Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Da li su vam se sagovornici nekada požalili da vas lošije čuju, odnosno da vam je ponekad glas malo izobličen kada razgovarate sa RN4?

To što ima global rom ne znači da podržava lte800.. treba ti global mob to jest Redmi note 4 global ( s625 )

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
S625 je skracenica za procesor? Moj telefon ima snapdragon 625 sto znaci da podrzava lte?

OMG

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Podrzava 4G (LTE) na 1800, ali ne i na 800mhz. Samo Global verzija telefona podrzava obe frekvencije.(Pise na kutiji Global version - sa strane, podaci su na engleskom na nalepnici pozadi i pise 4 na kutiji, ne 4X).

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
jos malo pa ce svaki drugi post biti:
Kid:sve lepo pise ali retko ko cita!:)

Pa samo malo kada bi se citalo sta se pise ne bi se kupovali Redmi Note 4X kao Global, ne bi se pitalo koja je razlika izmedju Global verzije i Global rom-a...koja verzija ima LTE800 I ostalo... jeste da je Xiaomi napravio s*anje sa oznakama, ali zato sve lepo pise i sve je lepo objasnjeno ovde u temi...Samo Zile je 2-3 puta linkovao moje objasnjenje oko oznake u About phone...

Ako neko želi da objedini najčešće postavljana pitanja i odgovore u jedan post, mogu da ih ubacim u prvi post ove teme. Ako se makar malo smanje pitanja kao što su navedena, vredeće. :)

Poslednja izmena:
Mislim da ce vredeti jer ipak jeste malo Xiaomi zakomplikovao situaciju sa ovim modelom. Najbitnije informacije u prvi post, ja se slazem.

To bi bilo super, u prvi post objasnjenje, ja imam 4x sa SD625 i nista mi nije jasno, uzeo sam 4g mts karticu, znam da mi skinulo 20 din odmah, zasto ne znam...aa miks xl mi je paket, pise da hvatam 4g, merio sam oko 20mb...u Valjevu sam, signal nije sjajan..

Ljudi uzeh i ja ovaj fon. Presao sam sa Lumie. Ono sto me zabrinjava jeste da je nemoguce prebaciti bilo koju aplikaciju na sd karticu? Postoji li ijedan nacin koji to omogucava ? Nije toliko bitno, ali je bas iritantno.

Da li se neko sretao sa problemom Android Messages (Google Messenger) + Miui, nikako ne mogu da ubacim stare bekapovane (na raznorazne nacine) sms poruke? Mozda je neko provalio kako? Ps, messaging miui i ostale sms aplikacije vide sms poruke, ali ovaj nikako (probane i starije verzije ovog programa)....Screenshot_2017-07-25-11-07-16-273_com.google.android.apps.messaging.png

Ja call logs i SMS backup-ujem iz Titanium-a.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

I ja, plus i ovaj MyBackup pro, a probao sam jos neke varijante.

Ovo je zadnja verzija Miui 8 globerom-a 7.7.20 beta. Sutra izbacuju Miui 9 ;)Screenshot_2017-07-25-11-56-08-448_org.mozilla.firefox.pngScreenshot_2017-07-25-11-56-32-207_org.mozilla.firefox.pngScreenshot_2017-07-25-11-57-48-798_com.android.settings.png

Uh ne znam.. ne koristim je više , valjda white pixel ?

Nije, nema veze, bas dobro izgleda. Jesi uzeo iz themes aplikacije ili?

I kako si namestio da imas data usage/remaining kao not. bar? ;)

Poslednja izmena:
Da , iz same apk

Global Version Xiaomi Redmi Note 4 Prime 4GB 64GB Snapdragon 625 Octa Core Mobile Phone 4100mAh CE B4 B20 EU Charger OTA Update.

Kupio sam ovaj telefon. E sad me zanima kako njemu u About stoji samo RM Note 4?

fccb30e9d378d49b9263a1941866182e.jpg

Zato što i jeste Redmi note 4. :)

O boze ima li te...

E sad me zanima kako njemu u About stoji samo RM Note 4?

A sta treba da pise onda u About? Xiaomi Redmi Note 4 Prime?!

Pisali smo skoro zasto je tako, potrazi malo :)

Paranoid Android, fantastican ROM. Cist AOSP i odlicno je optimizovan (najfluidniji). Ima dobar RAM management.

Poslednja izmena:
Ja sutra navece jedva cekam miui 9... ali globerom naravno ;)

Sva je prilika da ću i ja da se vratim na MIUI, Jer mi Substratum pravi probleme na RR-u. Sve je OK dok aplikacije ne krenu da rade update sa PS-a. Pokušavao sam i da disable-ujem instalirane overlay-e, to uspeva izvesno vreme..a ona krenu aplikacije da pucaju.. obično YT, Photos, Gmail..tako da me iz tog blata vadi jedino clean flash, kojeg mi je,iskreno,preko glave.

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Oce li sjutra vece svi koji su na global dobiti Miui 9 ?

I ja.sam se bas bas namucio sa tim substratum overlays, nikad vise. Dao sam mu sansu mnogo puta, ali jok. Steta sto ne postoje vise CM teme...

Isto, ne koristim substratum i zadovoljan sam stock AOSP material izgledom. Nekako mi je sporije radio RR sa substratum temama.

Kod mene pise Prime u About phone... Ja ne znam koje vi to kopije imate, samo Prime je pravi...
uploadfromtaptalk1501008370366.jpg

Navikao sam na dve Substratum teme i kada ga isključim nekako mi deluje prazno i šugavo bez njih.
Swift Black + SubSet Reborn, obe u kombinaciji daju sjajne rezultate.
Znam da bih se navikao na RR default, ali nema kompromisa :D

Ako moze mala pomoc, trenutno imam redmi note 3 Pro,
Sta dobijam a sta gubim sa prelaskom na Note 4x?
Interesuje me kamera, generalna brzina u radu, baterija

Procitaj :)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5129735

Vredi 4x svaki dinar. Ja sam presao sa RN3 SE na 4x i ni malo se nisam pokajao. Sjajan telefon, ali bez sumnje. Bolja izrada, bolji gsm signal i skoro uvek mi je na high, dok je kod RN3 oscilirao dosta, ekran 2.5d i sa oleophobic premazom. Jeste da RN3 ima brzi procesor, ali nekako mi se 4x bolje i brze ponasa, bolji je soc ukupno gledano i zato baterija sabija koliko dugo traje, neverovatno stvarno.

@Kidence [emoji23]

Nazad
Vrh Dno