Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

definitivno sa 8.5.8.0 global stable baterija kraće traje nego sa 8.5.4.0 global stable.

sad mi je max 2 i po dana sa cca 8.20h sot, dok sam sa prethodnom verzijom bez problema mogao 3 dana sa cca 10h sot.

nego, misle li u xiaomiju malo češće ažurirati ovaj fon? gledam huawei one svoje lite i honor lite verzije redovno ažurira, a ja samo dva ažuriranja dobio otkako sam ga kupio u avgustu. donekle razočaravaju po tom pitanu, pogotovo što je sa zadnjim global stable baterija malo ******a.

I meni deluje da kraće traje baterija na tom global stableu, kao da ima otprilike oko 3000 mAh umesto 4100.

Pa ne možeš da dobiješ developer update na stable ROM-u.

nisu moje slike :) pitao sam lika tamo na jednoj od fotografija koji je senzor, rom, podesavanja itd. posto izgledaju bas bas dobro

edit: Samsung sensor, LOS Rom, n5 version. A little bit slow from shot to shot but it has much lower noise. I guess redmi note 4x is closer to the nexus 5 sensor than the pixel.

Verovatno misli na model, Nexus 5.

Probajte ovako:
f154341c5888b3a1fd41c4a6a2139fa4.jpg
ee146c3fe4cd805ee586ba706bf2bb90.jpg

Poslednja izmena:
Koliko je to vama slabije na 8.5.8.0 android v7?
Meni evo pređe malo 9 sati za 2 dana, veći deo dana juče 4G i napolju, teško silovanje, viber, whats, fejs, BT spojen sa BT narukvicom, BT slušalice sat vremea trening oba dana... apsolutno nikakve uštede, automatsko osvetljenje sa slajderom na sredini.

Prilozi

• Screenshot_2017-10-14-20-23-24-812_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-10-14-20-23-24-812_com.miui.securitycenter.png
    153.5 KB · Pregleda: 153
  • Screenshot_2017-10-14-20-23-30-697_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-10-14-20-23-30-697_com.miui.securitycenter.png
    71 KB · Pregleda: 147
  • Screenshot_2017-10-14-20-23-40-452_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-10-14-20-23-40-452_com.miui.securitycenter.png
    55.8 KB · Pregleda: 151
  • Screenshot_2017-10-14-20-23-48-076_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-10-14-20-23-48-076_com.miui.securitycenter.png
    73.1 KB · Pregleda: 150
Pošto u zadnje vrijeme imam "problem" sa fingerprint senzorom, tačnije ne znam čime bih ga najbolje očistio jer čim su prsti malko znojavi neće da otključa što ne bih prvo očistio nečim senzor, jel neko čistio sa nekim sredstvom i kakva su vaša iskustva sa tim?
Pokušao sam sa malko deterdženta (kako bih masnoću i prljavštinu skinuo) i bilo je bolje jedan period a kasnije je opet počelo...

Meni nikad nije ni hteo da ocita ako su mi prsti mokri/znojavi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Teško da je to do znojavih prstiju...

Jedno pitanje za sve koji znaju. Ako fleshujem MIUI stock preko TWRP, da li se zakljucava bootloader?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ne zaključava se bootloader.

Ubacio sam stariji 8.1.4.0 pa da vidimo bateriju. Instalirao Nova laucher, izgl3da sada kao RR

Sent from my MI MAX using Tapatalk

[LOS]
Moze li da se ugasi vibracija pri dodiru fingerprint senzora?

Pozdrav svima. Jedan savet. Redmi Note 4 4GB Global ili Samsung Galaxy Note 4? Vasa preporuka ili nesto trece? Hvala unapred.
Ja imam Samsung, a brat i drug imaju Redmi (3gb verzije). Samsung ima mnogo bolju kameru i ekran (i olovku ukoliko je koristiš), Redmi ima bolju bateriju, izradu, otisak prsta i brži je. Sam proceni šta ti je bitnije.

Koliko je to vama slabije na 8.5.8.0 android v7?
Meni evo pređe malo 9 sati za 2 dana, veći deo dana juče 4G i napolju, teško silovanje, viber, whats, fejs, BT spojen sa BT narukvicom, BT slušalice sat vremea trening oba dana... apsolutno nikakve uštede, automatsko osvetljenje sa slajderom na sredini.

kao što sam lepo napisao, sa 8.5.4.0 global stable mi je bez problema fon mogao 3 dana sa cca 10h sota da izgura.

sa zadnjim 8.5.8.0 global stable dva - dva i po dana sa oko 8h sota.

kao što neko napisa, kao da ima 3000mah bateriju sad. pa ***, honor 8 lite gura 8h sota sa 3000mah baterijom i njihovim soc-om.

Meni je stigao sa 8.2.10.0, ali nisam ga testirao, odmah uradio nadgradnju. Bar to na ovom telefonu nije problem, može da se vrati na 8.2.10.0.

i ja ću morati da vam verujem na reč da je baterija bila bolja mada sam prezadovoljan i sa 9-10h za dva dana :D

Ne mora da znaci da je do MIUI-ja, moze biti i do nekih app koje su se update-ovale u medjuvremenu...
Mada staro pravilo je, posle update-a factory, pa onda se vidi realno stanje.

Sent from my Redmi Note 4X

Ja sam uradio factory odmah posle nadogradnje, sve pobrisao i iz početka instalacija app, mada sam imao malo app. Kapiram da ovi sa 10 sati ekrana u 3 dana nisu sve vreme bili na 4G, automatika za osvetljenje i napolju, BT upaljen... jer je meni neverovatan ovaj rezultat koji dobijam sa 9 sati ekrana za 2 dana sa svim instaliranim bez ušteda. Šta uzeti posle ovog telefona, a da nije slabija baterija a da je iz više klase? Uzeo sam RN 4 kao privremeni fon na nedelju dana, treba da ga zamenim, ovo je za mene trenutno problem posle ove baterije.

Kako ti se isplatilo uzimati telefon na 7 dana. Pa ako si zadovoljan miuiem i redovnim updateom i telefonom uzmi xiaomi iz 'vise' klase (MI), logicno.

Edit: *** baterija, radije bih isao na brzo punjenje. Bitnije mi je da se baterija brze dopuni (treba negdje da idem pa na brzinu dopunim telefon je feature mnogo vazan), nego da traje 100 godina (a ne traje, opet standardno dan, dva).

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ali bateriju nema ovakvu nijedan

Sent from my MI 5 using Tapatalk

A pogotovu flagshipovi. Eventualno sada mate10 i to je to.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Koja podesavanja koristite vi za gcam? Ja onaj nexus 5 setting.
Na Miui9 sam, i poredio sam gcam i modovanu miui kameru.
Pri odlicnim uslovima me nije zanimala kamera, ali pri nocnim jeste. Istina da gcam daje bolje slike, ali samo kod osvetljenih delova, kod mracnih delova je previse lose, onaj noise, grain, ili sta, one zvezdice se pojavljuju. Dok na MIUI cam nema toga. Sutra cu isprobati i drugi setting, pa cu uporediti, ovo je bilo na brzinu.

Koja podesavanja koristite vi za gcam? Ja onaj nexus 5 setting.
Na Miui9 sam, i poredio sam gcam i modovanu miui kameru.
Pri odlicnim uslovima me nije zanimala kamera, ali pri nocnim jeste. Istina da gcam daje bolje slike, ali samo kod osvetljenih delova, kod mracnih delova je previse lose, onaj noise, grain, ili sta, one zvezdice se pojavljuju. Dok na MIUI cam nema toga. Sutra cu isprobati i drugi setting, pa cu uporediti, ovo je bilo na brzinu.

PS: evo gledam sliku onog lika sa flickra sto je radio poredjenja, isto i on ima te "zvezdice", samo sto je on slikao u boljim, "osvetljenijim" uslovima gde nema toliko mracnih delova pa se i ne primecuje toliko.
Najbolje se primecuje kad se slika kad je potpuni mrak. Uradicu sutra compare pa cete videti.

probaj u mraku sa miui kamerom da slikas u hht modu

Probaj HDR+ da izabereš ili 5x kada budeš slikao.

Priča se o kameri na poslednjih 10 strana, a nigde nisam video da li ima neka aplikacija koja snima raw i kako ste zadovoljni?

Nazad
Vrh Dno