Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Jedna jutarnja od mene
a24025d3a6007cf3ea57bfd8859381a8.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Uzeh zeni doticni telefon, nakon prvog punjenja i ciklusa naprosto sam odusevljen baterijom, 3 dana i preko 11h sot-a. :D

754754c09d61b7b9a39bc4eec00680d3.jpg

Pozdrav svima. Nov na ovom forumu.
Da iskoristim priliku da napisem ponesto o RM4x. U posedu mi je vec dva meseca 16gb 3gb ram oktakore na 2, kupljen na KP-u uz neku simbolicnu garanciju od 6 meseci. Kupio sam na brzinu jer sam imao maler sa telefonom a taman mi dobro dosao telefon sa dva sim-a. Prvo sta me je odusevilo je trajenje baterije, posle LG-ja i Huawei baterija je bila osvezenje. Prvih mesec i neki dan sam koristio samo jedan sim i baterija uz 2 sata dnevno razgovora, 20-ak sms-a, dvestotinjak viber poruka, nesto yt i oko dva sata browsing-a baterija je gurala dva ipo do tri dana. Od pre dve nedelje koristim oba sima, mts i telenor, mts koristim na 4G bez ispadanja sa mreze o kojima sam citao u temi, telenor je 3G tako bar pokazuje. Uvek je oko giga ram-a dostupno, multitasking radi odlicno. Fotke odlicne, kameru nisam koristio, imam akcionu. Jedina primedba je na bluetooth i konekciju sa uredjajima. Naime koristim tomtom gps sat koji ima mogucnost povezivanja preko aplikacije preko bt, dok sam uspeo da uparim sat sa telefonom skoro me prosla volja za koriscenjem istog :) Pored navedenog problema postoji problem sa uparivanje bt slusalica, u jednom momentu sam uspeo, koristio slusalice sad vise nema trika. Slusalice i sat rade sa drugim telefonima bez problema. Pitanje da li jos neko ima slican ili isti problem? Da li je problem resio i kako ili je odustao :)

Poslednja izmena:
Zverimir, koristim i BT slušalice za muziku i BT headset (jedna slušalica i mikrofon) za neke duže razgovore, nikakvih problema nisam imao (ne koristim ih istovremeno, da ne bude zabune). Pored toga i Mi Band 2 narukvica je povezana BT-om, a povremeno koristim i monitor srčanog ritma i cadence/speed sensor, sve fercera. Ponekad cadence senzor zeza, ali to nisam siguran da li je do aplikacije ili senzora jer isti senzor uredno vraća brzinu bicikla (dakle BT veza sa njim radi).

Inače sam na RR softveru, MIUI se kod mene zadržao nešto sitno preko 72h :)

Izvinjavam se za compare miui i gcam, bice drugi dan.
A sto se tice, SOTA, ne znamckoliko izvlacim, moram da istestiram, ali ja ne koristim bateriju 100-0%, vec punim do 80-85 a kad praznim do oko 20% i tako. Trenutno ga punim svakog dana, jer ga preterano mnogo koristim, bukvalno je nonstop upaljen, jer sam bez pca, pa zato. Ali sam zadovoljan.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Izgleda da su kinezi konacno nasli resenje za 2.5D stakla i problem sa nenaleganjem zastitnog stakla po ivicama.

2 Bags/Lot Tempered Glass White Edge / Side Revising Liquid with Brush White Border Repair Glue Green Product
http://s.aliexpress.com/eqQZZjIV
(from AliExpress Android)

Koliko vidim sada se uz neka stakla koja idu na 2.5D ekrane dobija i "lepak"...

Ja sam uzeo porucio sada za A1 neko staklo uz koje dolazi taj lepak, pa da vidimo i to cudo :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

@cisco
Moguce da je do roma, pronalazio sam po netu slicnu problematiku kod drugih ali mahom bez resenja ili pronadju resenje pa ih mrzi da napisu.
HR nisam probao na telefonu, imam tomtom traku, verovatno cu probati u nekom nastupu ludila. Koji app koristis za povezivanje speed/cad/hr?

Za sve app koje koristis zelis da rade u pozadini, postoje 3 obavezna koraka na MIUI. To je mnogo puta napisano i ponovljeno.
1. Zakljucavanje u RAM
2. Autostart
3. Gasenje restrikcija za odredjenu app pod Setting/Battery

Posle 5 meseci koriscenja, moj Note 4x vise nece da se puni, probao sam sa drugim punjacem i kablom ali ista stvar. Puni se par sekundi pa prekine, pa opet puni par sekundi pa prekine i tako u krug, kao na ovom snimku.
Ja sam bas baksuz sto se tice ovog modela, prvo mi je zapao primerak sa preko 30 zaglavljenih piksela (ima slike ovde u temi), onda sam dobio drugi telefon u garanciji i sad izleti ovaj problem, samo ovog puta nema reklamacije jer je garancija bila samo 3 meseca...

https://www.youtube.com/watch?v=KB0dcTqn4rQ

Resava se to lako...zameni se se charging board ako je to problem.Obicno nastrada usb port kada se telefon koristi dok je telefon na punjacu, pa se "vuče" kabal i time ostecuje usb port. Ili prilikom padova dok je isto na punjacu.
U sustini, ti problemi oko usb port-a se vode kao fizicko ostecenje...pa se retko kada i uvazava garancija za takve probleme.

Nikad nije koriscen dok je na punjacu, punjen je 1-2 puta nedeljno jer je baterija odlicna tako da mi nije jasno kako se ostetilo za tako kratko vreme. Verovatno sad prelazim na Mi A1, valjda ce me bolje sluziti od ovog.

Meni se to desilo takodje . Ja sam ispraznio totalno telefon pa ga nakacio ponovo pa je proradilo sve

Resava se to lako...zameni se se charging board ako je to problem.Obicno nastrada usb port kada se telefon koristi dok je telefon na punjacu, pa se "vuče" kabal i time ostecuje usb port. Ili prilikom padova dok je isto na punjacu.
U sustini, ti problemi oko usb port-a se vode kao fizicko ostecenje...pa se retko kada i uvazava garancija za takve probleme.

moja supruga, iako sam je nebrojeno mnogo puta upozoravao na to, već preko godine i po koristi j5 dok se puni :). i telefon, tj usb charging port radi besprekorno.

verovatno ima nešto i do kvalitete ;)

Posle 5 meseci koriscenja, moj Note 4x vise nece da se puni, probao sam sa drugim punjacem i kablom ali ista stvar. Puni se par sekundi pa prekine, pa opet puni par sekundi pa prekine i tako u krug, kao na ovom snimku.
Ja sam bas baksuz sto se tice ovog modela, prvo mi je zapao primerak sa preko 30 zaglavljenih piksela (ima slike ovde u temi), onda sam dobio drugi telefon u garanciji i sad izleti ovaj problem, samo ovog puta nema reklamacije jer je garancija bila samo 3 meseca...

https://www.youtube.com/watch?v=KB0dcTqn4rQ

I ja imam isti problem vec 3 4 nedelje, jos uvek se puni, nekad prekida nekad ne, totalno random zakucava, nekad se napuni bez prekida, nekad krene na nekom postotku da prekida, skinem pa vratim posle 5 min i nastavi. Zabode na xiaomi punjacu, ja na drugi stavim on proradi odmah. Imam fobiju od onog zvuka koji se cuje kad se stavi na punjac [emoji23]

Baš čudno. Nigde do sada nisam čuo da postoji problem sa punjačem.

Moze li mi neko dati uputstvo kako da instaliram miui 9 na redmi note 4x? hvala

Ja bih pre rekao da je to problem sa tim konektorom, tj kvalitet je kako kome zapadne izgleda, nit mi je ispadao nit sam ga nesto koristio na punjacu vise nego note 3 pro.

Ne mora da si ga koristio na punjacu, dovoljno je da si ga grubo ili kontra udzekao pa da pukne lem unutra, to se desava na svim telefonima mada nije neka mudrost ni da se resi.

Meni nije to bio problem ni na jednom telefonu, ali mojoj deci na svakom bukvalno :)

Baterija mi isto drzi i na MIUI i na RR sa kernelom

Takodje, viper4arise, bass je dosta slabiji nego na MIUI 8.1.4. Ma sta radio , ne mogu da dobijem taj bogat zvuk

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno