Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Je l' su to oni suzili margine status bar-a na 8.1? Malo bez veze izgleda.

f3d6ee0e9df8d43209adefc774202111.jpg

Zile, ovi umesto da popravljaju...pokvarise i ono malo sto valja... :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

@r!sc!, bravo. Ali ostrina je i ovako malo preterana. Slika je uradjena sa snap 8.1.4 llm32 (ta ver i sama po sebi ima pojacanu ostrinu) + dodatno u ps odradjen sharp. Tako da to je neki max sa ostrinom. A i sum manji nego kod snap llm32 je mislim nemoguce dobiti.
Jos kod snap moze da se igra sa exposure bracketing + llm16 (24 kod mene na 3gb ram vec zatvara aplikaciju, mozda 4gb ili neki custom rom mogu to izdrzati) pa posle u ps to spojiti. Isto simpaticne rezultate daje: ovo je sa llm5 (gledati llm+ slika br3) http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=833225&view=findpost&p=66340380
Snap je bas za manijake :D

Poslednja izmena:
9.jpg je RN4. Lako je provaliti. Kad bi ostala oštrina, a da se smanji još malo šuma, bila bi puckica.

provali se lako po plavkastom svetlu :) inace ova okacena verzija na drive je def najbolja, sredjen ljubicasti tint i radi i video. pukla mi samo jednom do sad. nexus 6p+pixel 2017 Hdr+ i Super high

provali se lako po plavkastom svetlu :) inace ova okacena verzija na drive je def najbolja, sredjen ljubicasti tint i radi i video. pukla mi samo jednom do sad. nexus 6p+pixel 2017 Hdr+ i Super high
To i ima više noisa na belim površinama. Malko da ga zamuti uz zadržavanje oštrine i to bi bilo maks od ovog senzora. Mislim da BSG ima RN4 umesto 5X stvar bi bila sređena odavno [emoji846].

O kojoj ver kamere tačno govoriš? GCam5.1.018-Arnova8G2-V1.1 ?

Bilo bi extra kad bi izbacili prednju kameru a da ulože ta sredstva u zadnju [emoji3].

I da Volte svima radi [emoji23]

To i ima više noisa na belim površinama. Malko da ga zamuti uz zadržavanje oštrine i to bi bilo maks od ovog senzora. Mislim da BSG ima RN4 umesto 5X stvar bi bila sređena odavno [emoji846].

O kojoj ver kamere tačno govoriš? GCam5.1.018-Arnova8G2-V1.1 ?

Iskreno vise i ne obracam paznju na taj sum. Kad uporedim sa dslr fotkama to je otprilike blizu sto mi je vec dovoljno neverovatno. bolje da ima sum a vise detalja nego da slike budu isprane
Ova verzija: MGC_5.1.016_7.0+C2API_v.1.3_AllinOne_HDR+_front
Arnova je odlicna al je pucala cesto na dobrom osvetljenju i boje nisu bile skroz tacne (vukle na ljubicasto) pa sam morao da koristim auto hdr+. ovde sve radi besprekorno u hdr+ on, jedino sto se dugo ceka da okine i obradi u low light ali vredi. radi i video u 4k tako da je to to. tesko da moze bolje od ovog, a i dosta je bilo eksperimentisanja :)

Ja dobijam parse error.

Sta to moze da bude. tel je 4x 4/64 MUIU Global 8.5 stable

Sta upaliti da budem nedostupan za sms i pozive a da mogu da koristim internet? DND sam upalio ali mi pozivi i poruke i dalje stizu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Treci put da pitam, mozda neko odgovori... :D

Jel probao neko FreedCam...ima apk na netu da se skine, vidim da su je ljudi koristili na starijim redmi telefonima...ima brdo nekih podesavanja, kao i skroz manuelni mod...mislim da moze da se bira da li ce biti camera1 ili camera2. api, itd... :)

Ako ti niko ne odgovara znaci da niko nije probao. Nema potrebe da pitas tri puta.

Nisam imao pojma da postoji za šesticu, da sam znao verovatno ne bih prodao danas RN3pro :(
Hvala za link, probaću na bratovom...

Ako ti niko ne odgovara znaci da niko nije probao. Nema potrebe da pitas tri puta.

Ma to sam pretpostavio, nego, reko' da postavim opet, mozda ce neko probati, posto je aplikacija stvarno super...narocito za ove koji vole da cackaju oko kamere... :)

Veruj mi da pored gcam nema sta vise da se cacka i isprobava :)

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Pa dobro, ali zar ne bi dobro doslo da imas full manuelna podesavanja , tipa, u losijim uslovima nece da pogodi fokus kako treba, ti lepo stavis manuelni fokus i isfotkas kako treba ili stavis manuelnu ekspoziciju u fokus dok snimas, kako snimak ne bi stalno drhtao zbog fokusa i menjao osvetljenje... :D

Ja sam fotograf, pa volim da se igram sa tim, dok vecina ljudi koja fotka telefonom, stavi sve u auto mod i samo pritisne dugme... :D

Kolika je najduza ekspozicija u tom programu koji pominjes?

Pa imas i miui modovanu kameru sa full manuelnim podesavanjima

Probao sam miui modovanu kameru, ne moze duza eksp. Od 1/6 sekundi, neupotrebljivo za ozbiljno fotkanje

Nazad
Vrh Dno