Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Meni samo nije jasno zašto su pojedini vlasnici Note 4 toliko osetljivi na postojanje Note 4x i reči "bolji je". Jel to obara cenu vašem telefonu, vređa ili nešto treće? Čim neko pomene reči "bolji je", odmah skačete i ponavljate se.
Onaj ko je smatrao da je određeni model bolji iz nekog razloga, kupio ga je i to je to. U pitanju su nijanse, o'ladite malo. :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa napisi onda sta te interesuje tacno kao sto si sad napisao. Kupi samsung i ne brigaj :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Pozdrav svima
U nedoumici sam oko kupovine Xiaomija pa sam rešio da odgovore potražim ovde, pošto koliko vidim, dosta vas se prilično upućeno.
Neki moj zaključak posle čitanja vaših postova u ovoj temi je da je verzija RN 4X bolja, pa me zanima sledeće:
Na par mesta na KP sam dobijao odgovore da ne postoji GLOBAL verzija RN 4x.
Ono što negde ja želim i koliko sam shvatio posle čitanja ovih postova je "Xiaomi Redmi Note 4X -GLOBAL VERSION-/64/4gb/-snapdragon 625/ 5,5 inca, boja Gray"
Da li negde ja grešim (za šta postoji realna mogućnost) da takav telefon sa takvim specifikacijama postoji ili prodavci nisu baš sigurni kakav tačno proizvod prodaju ?
Izvinjavam se na malo opširnijem pitanju i postu i zahvaljujem unapred na odgovorima i pomoći.
Pozdrav
Da, postoji. Moj note 4x je global 4/64 grey sa SD. Global ti je samo razlika u lte band koje poseduje.

Ne postoji 4X Global, za Global je oznaka samo Redmi Note 4, bez X.
Global je vakuum, tj.English box, dok je 4X China box.
Jedina razlika lte800, tj.band 20 u korist Global modela.

Sent from my Redmi Note 4X

Uz rizik od izginjvanje, mora da pitam:
Jel umes ti da objasnis zasto ĵe 4X bolji od 4 bez X, ako su oba SD?
Ako su oba sa SD, onda su ista - nema boljeg, nema goreg. Ako neki ima podršku za LTE na 800MHz (iliti Global), onda je taj nešto bolji. Ne vidim zašto bi to uopšte povlačilo dalju polemiku? Uz to, nisam govorio o SD verzijama 4 i 4x, već MTK vs SD.

I u punjaču global ima punjač za EU a 4X dolazi sa adapterom za naše utičnice [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pricamo o telefonu, ne o opremi :) ;) :)

Šta bih trebao da pogasim od aplikacija da ne troše bateriju a da ne utiče na rad telefona?I koje bih app mogao da obrišem?

Pisano vec, procitas malo temu i nadjes.

Moja greska onda, sve sam mislio da je 4x sa sd i 4 mtk i to mu to, medjutim upravo pogledao kutiju i jeste samo note 4 global.

Danas uzeo 4x 32/3. U maksima gorkog. 12 meseci garancija za 185e. Telefon ubica. Dušu mu izvadih al se ne da. Jedina mana posle Meizu je otisak pozadi. Kakva glupost. I ni blizu nije precizan onom na meizu. Mislim da ga necu ni koristiti. Globalna verzija 8. Odma izasao neki update. Za sad, prezadovoljan.

Ps. Imali do pre nekoliko dana 64/4 za oko 200e!

Poslednja izmena:
otisak pozadi je mana? :D prednost nad svim ostalim mestima bez ikakvog pogovora
i precizan je 101 posto,kao i na svim ostalim slicnim xiaomi telefonima

Im 4x 3/32gb model vec skoro 2 meseca, stvarno prezadovoljan, najbolja kupovina sto se fonova tice u zivotu. Gledajuci sta sam dobio za 180e. A opet imam jedan iritantan problem, notifikacije za gmail ne rade kako treba, ne stize notifikacija uvek kada dobijem mail, odnosno stize jako retko, onako na random. Neka ideja za resenje?

Danas uzeo 4x 32/3. U maksima gorkog. 12 meseci garancija za 185e. Telefon ubica. Dušu mu izvadih al se ne da. Jedina mana posle Meizu je otisak pozadi. Kakva glupost. I ni blizu nije precizan onom na meizu. Mislim da ga necu ni koristiti. Globalna verzija 8. Odma izasao neki update. Za sad, prezadovoljan.

Ps. Imali do pre nekoliko dana 64/4 za oko 200e!

Trebalo bi da je isti kao i na R4P na kome FP radi stvarno dobro, kada sam se igrao sa tim bio sam prijatno iznenadjen kako brzo i precizno radi.

Im 4x 3/32gb model vec skoro 2 meseca, stvarno prezadovoljan, najbolja kupovina sto se fonova tice u zivotu. Gledajuci sta sam dobio za 180e. A opet imam jedan iritantan problem, notifikacije za gmail ne rade kako treba, ne stize notifikacija uvek kada dobijem mail, odnosno stize jako retko, onako na random. Neka ideja za resenje?

Proveri da li ti je na default podešena notifikacija mail-a pa promeni na određenu melodiju. Pokušaj taj fazon-kod mene se tako ponaša viber. Jedino mi ta ideja pada na pamet.

Da se nadovezem, interesuje me ima li i na modelu 4x lampica za notifikaciju (Color LED Notifications)? Hvala.

Poslednja izmena:
Da, ima LED za notifikacije.

Kako da promenim boot pattern?

Ostalo je od prvog rom-a, a stavio sam 4x4 pattern tada. Iz podesavanja menja samo na lock screen-u.

Imam, probao sa brisanjem system, data, cache i interne.

I u twrp-u je isti pattern.

Izludjuje me, a ne mogu da promeni. Nije trebalo da stavim 4x4.

уђеш у филе менаџер у тврп-у----
/data/system

обриши ово

password.key
pattern.key
locksettings.db
locksettings.db-shm
locksettings.db-wal

Enkriptovan je telefon.

Obrisao, pobao i opet isto, neverovatno. Uvek jedan isti twrp i boot pattern.

Фацтори...па све поново...

otisak pozadi je mana? :D prednost nad svim ostalim mestima bez ikakvog pogovora
i precizan je 101 posto,kao i na svim ostalim slicnim xiaomi telefonima

Trebalo bi da je isti kao i na R4P na kome FP radi stvarno dobro, kada sam se igrao sa tim bio sam prijatno iznenadjen kako brzo i precizno radi.

Ne znam šta bih vam rekao, meizu fp je bolji. Treba probati. Evo i P10 je napred. Ima tu foru da kada spustis prst na dugme nista se ne desava. Kad klikne onda i ocita i otključa. Nekako je u širinu dugme i više prsta zahvati
Uopšteno, to prednje dugme im je extra. Ima dodatne funkcije.

Kako je SD bolji kada je i xiaomi potvrdio da u 4x stavlja losije komponente? MTK je sigurno za 20% brzi u svim situacijama i manje se greje. Necu ni da pricam o tome koliko je kamera bolja.

Odakle ti to da se Sd greje? Imam i dalje RN3 mtk koji se posle nekih sat vremena tako ugreje da ne moze da se koristi,takodje i prethodni LeEco takodje sa mtk se grejao da mu je ekran otisao. Ovaj sad ne ispustam iz ruku i ladan ko spricer. Predhodni forumas je spomenuo da ga baterija zivcira i to i jeste najveca mana mtk procesora a znajuci xiaomi nema sanse da to rese nekim apdejtom,jer je isto tako bilo i sa RN3 nista nisu resili jer su se prebacili na Sd verziju...

Послато са Redmi Note 4x

Više puta je pomenuto u temi:
MediaTek Helio X20 u Note 4 je nešto snažniji procesor, ali se više greje i troši više energije.
Qualcomm Snapdragon 625 u Note 4x je nešto slabiji od X20 po pitanju performansi, ali je hladan u gotovo svim situacijama i veoma je štedljiv po pitanju potrošnje energije.

Nekome odgovaraju malo bolje performanse, bez obzira na autonomiju baterije. Dok drugome više znači da mu baterija traje duže uz neprimetno lošije performanse. Šta je za koga bolje, neka pojedinac odluči. Svakako neće pogrešiti prilikom odabira.

Temperatura procesora je proporcionalna kolicini elektriciteta koji prodje kroz njega. Mtk vise trosi bateriju samim tim se vise i greje.

Nazad
Vrh Dno