bitnih podataka pre upuštanja u tu operaciju, jer će se vratiti na fabričko stanje kada uradiš otključavanje.

Sent from my SM-N910W8 using Tapatalk

Meni su nakon otključavanja telefona svi podaci ostali, ali svakako treba odraditi backup.

Sent from my sub-etha-sens-o-matic

Zavisi koji si rom imao i kada si radio unlock, po novom se brise sve...

9.5.9.0 je u pitanju..

Sent from my sub-etha-sens-o-matic

A koji si mi unlock tool koristio ? Koju verziju ?

Odradio unlock.Izbrisao mi sve. Prije toga odradio local backup prebacio na pc.E sada ne znam kako da vratim backup.Mozete li mi to korak po korak objasniti?

Vratis taj backup u Interna/MIUI/Backup/All backup

Onda odes u settings/additional settings/backup i odradis restore

Poslednja izmena:
Hvala @ Kidence.Sada bih zelio da uradim root .Sta mi je potrebno od programa?Mozez li mi postaviti link za twrp i super su.instalirao sam adb drajvere.Mojas verzija redmi note 4 je CPU Snapdragon 625 Octa Core up to 2.0GHz (Adreno 506 GPU)

Poslednja izmena:
Zdravo,
Kupio sam Redmi Note 4 pre 3-4 meseca. Za sad sam zadovoljan telefonom.
Jedino imam problem da se prilikom kucanja zatvaraju aplikacije (messenger, viber, obicne poruke), kao da sam pritisnuo home dugme. U medjuvremenu su jos dva drugara kupila isti telefon i kod njih se ne javlja taj problem. Problem se javlja i sa google i sa swiftkey tastaturom. Da li se nekome od vas javlja ovakav problem i kako da ga resim?

Hvala

Meni to izgleda kao problem sa ekranom tj. tačem. Ako slučajno ne pritiskaš Home taster, a on tako reaguje, tač je problem. Rešenje je zamena celog ekrana.

Nisam valjda te srece.
Ne dodirujem home dugme prilikom kucanja.

I meni deluje kao da je touch problem.
jel ispadao ili se kvasio?

Pao mi je dva puta na tepih sa manje od pola metra, ali se to desavalo i pre toga?
To se povremeno desava, i cini mi se da se cesce desava ka ne cistim kes duze vreme. Kao da neki program u pozadini uzrokuje taj bag.

Aplikacije nemaju mogućnost da kontrolišu dodire na ekranu, osim ako im se ne dozvoli root pristup. Ako nisi instalirao takvu aplikaciju i omogućio joj root pristup, ne verujem da je to problem softverske prirode.

Ako si ga kupio novog sa garancijom, reklamiraj ga. To je najbolje rešenje.

Mozes u notif.bar-u da postavis toggle " buttons" koji aktiviranjem gasi hardverske dugmice... Dodaj ga, onda aktiviraj i quick ball u additional settings da imas za navigaciju pomoc.

Udji u poruku ili gde ti se vec to desava, aktiviraj toggle " buttons" da ugasis hardverske tastere i koristi neko vreme tako da vidis da li ti se desava... ako sve bude ok, znas do cega je.

Poslednja izmena:
Kupio sam ga na KP. Ima garanciju godinu dana.
Nisam nista posebno instalirao (fb, messenger, viber, speedtest, nekoliko novina i to je to).
Evo sad pokusavam da izazovem gasenje aplikacije prilikom kucanja, posle ciscenja kesa i otvaranja svih aplikacija koje imam, i radi kako treba. Dok se nekad prilikom kucanja poruke 2-3 puta iskluci aplikacija.

Mozes u notif.bar-u da postavis toggle " buttons" koji aktiviranjem gasi hardverske dugmice... Dodaj ga, onda aktiviraj i quick ball u additional settings da imas za navigaciju pomoc.

Udji u poruku ili gde ti se vec to desava, aktiviraj toggle " buttons" da ugasis hardverske tastere i koristi neko vreme tako da vidis da li ti se desava... ako sve bude ok, znas do cega je.

Hvala na savetu.

Quick ball mi je vec dodat. U Quick ball-u mi je kao prvo dugme bilo podeseno home dugme. Mozda je to pravilo problem?

Sve je moguce, cudno da ti se to desava samo u odredjenim app gde kucas... da nesto zeza, to bi ti se desavalo stalno i u svim app.

Zato ja cenim da ti nesto pritiskas.Izgasi QB, pa probaj bez njega.Vrlo moguce da te to zeza....ili ga pomeri gore vise da ti ne smeta dok kucas.

Nazad
Vrh Dno