Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Od MIUI bih probao MIUIPro.

Današnji LOS build ima BlueBorne fix i 05-09-2017 security patch level. AEX to ima isto. Na AEX-u nema više soft reboot-ova.

Da li neko imao iskustva sa nillkin nature futrolom za ovaj telefon? Ima li nesto bolje da se uzme?

Ja sam uzeo Nillkin Nature, smoked varijantu mada verujem da ni obicna providna ne bi pozutela, nisu to maske od 1-2$...a imaju odlican grip sa strane i zavrsnu obradu. Pre toga sam koristio Nillkin Frosted 2god na Meizu kojom sam bio zadovoljan, pa aj malo da promenim posto nikad silikonsku nisam koristio, a onda naletim na ovu Heavy Duty i morao sam da je uzmem, skroz crnu posto je i tel crn, i sad nju furam :D

www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-...on-Cover-Case-For-Redmi-Note/32802019884.html

Prilozi

• IMG_7460.jpg
    IMG_7460.jpg
    933.3 KB · Pregleda: 217
  • IMG_7461.jpg
    IMG_7461.jpg
    796.7 KB · Pregleda: 207
  • IMG_7462.jpg
    IMG_7462.jpg
    1,006.8 KB · Pregleda: 213
  • IMG_7463.jpg
    IMG_7463.jpg
    995.8 KB · Pregleda: 202
Na mi max radi bas fino

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Od MIUI bih probao MIUIPro.

Današnji LOS build ima BlueBorne fix i 05-09-2017 security patch level. AEX to ima isto. Na AEX-u nema više soft reboot-ova.

Jel imas ti problem sa gubljenjem signala kad je na 4g i podaci uključeni? Imao sam to na mom omiljenom romu i iz *******cije probao AOSP rom koji najviše mrzim i tu nemam problema. Moj omiljeni je Los based.

Eventualno bi taj Aex instalirao ali mi je i on pretrpan.

Pa napiši koji ti je omiljeni :D

Juče mi se desilo da izgubi na kratko LTE signal, mislim da je do B20.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa napiši koji ti je omiljeni :D

Juče mi se desilo da izgubi na kratko LTE signal, mislim da je do B20.

Ni nemam b20 tako da nije do toga. Gubi ga samo kad su uključeni podaci, inače ok. Izgleda da sam se prerano ponadao,bas mi je sad nestao signal i na Du..

Vidim da je veći changelog sada za 21.9 LOS buils.
Ni nemam b20 tako da nije do toga. Gubi ga samo kad su uključeni podaci, inače ok. Izgleda da sam se prerano ponadao,bas mi je sad nestao signal i na Du..
Flešuj zadnji firmware ili samo modem iz fastboot-a.

Vidim da je veći changelog sada za 21.9 LOS buils.

Flešuj zadnji firmware ili samo modem iz fastboot-a.

Stalno sam na tim "beta" global tako da kontam da je sve up to date sto se toga tiče. Razmišljao sam da flesujem stariji modem ali ne znam da li da cackam mecku kad se svi zale na taj signal. Izgleda da rešenja ipak nema.

Kada bi preciznije opisao svoj problem, mozda bi ti neko i pomogao... Ja nisam nista shvatio sta ti pises...Cas te razumem da imas custom rom, cas da imas "bete" Global... I dalje ne kontam koji rom imas?

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Kada bi preciznije opisao svoj problem, mozda bi ti neko i pomogao... Ja nisam nista shvatio sta ti pises...Cas te razumem da imas custom rom, cas da imas "bete" Global... I dalje ne kontam koji rom imas?

Mislim da sam precizno opisao samo ti nisi pročitao taj post. Ovo ostalo se nadovezuje na Zileta.
Elem, moj problem je što na svakom custom romu kada je upaljen data a na Lte u sam,signal se gubi svakih desetak sekundi i to nije kozmeticki ,kako neki opisuju,nego ispada iz mreze. Na 3g sa uključenim data,nema tog problema.

Posto mi to smeta i tehnički i estetski,onda koristim taj Miui global beta rom sto ide update svakog petka.

Izvuci lepo iz tog rom-a na kome kazes da ti sve radi fajl NON-HLOS.bin, to ti je modem...i flesuj ga preko fastboot-a.
Ako ti radi na MIUI sve kako treba, radice ti i na custom rom-u sa tim modem-om.

Izvuci lepo iz tog rom-a na kome kazes da ti sve radi fajl NON-HLOS.bin, to ti je modem...i flesuj ga preko fastboot-a.
Ako ti radi na MIUI sve kako treba, radice ti i na custom rom-u sa tim modem-om.

Ne radi ni na jednom. Radi samo na Miui.
Nisam ja samo problem,pa pun xda tog problema. Nije mi samo jasno da niko ne može da reši ili bar da detektuje uzrok problema.
Pomirio sam se da to ne radi i da nece raditi ni na Oreu tako da cu menjati telefon.

Cudno, ja znam dosta ljudi koji imaju RN4(x) sa custom rom-ovima i prvi put cujem za takav problem.Meni to lici, da ti imas problem sa signalom, da imas pad signala sa 4g na 3/2g i obrnuto, pa ti za to vreme gore u status bar-u nestaje oznaka za signal...Po tvom opisu mi vise lici na problem sa sim karticom, dometom, nego sa telefonom.
Koja setovanja drzis za mrezu? Da li si probao drugu sim karticu?

Poslednja izmena:
I meni se to desavalo, nevezano da li je ukljucen net ili ne. Ako nema 4g signala ne prebacuje na 2g/3g nego ga izgubi totalno. Mts kartica, MIUI zvanicni

Cudno, ja znam dosta ljudi koji imaju RN4(x) sa custom rom-ovima i prvi put cujem za takav problem.Meni to lici, da ti imas problem sa signalom, da imas pad signala sa 4g na 3/2g i obrnuto, pa ti za to vreme gore u status bar-u nestaje oznaka za signal...Po tvom opisu mi vise lici na problem sa sim karticom, dometom, nego sa telefonom.
Koja setovanja drzis za mrezu? Da li si probao drugu sim karticu?

Ali se to ne dešava na Miui romu. Ne gubim ja signal zbog prelaza,on je na 4g i taj signal se gubi samo ako je data ukljucen. Znači ja surfam,signal pun i samo nestane na 2,3 sekunde,asu udari na 99 i onda se vrati. Ako nije data ukljucen a ja na 4g ,sve radi kako treba. Radi i na 3g sa i bez data ukljucenim.

Nisam probao drugu karticu a mts apn je onaj gprsinternet. Kad sam na custom rmu onda biram opciju Lte/wcdma.

Prvo sam mislio da je do Evrope i nasih lte frekvencija ali vidim da je bas random čitajući na xda.

Možda je do Mts, nemam pojma. Da m ne radi na Miui pa bi se i zabrinuo ali ovako nešto jeste ali nije toliko rasprostranjeno da bi se Indijci pozabavili.

Tako je kako je, možda se neko nešto doseti u budućnosti.

Ako radi na MIUI, onda nije hardverski problem nego softverski.

Ako radi na MIUI dobro, onda bi trebalo sa tim modem-om i na bilo kom drugom rom-u.

Koliko sam ja testirao, MIUI ima stabilniji signal nego custom rom-ovi.

Ja licno koristim modem iz 8.5.4.0 GS verzije na RR rom-a , Vip-u mreza i to radi sve kao sat.

Ali se to ne dešava na Miui romu. Ne gubim ja signal zbog prelaza,on je na 4g i taj signal se gubi samo ako je data ukljucen. Znači ja surfam,signal pun i samo nestane na 2,3 sekunde,asu udari na 99 i onda se vrati. Ako nije data ukljucen a ja na 4g ,sve radi kako treba. Radi i na 3g sa i bez data ukljucenim.

Nisam probao drugu karticu a mts apn je onaj gprsinternet. Kad sam na custom rmu onda biram opciju Lte/wcdma.

Prvo sam mislio da je do Evrope i nasih lte frekvencija ali vidim da je bas random čitajući na xda.

Možda je do Mts, nemam pojma. Da m ne radi na Miui pa bi se i zabrinuo ali ovako nešto jeste ali nije toliko rasprostranjeno da bi se Indijci pozabavili.

Tako je kako je, možda se neko nešto doseti u budućnosti.
Probaj da namestis rucno APN

e1ce79ceacf6bf5f1de454e227837fa9.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moze li malo razjasnjenje, pre nego krenem sa flash-om, da li su za RN4 na Xiaomi.eu verzija 8 MIUI na MM ili na Nougat ?

Skinem poslednji 8.5.6 ali pise cini mi se 6 MM, nije mi bas najasnije ?

Sad sam jos uvek na Global stable ali 7 i ne bih vracao na MM ? Takodje bih probao i Mi-Globe ali njegov za Rn4 je 6 tj MM a za RN4x jeste Nougat ?

Probao bih tweakovani Miui da vidim razliku ali da bude Nougat

I meni se to desavalo, nevezano da li je ukljucen net ili ne. Ako nema 4g signala ne prebacuje na 2g/3g nego ga izgubi totalno. Mts kartica, MIUI zvanicni
Identično i kod mene, na vipu. Takodje se desava da kad otvaram link iz browsera, ucita ga tek iz 2-3 refresha, maltene nikad iz prve.

Probaj da obrises proxy iz APN-a.

Moze li malo razjasnjenje, pre nego krenem sa flash-om, da li su za RN4 na Xiaomi.eu verzija 8 MIUI na MM ili na Nougat ?

Skinem poslednji 8.5.6 ali pise cini mi se 6 MM, nije mi bas najasnije ?

Sad sam jos uvek na Global stable ali 7 i ne bih vracao na MM ? Takodje bih probao i Mi-Globe ali njegov za Rn4 je 6 tj MM a za RN4x jeste Nougat ?

Probao bih tweakovani Miui da vidim razliku ali da bude Nougat
Je l' ti imas mtk i sd?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poslacu ti na PM.

Nazad
Vrh Dno