Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme ZAP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I, je l' primetno bolji? 😀

Ma imaće vremena lik, AEX najviše update-uje.
Zile, da li si se to ti bacio u developerske vode? [emoji1] Vidim na xda komuniciras sa poznatim developerima za RN4 tipa Brateloslava, Highwaystar... a oni ti odgovaraju na postove, svaka cast! [emoji6]

Sent from my Redmi Note 4X

može li mi neko pomoći ili objasniti zašto kada me neko zove preko vibera, a ekran je ugašen, upali se samo lockscreen, ne mogu se javiti dok ne otključam ekran? zašto se ne mogu javiti na viber poziv preko zaključanog ekrana kao i na prethodnim mobitelima?

može li mi neko pomoći ili objasniti zašto kada me neko zove preko vibera, a ekran je ugašen, upali se samo lockscreen, ne mogu se javiti dok ne otključam ekran? zašto se ne mogu javiti na viber poziv preko zaključanog ekrana kao i na prethodnim mobitelima?
Mozda zbog ovog permission-a, Show on Lock Screen i Display pop up window? Probaj da ukljucis te dozvole i proveri posle toga ponovo.Screenshot_2017-09-06-12-17-02-946_com.miui.securitycenter.png

Poslednja izmena:
Zile, da li si se to ti bacio u developerske vode? [emoji1] Vidim na xda komuniciras sa poznatim developerima za RN4 tipa Brateloslava, Highwaystar... a oni ti odgovaraju na postove, svaka cast! [emoji6]

A nešto malo. 😀 Gledao sam malo source, i video sam da jedan hwui property ne valja 🙂

Inače u nekom sledećem LOS build-u će uvrstiti onaj audio fix što sam odradio. Treba da testiraju

Commit https://review.lineageos.org/#/c/188311/

Ja trenutno koristim od BSG-a ovu verziju (zadnja?): MGCB_7.0H_C2API_Min_v.3.2_AllinOne_Full_Manual.
Korektne su slike, male razlike između raznih podešavanja. Sve to već viđeno. Dobra je stvar što recimo AutoHDR radi dosta brže i rezultat je OK. Najoštrije slike sam imao, ako se dobro sećam, sa MGCB_7.0H_C2API_Min_Exp3 verzijom.

Pozdrav. Ako moze mala pomoc, naime u cemu je razlika - Redmi Note 4 vs Redmi note 4x, i jel bolje po pitanju trajanja baterije Octa Core ili Deca Core, posto vidim da je Deca Core kod 4x verzije sa 64GB, a Octa Core isto kod 4x samo verzija sa 32Gb (jako je zbunjujuce i sve slicno) ?

Pozdrav. Ako moze mala pomoc, naime u cemu je razlika - Redmi Note 4 vs Redmi note 4x, i jel bolje po pitanju trajanja baterije Octa Core ili Deca Core, posto vidim da je Deca Core kod 4x verzije sa 64GB, a Octa Core isto kod 4x samo verzija sa 32Gb (jako je zbunjujuce i sve slicno) ?
Prvi post

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk

Ništa lično, ali slike su užasne. Previše ih obrađuješ i ne liče ni na šta...

Slazem se, ocaj zivi, nasilni HDR obradjeno previse.

Kao sto je neko rekao od go.ana se ne pravi pita, ali voleo bih da vidim na flickr-u fotke bez obrade.

Odgovor: MIUI[emoji23]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Evo kako da radi:
c049d7b90435c30decc1b97b4c5da157.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Slazem se, ocaj zivi, nasilni HDR obradjeno previse.

Kao sto je neko rekao od go.ana se ne pravi pita, ali voleo bih da vidim na flickr-u fotke bez obrade.

Nisu bas toliko ocajne i uzasne slike kao sto tvrdite vas dvojica, pretpostavljam da ih je okacio bas na taj flickr ove fotografije, dosle bi do punog izrazaja. Ipak ih je okacio ovde kao atacment tj. osakacene, ali same slike kao slike su prave umetnicke i to je poenta i svaka cast na trudu, sledeci put ce biti jos bolje... (Ps, deluje da se uvlacim, ali verujte da to nije slucaj i stvarno mi se dopadaju njegove fotke).

Samo zbog baterije, ostalo je predobro. Imam osecaj da ce se isprazniti za sat vremena hahaa. Ostaje ti Snapdragon 😀

Nisu bas toliko ocajne i uzasne slike kao sto tvrdite vas dvojica, pretpostavljam da ih je okacio bas na taj flickr ove fotografije, dosle bi do punog izrazaja. Ipak ih je okacio ovde kao atacment tj. osakacene, ali same slike kao slike su prave umetnicke i to je poenta i svaka cast na trudu, sledeci put ce biti jos bolje... (Ps, deluje da se uvlacim, ali verujte da to nije slucaj i stvarno mi se dopadaju njegove fotke).

Fotka mora da bude kvalitetna da bi sa minimalnom obradom (ne ovakvom sa vestackim HDR-om) ispala jos bolja. Od lose fotke ne mozes bolju da napravis tako sto ces je obraditi. Pitaj svakog malo boljeg fotografa, pokazi im fotke i pitaj ih za misljenje.

Svako ima svoje misljenje i pravo da ga iskaze, ali najgore je ubedjivati nekoga da li je dobro ili lose... Meni su ok, ali moze to i bolje 🙂

@spaxon, ove slike bi bile mnogo lepše da ih nije obrađivao uopšte. Ovo su uništene slike sa jakom lošom obradom. Od prelepe prirode napravio je užasnu sliku. Nemam nikakvu lošu nameru samo treba čoveku skrenuti pažnju kada nešto ne valja.

Ni danas mnogi ne vole Picassa ali.... :-D

Ali ovo su slike koje ne zauzimaju vise od 200 bajta, tacnije 161 i 148 bajta (txt fajl zauzima vise), ne znam koliko ona prva. Znaci osakacene prilikom upload-a na tapatalk. Trebalo bi videti pun kvalitet, recimo na flickr pa onda pricati i kritikovati. Ovako odokativno, meni izgledaju sasvim ok i lepe fotke... (O ukusima ne vredi raspravljati, kako kaze dusanbbgk).Screenshot_2017-09-06-20-32-46-073_com.quoord.tapatalkHD.png

Poslednja izmena:
Naravno da vredi raspravljati jer ovde nema ni malo ukusa. Nije to subjektivna stvar, kad nešto ne valja ono ne valja. Može da kači slike gde hoće, vidi se i ovako dovoljno dobro da su previše obrađene. Ovo su dobronamerni saveta da smanji sa veštačkom obradom, kadrovi su ok ali obrade ne...

Jao sa tim slikama, smorili ste. 😀 Bolje da ste postavili podešavanja za gcam.

Žale se na lag sa Faust kernelom. Lik je modifikovao interactive governor i hotplug driver, za mene previše.

Inače, interesantan update Priima kernela:
highlight:
- working adreno idler
- arch power
- kernel rebased to a cleaner tree
- fiops updated
- removed a lot of code
- binder changes from oreo code
- many other changes from oreo code
- new crypto algorithms
- removed sound engine, giving me some crappy output sound
- but overclocked slimbus, so better audio quality for all of us!

M-Kernel v4.1 je bez hotplug drivera, bolje radi sada, ima manji FP delay. Još bolje Velvet v5.1 beta (nougat/oreo), njega trenutno koristim.

Ja ne mogu da verujem da ovaj telefon sa 3gb rama ima toliko los ram management. Citam nesto u hromu,iskopiram link,udjem na Wa da posaljem link i kad se vratim u hrom on osvezava stranicu. Krajnje iritantno. I to nije slucaj samo sa hromom,sa svim aplikacijama,sa tviterom,viberom itd. Cim ima vise od 5 app u memoriji on osvezava.

Ali zato batt traje i traje i traje.... :-D

Nazad
Vrh Dno