Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Stvarno steta sto toliko jede bateriju taj MTK,inace nije los procesor u samom radu,kad bi mogao da se nekim updejtom prepegla i postane manji potrosac bilo bi dobro ali cisto sumnjam da ce bilo ko od programera u Xiaomiju da se bakce sa tim problemom u ovoj "eri" telefonije,kad malte ne Xiaomi izbacuje vise razlicitih telefona za 3 meseca nego update za godinu dana.

Poslednja izmena:
zna li mi neko reći čiji je ovo displej?

xTwG4Ub.png

Nije ovo nikako mizerna razlika....sony je cistiji poprilicno...samsung ima mnogo vise suma... :)

Sony je cistiji zato sto je slikao na manjoj ISO vrednosti, trebalo bi obe kamere podesiti na identican ISO i shutter speed, pa tako slikati da bi se uporedilo... Inace su sasvim ok obe fotke...

evo odradio sam i ja unlock i root na poslednjem miui stable zbog kamere i odmah se vidi da je gcam za klasu bolja od miui kamere. ostrina, boje, detalji. sve je bolje i radi bas kako sam ocekivao. evo par poredjenja

prvi primer: Nexus 5x vs Auto HDR+ (pokusao sam da napravim slicnu fotografiju)
drugi primer: Miui Kamera vs HDR+ On
treci primer: Auto HDR+ vs HDR+ On

ko zeli bolji dynamic range neka drzi HDR+ On. Ko hoce bolje peglanje suma i brze fotkanje neka drzi Auto HDR+. Ja licno drzim Auto HDR+ zato sto su fotografije malo svetlije a i zbog brzine :) u svakom slucaju u odnosu na miui je neuporedivo bolja. to se najbolje vidi na druge dve slike i kutiji gde je tekst na kutijici mnogo jasniji. Ja sam prezadovoljan sad sa ovom kamerom

verzija: MGCB_7.0H_C2API_Min_v.1.4 nema nikakva podesavanja. Instaliraj i vozi :)

Poslednja izmena:
Zna li ko sta vise kad ce MIUI9 global stable? Procitas na njihovom forumu da imaju sjajne vesti za 3 novembar.

Može li na MIUI da se podesi kao na windows phonu, da se lock (patter, fingerprint) aktivira posle 5, 10 min neaktivnosti? Znači, ako uzmem telefon u tih 5 minuta, da ostane otključan?

Može. Ode u sleep recimo posle 2 minuta, zaključa nakon 10.

edit: Tek sad vidim da pitaš za MIUI :). Ne znam kako je tamo, ne sećam se. Ja napisao za LOS 14.1.

Poslednja izmena:
To je to, dovoljno mi je 5min. Hvala

edit: kako kačite male slike preko tapatalka, ja probao juče attachment, ode preko cele strane?

Danas mi ispao tel i puce ekran, dajte neku preporuku za neki ekran sa aliexpresa

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Prezadovoljan sa Mokee
53bd7648cecbd9233ec297d0ea382009.jpg
8ae4806f2003ed940ed4c814694b26ff.jpg

Sent from my Mi Max using Tapatalk

To je to, dovoljno mi je 5min. Hvala

edit: kako kačite male slike preko tapatalka, ja probao juče attachment, ode preko cele strane?

Na cm-u imaš opciju da bude otključan na lokaciji koju izabereš, ili prepoznaje kada ga držiš/nosiš u ruci, džepu i sl.
Koristim lokaciju i uvek je otključan.

Dvoumio sam se ovih dan-dva, sta mislite da je bolja kupovina ovaj redmi note 4 ili mozda neki polovan samsgun galaxy note 4?
Ok trebao bih da doplatim mozda oko 50e za samsung note 4 ali mislim da je to jos uvek dobar telefon.

Na cm-u imaš opciju da bude otključan na lokaciji koju izabereš, ili prepoznaje kada ga držiš/nosiš u ruci, džepu i sl.
Koristim lokaciju i uvek je otključan.
Pa ti imaš i na miui, čak i više od lokacije

3709c7905dbf5d6a82b7c52ea4260eae.jpg

Poslednja izmena:
Dvoumio sam se ovih dan-dva, sta mislite da je bolja kupovina ovaj redmi note 4 ili mozda neki polovan samsgun galaxy note 4?
Ok trebao bih da doplatim mozda oko 50e za samsung note 4 ali mislim da je to jos uvek dobar telefon.

Nisi prvi koji je dosao na ovu temu da se dvoumi za ovaj ili neki drugi telefon.

Nemo' se ljutis ali mislim da nema nekog smisla pitati ovde jer ce ti verovatno svi reci da kupis RN4, sem ako neko bas nije imao oba, ali verovatnoca nije prevelika ;)

Ovaj!

Zasto ovaj a ne samsung note 4? Samsung se lakse prodaje polovan, ekran mu je verovatno bolji, i kamera mu je verovatno bolja. Sto se tice brzine to ne znam, moguce da je brzi redmi note 4, i baterija je mnogo bolja naravno.
Voleo bih kada bi mi neko rekao zasto uzeti ovaj a ne samsungov note 4 recimo.

Zasto ovaj a ne samsung note 4? Samsung se lakse prodaje polovan, ekran mu je verovatno bolji, i kamera mu je verovatno bolja. Sto se tice brzine to ne znam, moguce da je brzi redmi note 4, i baterija je mnogo bolja naravno.
Voleo bih kada bi mi neko rekao zasto uzeti ovaj a ne samsungov note 4 recimo.

Valjda znaš koje su ti bitne stavke kod telefona i valjda umeš da uporediš njihove specifikacije, na internetu sve ima, ne trebamo mi ovde da ti iznosimo razloge zašto da kupiš rn a ne samsung

Poslednja izmena:
Samsung Note 4 ima cesto probleme sa plocom, po meni telefon za izbegavanje...

I Samsung ima touch wiz isto tako, ako hoces da kupis losiji telefon, ti kupi Note 4.

Sent from my S6 Edge

I ono najbitnije kupuješ NOV telefon.

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Moze da se proveri da li je neispravna ploca (bar za ove najcesce defekte koji se javljaju zbog eMMC cipa, pisao sam o tome u Note 4 temi). Ja imam bas SGN 4 i zulja me da ga prodam i uzmem XRN 4 ali jos me drze odlican displej, odlicna kamerica i to sto je bas glasan, nema sanse da ga ne cujes kad stigne nesto. Ali taj prokleti softver i donekle baterija (koja je zapravo ok za moj nacin koriscenja + fast charge koji napuni bateriju dosta brzo) ubijaju ovaj telefon u pojam, nije bas toliko primetno uvek ali nekad ume da iznervira.

Sve se svodi na to sta ti treba, lepo je 10+ sati SoT ali ako ga punis svako vece, sta ce ti. Ako drndas telefon dnevno 10 sati, imas drugih problema :p

Ja licno cekam RN 5 pa cu da presecem, to isto bih savetovao i tebi.

Nazad
Vrh Dno