Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

I ja bih flesovao samo zbog performansi, koje su bitnije od funkcija. Dok na *nexusu flesujem zbog funkcija, a performanse su iste.

* Kad kazem nexus mislim i na pixel naravno (navika) ✓

U vezi updatea, svi govore kao yebo update, pa ok sad kad ga nema, ali nece tako biti kad se pojavi, nece guzica izdrzati.

Sent from my G

Nude najbolji softver ali ne ide da se da 700e za telefon bez garancije za softversku podršku od dve godine... Videćemo u ostalom da li će produžiti podršku za 6p i 5x, ali verovatno ništa od toga...

Poslednja izmena:
Performanse jesu bile bolje ali ne toliko bolje nego stock.. Smaralo je stalno kao dorimanx popravi jednu stvar pokvari dve i tako u krug. Zamara sve to pracenje postova, sta je novo, sta je bug u novom apdejtu..
Politika googla mi se ne svidja zato sam ih i zamrzeo. Sve je pocelo sa tim pixelom ja im zelim da ne budu ni blizu iosa po prodaji.
A isti taj 6p i 5x su bili skupi pa gle sad.. te ubace fp gesture, te ova beta ona beta, pa oce, nece assistenta.. Uzas.

Sent from my Havaji P9

Da li se nekome desilo da mu vreme na telefonu nije tacno? Ukljucena je opcija "Automatic date & time" i sat kasni 5 minuta, bizarno :)

Pa isključi to i ručno namesti vreme :) Ja uvek ugasim to da mi automatski menja vreme.

Sent from my Honor 8

Haha, nije problem iskljuciti, nego mi je cudna stvar, nisam do sada to iskljucivao i nisam imao do sada ovakvu situaciju, pa pokusavam da utvrdim do cega je.

Sinoc mi je stigao update na verziju 8.2.2.0, ne znam da li je moguce da je ovaj update napravio taj problem :)

^ Problem je do mobilne mreže. Vip, pretpostavljam?

Nije, MTS je u pitanju, i nisam promenio mrezu juce :)
Ako ima nekog sa istom kombinacijom RN4X + 8.2.2.0 + MTS, bilo bi dobro da isproba i vidi da li ima taj problemcic :)

Žalio se neko i u p9 Lite temi na probleme sa satom...

Poslednja izmena:
I kod mene u kući postoji problem sa vremenom (5min kasni) na Nexus 4 i Nexus 5x. Oba su na Vip mreži. Zanimljivo da se na Nexus 5 taj problem nije javio (isto Vip).

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nikako da pitam kako radi dual sim. Korisno je kad idem u CG i uzmem data sim karticu za net samo, a zadrzim i svoju.

Sent from my G

MTS, mada možda je i kartica problem jer je oštećena malo. Ubacio čisto za probu... [emoji4]

Evo posle skoro 2.5-3 meseca koriscenja RN4 MTK, mogu samo da ga pohvalim. Fluidnost i brzina je izvan mojih ocekivanja, za telefon koji sam platio 180e.
Istina, ne igram mnogo igrice, pa mozda nisam neko ko bi mogao da govori o brzini.

Jedine mane koje sam pronasao su baterija, ram i miui updatovi.
Sto se tice baterije izdrzi mi jedan dan. Manje od 5h sot, negde oko 4.5h, s tim sto ga uvek punim sa 20%. Sto se tice rama, u sustini je sve ok, ali mislim da je pametno uzeti verziju sa 4GB. Miui zdernja ram.
I poslednje, podrska za MIUI je ocajna. Izbacili su v8.1.2.0, v8.1.4.0 i 8.1.6.0, koje su sve povucene zbog navodnih bagova. Ne razumem zasto izbacuju verzije koje nisu lepo testirane. Vrlo aljkavo sa njihove strane.

Sto se tice kamere, za moje potrebe odlicna. Slike su odlicne pri dnevnom svetlu, uvece nemojte ni da pomisljate da se slikate.

Toliko od mene.

Pozdrav svima, nov sam na forumu, ne zamerite ako u nečemu pogrešim.
Pre par meseci uzeo sam za suprugu R4p, to je ujedno bio prvi susret sa Xiaomi uređajem i malo je reći da sam bio prijatno iznenađen. Lako sam ukapirao da će i moj sledeći "prekrasni" biti iz ove ergele...
Izbor je pao baš na ovaj RN4, verzija 3/64, ali se sredinom januara pojavila dilema (kada je izašao RN4 za indijsko tržište, RN4X za ostatak sveta) da li uzeti MTK 3/64gb ili SD625 3/32gb za približno iste novce...
Sad su pripremili i verziju MTK 4/64 pa se nadam da će za mesec dva biti i SD 4/64 što bi bila i idealna kombinacija samo se plašim da bi cena u našim "trgovinama" bila na nivou Mi5s...
Mišljenje i argumenti ljudi koji imaju ove uređaje. Hvala!

Evo nekog mini review... Kao i uvek ovo je moje subjektivno mišljenje ali trudio sam se da budem što realniji.

Opšti utisci
Ako vam nije bitna kamera, onda flagship uređaje koji se prodaju po oglasima za 500+e preskočite i uzmite nešto ovako...

Softver
Pre note 4x koristio sam godinu dana 6p, i naravno stock android nema zamenu iz više razloga. Tu postoji jedno veliko ALI... Trenuto pixel xl znamo koliko košta i kakve su garancije (wc papir kao i za telefon od 200e). Tako da mi je suludo davati toloko para google, kada su postali jako bezobrazni, a nude pravi update samo dve godine... E sada malo o MIUI, sem slabijeg keširanja u odnosu na 6p, ne vidim neke velike razlike u fluidnosti samog sistema. Sam izgled sistema je lako podesiv uz more tema. tako da ima za svakoga po nešto. Opšti utisak je do sada jako pozitivan sa MIUI...

Baterija
Brutalna na ovom modelu sa s625. Pored štedljivog soc-a + velike baterije nije ni čudno. Lagano 2 dana upotrebe sa ukupno 11h sot... Svi žderači baterije instalirani, kombinacija 4g (20%) ostalo na wifi, slajder u proseku na 60%. Kome je baterija bitna, sve preporuke. Ja se odmaram od dopunjavanja telefona dva puta dnevno...

Izrada i sam osećaj u ruci
Izrada je odlična. Konačno je došlo vreme kada jeftiniji telefoni imaju ovako dobru izradu. Stena od telefona, mislim da bi izdržao dobre padove. Nigde ne škrpi, sve utegnuto do maximuma... Plastiku gore i dole ne primećujem, jako je dobro ukupljena, i da nisam pročitao pre nego što sam kupio telefon da su ti delovi od plastike, verovatno ne bih ni znao. U svakom slučaju bolji prijem wifi i 4g nije lošta stvar... Ništa manje kvalitetna izrada od 6p...

Ekran
Jako dobar ekran. Nemam opremu da izmerim preciznost prikaza, ali deluje jako jako precizno. Nije plav, nije žućkast, bela je stvarno bela. Nigde ne probija osvetljenje. Dosta je jako pozadinsko osvetljenje i vidljivost napolju je odlična. Definitivno pored soc, baterije, izrade jedan od glavnih aduta ovog telefona...

Zvuk
Zvuk preko zvučnika je meh, ne može jednostavno da prismrdi 6p. Lako se prekrije, solidno je glasan ali kada se okrene do maximuma primetne se distorzije. Jednostavno dual zvučnici na 6p su zakon. Zvuk preko slušalica, dobar, šta više očekivao sam lošiji zvuk. Jači output ima definitivono u odnosu na 6p...

Kamera
Nisam se puno igrao, ali glavna kamera je sasvim prihvatljiva. Neupotrebljiva je noću sa hdr+ jer je prespora i treba po par sekundi da opali sliku. Preko dana sasvim pristojna, čak sam očekivao dosta lošiju kameru. Selfi kamera sa slabijim osvetljenjem postaje neupotrebljiva jer su slike zrnaste... Obe kamere nisu ni blizu 6p ali to sam i očekivao. Trenutno jedina prednost vodećih proizvođača u odnosu sa Xiaomi je upravo kamera...

Preporuka svakome ko razmišlja da kupi ovaj telefon, za te pare, stvarno fenomenalna spravica. Ko poseduje kvalitetan aparat, ili mu slike nisu bitne, nema razloga da ne uzme ovaj telefon jer je stvarno odličan...

Poslednja izmena:
Joco [emoji106]

Ja da biram izmedju ostalih telefona definitivno bi bio Xiaomi, mislim najjeftiniji a isti djavo u odnosu na Samsung, hTC, LG, Huawei itd. Svakako svima Android ne lici na sebe, svima kasne updatei, svi brljave, kesiranje i ostale zayebancije itd.

Bolje platiti 200, nego 600e.

Sent from my G

Fali NFC i Quick Charge ;) Iako SoC podržava oboje...

I da stave u kutiji uz fon 50 e da zaokruze proizvod.

Bar stotku:d

Moram da kazem da su mi pomalo smesne zamerke za vecinu Xiaomi modela, koje se zasnivaju na nekim stvarim koje konkurencija u toj klasi takodje nema, plus je u pogledaju hardvera i baterije, a bogami i kvaliteta izrade, daleko iza.

Bar stotku:d

Moram da kazem da su mi pomalo smesne zamerke za vecinu Xiaomi modela, koje se zasnivaju na nekim stvarim koje konkurencija u toj klasi takodje nema, plus je u pogledaju hardvera i baterije, a bogami i kvaliteta izrade, daleko iza.
Pa rekoh da ne bude previše, skoro svi poznatiji brendovi sa istim ovim spec (ako izuzmemo kameru) koštaju duplo više novca, ne razumem kako neko može da toliko gleda u sitna crevca...

Sent from my m2+note using Tapatalk

Nema NFC?

Joco, dobar review [emoji106]

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno