Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ko je flashovao MIUI9 global beta? Kako ste zadovoljni? Ima li bagova i kakvih? Sta se desava kad stigne global stable MIUI9, hoce li oni koji su na global beta dobiti kroz OTA ili kako? Mislim nema smisla cekati global stable ko zna kad ce. A nervira me sto nemam split screen. Jedino bi zbog toga flashovao global beta mada uopste nisam strucan sto se toga tice. :mad:
Koristim globe rom koji me moji 9, ima split i nije loše. Samo do sada nisam puno koristio

Sent from my MI MAX using Tapatalk

@spaxon,Hvala na ovome,ali do sad nisam flesovao ni rutovao telefon jer sam skroz prezadovoljan kako mi radi obican MIUI,toliko sam se navikao na njega da bi mi trebalo neko vreme ako bi primera radi presao na neki drugi telefon a da nema MIUI,i moj sl tel ce biti na bazi miui..Konkretno sam mislio da li ima neka opcija koja ce ukloniti text ispod ikonice na ekranu a da ne ubacujem neki lancer ili rutujem telefon/flesujem..Eventualno neka aplikacija da se instalira koja omogucuje tako nesto..Nista,u svakom slucaju hvala ti na trudu sto si mi izasao u susret i na ovaj nacin.

Hajde neko za nas koji nikad nismo flashovali da napise step by step za rn4 sd 625 sa miui8 global stable na miui 9 global beta. Da ne cekamo ota jer nece bar jos par meseci kako vidim tamo na njihovom forumu.Ako vas ne mrzi? ;)
Mogu napisati za Mi Mac, mislim da je isto.

Prvo i osnovno podnese zahtev za bootloader unlock
http://en.miui.com/unlock/
Nakon dobijanja sms, sačeka 72 sata i uradiš otkljucavanje sa unlock tool. Nakon toga, radimo ubacivanje TWRP(custom recovery) na sledeći nacin
https://forum.xda-developers.com/re...er-development/recovery-twrp-3-0-2-0-t3550061

Nakon toga skinemo Supersport, stavimo na sd karticu. Uđemo u recovery, install, nadjemo supersu, flash. Wipe dalvik, rootovan.

OK, onda možemo skinuti custom rom sa http://mi-globe.com/index.php/rom-builder/
, idemo u advance options. Štriklirano šta nam treba(root, viper arise, može i Miui unlimited). Skinemo sa plastike Rom manager, uradimo backup stock rom(snima sve, bas sve) tako da uvek možemo da se vratimo na prethodno. Opet u recovery, wipe dalvik, data , intern, cache, sve osim OTG i Microsd. Idemo install, nadjemo globe rom, flashujemo, wipe dalvik. Restart, to je to.
Kad izađe update, opet ponovimo, stim što ne brišemo sistem već radimo odmah instalaciju na postojeći, posle samo wipe dalvik(dirty flash).

Cisto da napisem kako je bilo kod mene.
Na note4x sam mogao odmah da otkljucam bootloader nakon dobijanja dozvole (nije stigao sms, vec sam proveravao na sajtu).
Na note3pro sam pokusao da otkljucam tek mesec dana nakon dobijanja dozvole (a sms stigao posle nekoliko minuta) i dobio sam poruku da moram da sacekam 72h od tog trenutka.
Znaci, za svaki slucaj, nakon dobijanja dozvole - odmah probati otkljucavanje... da se ne bi posle 3 dana cekanja cekalo jos 3 dana bezveze.
Ne znaci cekanje nista, ako se ne pokusa jednom unlock... tek se onda ceka

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sa Global Stable MIUI 8 Nougat na Developer MIUI 9 Nougat možeš preći pomoću updater aplikacije.

Skineš MIUI 9 recovery ROM, prebaciš zip na internu memoriju i iz updater aplikacije nađeš taj zip. Briše sve podatke, pa i internu memoriju.

http://en.miui.com/thread-797040-1-1.html

Poslednja izmena:
@spaxon,Hvala na ovome,ali do sad nisam flesovao ni rutovao telefon jer sam skroz prezadovoljan kako mi radi obican MIUI,toliko sam se navikao na njega da bi mi trebalo neko vreme ako bi primera radi presao na neki drugi telefon a da nema MIUI,i moj sl tel ce biti na bazi miui..Konkretno sam mislio da li ima neka opcija koja ce ukloniti text ispod ikonice na ekranu a da ne ubacujem neki lancer ili rutujem telefon/flesujem..Eventualno neka aplikacija da se instalira koja omogucuje tako nesto..Nista,u svakom slucaju hvala ti na trudu sto si mi izasao u susret i na ovaj nacin.
Znam, glupo je sto to nisu omogucili u samim opcijama Miui launcher-a, ali sta ces kad je tako. Ima jedna "fora" sa temama na koju sam naleteo bas sad trazeci. http://en.miui.com/thread-469802-1-1.html
Screenshot_20170926-014432.png

Drugar, ako hoces ima modovani Miui Launcher pro ali ima sve kao pravi Miui launcher. Okacicu ti pa probaj, tu imaju opcije za skidanje teksta (labels) ispod ikonica i jos mnogo drugih opcija, tipa povecavanja i smanjivanja ikonica, itd. Samo ga instaliraj i probaj...
https://yadi.sk/d/PXOlCYNW3NDet8
[emoji6] Screenshot_20170926-015211.pngScreenshot_20170926-015230.pngScreenshot_20170926-015242.pngScreenshot_20170926-015253.png

Poslednja izmena:
Mene interesuje sledece, fleshovao sam juce Xenon Hd rom, bas bas je brz. Malo mi se ne svidja status bar, ukusi su razliciti. Elem, jel postoji moguscnost da backu-pujem sve aplikacije, njihov sadrzaj, sms, kontakte, da kad prelazim sa Miui na Xenon Hd, ne moram biti bez icega. Opet sam se vratio na Miui za sada

Titanium Backup, MyBackup Pro...

Neko vreme već čitam ovu temu i sakupljam znanje. Prešao sam sa Oneplus one na Redmi Note 4 SD 4/64 i vrlo sam zadovoljan. Ne bih dužio, već odmah na pitanje: preko Updatera sam instalirao neki MIUI 8 Global 7.6.8 beta (štagod to značilo) tako što sam skinuo Developer zip. Na sajtu je u zagradi stajalo MIUI 9, vrlo zbunjujuće... Ima li šanse da sa ovog sistema pređem na devetku, a da pritom to odradim uz pomoć iste metode, bez rutovanja i otključavanja telefona? Pokušao sam bez pomoći, ali sam dobio poruku sa greškom (nisam developer, valjda). Pozdrav svima i hvala unapred.

Poslednja izmena:
Nije to zvanicna 9tka, ja koristim trenutno 7.9.21 koji je Beta rom 9tke

Mogu li doći do tog 7.9.21 bez roota i otključavanja?

Greška. Verifikovanje neuspešno.

Mislim da je taj sto imas poslednja verzija
8f7a7eae44b4801a7bbd2bef245444ea.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Daklem, to zasigurno nije (duga) devetka, bez obzira na ono što u zagradama piše...

Jos niste naucili sta je beta, ko dobija i kako se dobija... ;)

Sent from my Redmi Note 4X

A i ovi iz xiaomija su napravili zabunu, do pre neki dan je stajalo drugacije, sad izmenise, skini onaj sto je zile okacio, al msm da ima i 7.9.21

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poz dobri ljudi,

nabavih redmi note 4x, imam identican problem sa zvucnikom kao i na prethodnom redmi note 3 pro, kad pricam s ljudima, svi mi se stalno zale kao da se cujem iz bunara, slabo me cuju, nekad uopste ne. . . telenor kartica , u centru beograda . . sta moze biti razlog, zna li neko ?

ispada da ja na 4x sd625 imam mediatek 7.9.15 beta rom.... jel moja greška ili??? za ovih par dana tel mi radi sasvim ok....

ispada da ja na 4x sd625 imam mediatek 7.9.15 beta rom.... jel moja greška ili??? za ovih par dana tel mi radi sasvim ok....
Oznaka za sve trenutne beta romove je 7.9.15 bili oni za Mi5, mi6 ili RN4x da te to ne buni.
Da imaš mediatek rom na sd ne bi mogao telefon uopšte upaliti.

Ja ne mogu da podnesem zahtev za unlock - javlja neku čajnesku poruku da je previše zahteva sa mog IP podneto. Probah proxy kineski, ali nikako da nađem neki koji valja.

Ja ne mogu da podnesem zahtev za unlock - javlja neku čajnesku poruku da je previše zahteva sa mog IP podneto. Probah proxy kineski, ali nikako da nađem neki koji valja.

Pogledaj pod MIUI nalog da nemas neki telefon od ranije vec, ja sam ubacivao na lg g2 miui :) Kad pocistis sve onda sacekaj jedan dan pa opet podnesi zahtev, imao takvu sitaciju. Uloguj se i ovde i pogledaj da li ima vise telefona https://i.mi.com/

Poslednja izmena:
Probaj preko telefona, preko mob.neta.

Sent from my Redmi Note 4X

Ja sam tako prvo pokušao preko komp uveče I javljao je taj problem, zatim sam preko mobilni probao I isto. Ostavio sam da prenoći i ujutro probao preko mobilni I prošlo je.

jel ima teorije "naštimati" RN 4X da snima video kodekom hevc/h.265 ? znam da može da pušta bez problema, ali snimanje me zanima?

Jos niste naucili sta je beta, ko dobija i kako se dobija... ;)

Ja sam pokušao da naučim, zaista. Ipak, posle nekog vremena učenja je jedna noga počela da mi se skraćuje, pojavila mi se izraslina na glavi iznad levog uha, a dobio sam i želju za samopovređivanjem. Znači, sa ovim romom što imam mogu da uživam i ne razmišljam o verziji 9...

Nazad
Vrh Dno