Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ma dirty uvek radim.Ko ce sve da setuje od pocetka...Realno, sve je to manje-vise isto dok si na RR rom-u od istog dev-a, po koja minimalna promena...Deluje kao da samo security patch odrade i to je novi build...

Sent from my Redmi Note 4X
A sve je isto, svaki rom koristi isti kernel (sem AEX i Halogen koji koriste CAF based).

Dva do tri dev-a update-uju par ROM-ova.

A sve zavisi od onog LOS maintainer-a, jedino taj lik nesto menja. [emoji1]

Poslednja izmena:
Pa da, zato i moze da se pegla dirty i ne utice na stabilnost :)
Videcemo, za sada deluje korektno ovaj zadnji build sto si linkovao...Jos ni jedan FC, obicno GK znala da FC-uje.

Mislim da MoKee rom cackaju developeri kinezi tj. imaju svoj source code....znam da je na osnovi LOS-a, ali oni stvarno rade nesto na romu, a mozda i na kernelu....

Sent from my Redmi Note 4x

Stigla mi MSVII mat crna futrola. Skroz je OK. Mnogo lakše se stavlja od Nillkin npr, ali je Nillkin mnogo bolji kao zaštita u slučaju pada npr

Probaj fotografisati sa blicem (sa futrolom i bez). Zivo me interesuje da li ce biti kao i sa onom mojom silikonskom...

GlobeROM (nekadasnji sMiui)

Evo istrosih ga ja nekako uz dosta muke, vreme je za punjenje baterije :)
Dakle sve hvale za pomenuti Globe rom, super je stvarno, ja sam odusevljen, brz je, glatko sve ide (bolje nego recimo rr, potpisujem), stabilan, bez bagova. Mana je recents se malo sporije otvara (nije strasno, ali pomalo nervira) sa nekim manjim zastajkivanjem, nepostojanje last app opcije (alt-tab), nema unlink za ringtone i notifikacije (ali to nema ni originalni miui), fingerprint ja ne stelujem jer ga inace i ne koristim, ali kada je ekran iskljucen samim dodirom on se aktivira, sto me nervira i ne moze to da se iskljuci jer kada fp nekada slucajno dotaknes, ekran se ukljucuje, wtf. Meni je ukljucen Miui optimization (izgleda da mora biti ukljucen kako bi ovaj rom dosao do izrazaja) i memory opt. na middle. Link ka svom modelu telefona (moj je RN 4x ali vam savetujem ko ima i sa i bez x SD verziju RN 4 da downloaduje ovaj sa x jer ovaj je android nugat 7.0, jer u pitanju je isti telefon), pa se klikne na narandzasto "show expert settings", tu odaberete sta hocete ili necete da imate u romu (tipa disable root, MagiskSU ili Super SU, itd.) i kliknete na Create ROM, recimo ja sam iskljucio Xiaomi Sync Service i nemam uopste opcije za povezivanje sa Mi-account, cloud, itd. Gapps je ukljucen u ovaj rom i ne mora da se posebno flesuje jer je ovaj Globe zasnovan na Xiaomi.eu romu. Pre flesovanja roma mora da se flesne lazyflasher (kako bi se moglo uopste instalirati bilo koji custom Miui rom, to je kao recimo za custom rom CM14 firmware, tako nesto), a potom ovaj Globe rom jednom, ali ipak meni je posle podizanja sistema u about phone pisalo kao da je u pitanju cist Xiaomi.eu, potom sam ponovo reboot u twrp i jos jednom ga flesovao (pregazio bez ikakvog wipe-a) i tek se onda nakon instalacije pojavio da je globe rom. Dakle izgleda dva puta mora da se flesuje, prvo ga flesne kao xiaomi.eu, a potom GlobeROM. ;)

Prilozi

• Screenshot_2017-06-16-00-23-27-721_org.mozilla.firefox.png
    Screenshot_2017-06-16-00-23-27-721_org.mozilla.firefox.png
    237.2 KB · Pregleda: 195
  • Screenshot_2017-06-16-00-20-09-639_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-06-16-00-20-09-639_com.miui.securitycenter.png
    160.8 KB · Pregleda: 137
  • Screenshot_2017-06-16-00-20-18-692_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-06-16-00-20-18-692_com.miui.securitycenter.png
    57.2 KB · Pregleda: 139
  • Screenshot_2017-06-16-00-20-26-694_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-06-16-00-20-26-694_com.miui.securitycenter.png
    75.6 KB · Pregleda: 140
  • Screenshot_2017-06-16-00-13-09-249_org.mozilla.firefox.png
    Screenshot_2017-06-16-00-13-09-249_org.mozilla.firefox.png
    209.9 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Taj MIUI bi normalan bio da nema bounce seckavu animaciju prilikom skrola, normalan recents, kesiranje i dobar notifikacioni sistem.

10-12h SoT sam imao na MIUI, isto i na LOS sada.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Taj MIUI bi normalan bio da nema bounce seckavu animaciju prilikom skrola, normalan recents, kesiranje i dobar notifikacioni sistem.

10-12h SoT sam imao na MIUI, isto i na LOS sada.

Daj Boze da to poprave u Miui 9...

Link ka svom modelu telefona (moj je RN 4x ali vam savetujem ko ima i sa i bez x SD verziju RN 4 da downloaduje ovaj sa x jer ovaj je android nugat 7.0, jer u pitanju je isti telefon)
Edit: Samo pazite kada kliknete na Redmi Note 4 model, u pitanju je MTK tj. Codename: nikel, a kada kliknete na Redmi Note 4X to je rom za SD - i 4 i 4x model telefona tj. Codename: mido

Свакако препорука за глобе кухињу и нугат који тамо скувате. ИЗУЗЕТНО ФЛУИДАН РОМ!

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ma daj dal si ozbiljan 17 ipo h sot na dan i 13h??? Pa sa akumulatorom ja to ne bih izvukao

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

@spaxon ajde vidi jel rade svih 8 jezgara u isto vreme, lici mi da taj Globe uspavljuju neka, ili ih drzi ugasenim, cim toliko izvlaci SOT.

Poslednja izmena:
Stigla mi MSVII mat crna futrola. Skroz je OK. Mnogo lakše se stavlja od Nillkin npr, ali je Nillkin mnogo bolji kao zaštita u slučaju pada npr

Za koliko ti je stigla i koliko si platio?
Ja sam porucio u crvenoj boji, ali nije mat. Mislim da je bila 1, 8$.Cekam da stigne pa ako je dobra da uzmem jos neku.

3.89$, stigla za nekih 40ak dana. Ne ide iznad displeja pa ne štiti ni malo, to je jedina zamerka. Izuzetno lako se stavlja i skida, telefon izgleda tanko, elegantno, dobar osećaj u ruci. Međutim i dalje je najlepše bez ičega. Ovo sam uzeo čisto eto, s vremena na vreme malo da promenim. Uzeću verovatno još jednu običnu a ne mat. Ako hoćeš možemo zajedno da poručimo.

Ranije sam znao, ali sam zaboravio. Koji prodavci Xiaomija bese salju iz EU magacina, tako da se u EU ne placa porez i carina?

@spaxon ajde vidi jel rade svih 8 jezgara u isto vreme, lici mi da taj Globe uspavljuju neka, ili ih drzi ugasenim, cim toliko izvlaci SOT.

Zanimljivo da kad sam prvi put flesovao ovaj globerom, iskljucio sam miui optimization i memoriju na off, tada nisam ni blizu imao ovakav sot, vec obican oko 10 i po sati samo. Ne iskljucuje uopste jezgra, vec rade normalno, zato je tako smooth. Kada se build-uje ovaj rom, postoji opcija za Govtuner Mod: battery profile, stavio sam na balanced, a ima opcija i power save, e sad zamisli kako bi bilo da sam izabrao tu opciju i da sam jos "stavio brajtnes na minimum" :) Sve u svemu, prezadovoljan sam sa ovim globe romom, brz, fluidan i super autonomija. Pretpostavljam da i za ostale Xiaomi telefone prave takodje ovako dobro romove i preporucujem svima koji imaju neki recimo Mi5(s) ili drugi shaomi, neka probaju i mislim da se nece pokajati.Pogledajte prilog 231289Screenshot_2017-06-16-12-06-35-955_com.cpuid.cpu_z.pngScreenshot_2017-06-16-00-13-09-249_org.mozilla.firefox.png

Da, bice da zbog toga drzi frekvenciju nizom, pa manje trosi bateriju...Bez obzira na sve, extra ROM.

Da, bice da zbog toga drzi frekvenciju nizom, pa manje trosi bateriju...Bez obzira na sve, extra ROM.

Penje se frekvencija i do 2Ghz, nego nisam uspeo to da uslikam :) Da napomenem da ja nemam nikakav programcic za stednju (naptime sam obrisao jer miui ima svoj doze mod) i nisam namestao nista u samom miuiju power save ili slicno.

Penje se , ali verovatno ne skace na max kao kod def. MIUI kernela.To je neka moja pretpostavka.Treba ga bas opteretiti da bi se freq zakucala na max.Manja freq, trazi manji napon cpu = duze trajanje bat...

Kidence, mislim da bi trebalo procitati i prouciti dobro ovaj post, ja nesto nemam vremena, ali mislim da bi i te kako tebe zanimalo ovaj njihov Avanced Boot Image Mod za bilo koji custom rom. Tipa koliko sam razumeo, to su njihova tweakovanja za perfomance i battery save, isti kao sto je za ovaj njihov globeROM. Potrebno je registrovati se kako bi download taj boot image za custom rom. Ali mislim da je potrebno dublje uci u tematiku i procitati sta kazu ostali u toj temi. Izvoli, ako te interesuje: http://forum.mi-globe.com/general-development-f34/mod-miui-v8-advanced-bootimg-mod-t68.html :) edit: ups kaze ipak (ja sam razumeo da moze i na custom non-miui rom) :(
Requirements:

-MIUI v8 ROM
-Xiaomi Smartphone or Tablet
-TWRP Recovery

Poslednja izmena:
Ok, hvala za link... ;)

Edit:
Pa da, oni su raspakovali boot.img i njega sredili, izmenjali dosta stvari,sam kernel nisu dirali...Sve u svemu, moze se flesovati ovaj boot.img na bilo koji miui rom( za svaku verziju postoji poseban boot.img).
Nije lose, ko vec ima lepo sredjen MIUI, moze probati dodatno da mu popravi vek trajanja baterije.

Poslednja izmena:
Ok, hvala za link... ;)

Edit:
Pa da, oni su raspakovali boot.img i njega sredili, izmenjali dosta stvari,sam kernel nisu dirali...Sve u svemu, moze se flesovati ovaj boot.img na bilo koji miui rom( za svaku verziju postoji poseban boot.img).
Nije lose, ko vec ima lepo sredjen MIUI, moze probati dodatno da mu popravi vek trajanja baterije.

Eto, ko ipak ne veruje ovima sto se tice roma, mogu da flesuju taj modovani boot.img na originalni miui i voila. Evo sad sam radio bas antutu test za ovaj globerom, cisto da vidim gubi li se sta u tome.Screenshot_2017-06-16-13-24-51-752_com.antutu.ABenchMark.png

Planiram uzeti ovaj telefon tačnije 4x verziju. Imao sam s7e i sad imam ip7. Ne ocekujem da bude rame uz rame sa njima ali nema potrebe stvarno, ono sto ocekujem je sa moze da radi recimo instagram i mesindzer i da to glatko radi da može da pokrene heartstone. Vidim ima na kp za 170e nov i mislim da je best buy, naravno ako neko ima neke predloge za druge telefone u tom cenovnom rangu (maks 180e) bili bi od velike pomoći.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako ti kamera nije jedan od prioriteta, onda samo napred, nema ništa bolje u pogledu izrade, performansi, tek o bateriji neću trošiti reči. A veruj mi, sa ip ne može, ali sa S7 ćeš moći da uporediš performanse. Ne kažem da će biti bolje, ali za poređenje svakako.

sto se gaminga tice nema ni najmanjeg stucanja, a sto se otvaranja socijalnih mreza tice, odnosno aplikacija to je za ovaj telefon laganica, sve je brzo i fluidno :)

vidim na miui forum da je stigao global stable 8.2.10.0 update, meni ga jos nema via ota.

Ma to mi je samo bitno. Ne zelim da kidam zivce. Hvala svima uskoro vam se pridruzujem [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pokusavam da narucim sa alija 4GB 64GB Snapdragon 625 ali nema u crnoj boji vec samo zlatnoj. Ima li koristi da ih kontaktiram i pitam da li imaju?

3.89$, stigla za nekih 40ak dana. Ne ide iznad displeja pa ne štiti ni malo, to je jedina zamerka. Izuzetno lako se stavlja i skida, telefon izgleda tanko, elegantno, dobar osećaj u ruci. Međutim i dalje je najlepše bez ičega. Ovo sam uzeo čisto eto, s vremena na vreme malo da promenim. Uzeću verovatno još jednu običnu a ne mat. Ako hoćeš možemo zajedno da poručimo.

Kako ne ide iznad displeja? Mislis na zadnji deo? Na onim slikama sto su okacili kupci vidi se da pokriva ceo telefon.

Kad pogledaš sa strane, lajsne sa strana nisu više od displeja. Ako bi ga stavio na sto, displej okrenut na dole, telefon bi bio na displeju ne na ivicama futrole.

Aha kapiram. Ja nemam naviku da okrecem telefon na ekran tako da mi to ne smeta.

Ima li neko problema sa pozivima preko sim2 slota. Dešava se dosta često da pričaš pričaš i onda odjednom nestane skroz zvuk , ne čuješ ti onog koga si zvao a ni on tebe.. moguće da je i do vip - a ?

Nazad
Vrh Dno