Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

@mir05lav, taj problem sa mikrofonom je softverski, vec godinama traje na raznim modelima. Kazu da jasno se cuje da prvih nekoliko sekundi je ok, a posle se nesto ulkuci i krene da brlja. Probaj ugasiti internet dok pricas - nekima pomaze. Neki gase volte. Neki menjaju sim karte. Neki smanjuju osetljivost mikrofona.

Neki smanjuju osetljivost mikrofona.
Tu opciju nemam ili je ne vidim.
Pobao sve to, i još po nešto, Google voice disable, lepljenje gornjeg mikrofona selotejpom, pokrivanje istog. Čak mu to sranjce radi i kad snimam preko xiaomi slušalica (a tel maknem od sebe, pokrijem ga jastukom :). Očigledno je do softvera, on izgleda uzima kopiju signala i izvrće fazu da bi kao uklonio buku a ustvari ubija glas, tako sam nekako zaključio. Kad snimam zvuk, oba mikrofona mu rade i reaguju na "udarac", da mogu odlemio bih ga. Jer fora je i kad ga rutujem i izeditujem onaj prop i ostalo, opet se javlja novi problem, sagovornik čuje svoj jak eho prilikom razgovora sa mnom, jer očigledno taj gornji mic ostaje i dalje aktivan i prenosi zvuk sa zvučnika slušalice jer su blizu jedan do drugoga. Bedara.

SD625 verzija.
167ebe8154d962768b2aab663353ba23.jpg
34644983f68b9fb78246e64fc383484a.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Vi se raspravljate oko mtk vs sd, blago vama :) Meni osnovne funkcije telefona katastrofa, ljudi se žale da me ne čuju prilikom razgovora, audio snimanje užas, ekran ima zaglavljene piksele, uskoro ću se otarasiti ove kineske noćne more..***..probaću developer rom prvo da vidim dal ima nade mada sumnjam.
"kineske more" sine ti ne znaš šta pričaš telefoni su bruka jedino ako si naleteo neki fake ništa drugo, mnogo Android telefona sam promenio kao i svi mi ali me je Xiaomi ODUŠEVIO eto toliko o tome

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nisam ti na sin kao prvo. Drugo, znam o čemu pričam, a fon nije fejk nego jednostavno im kontrola kvaliteta nikakva, guraju u iste modele različit hardver, ne rešavaju probleme sa mikrofonom, vuče im se od starih modela itd. . Ako ne veruješ meni a ti idi poseti miui forume. Tolko od mene ovde. Ne sme čovek da vam uvredi telefon, kupite ga i odma je baš taj najbolji, valjda forum služi da se nešto i iskritikuje, reši i sl. A ne samo hvalospevi. Sve najbolje...

Nisam ti na sin kao prvo. Drugo, znam o čemu pričam, a fon nije fejk nego jednostavno im kontrola kvaliteta nikakva, guraju u iste modele različit hardver, ne rešavaju probleme sa mikrofonom, vuče im se od starih modela itd. . Ako ne veruješ meni a ti idi poseti miui forume. Tolko od mene ovde. Ne sme čovek da vam uvredi telefon, kupite ga i odma je baš taj najbolji, valjda forum služi da se nešto i iskritikuje, reši i sl. A ne samo hvalospevi. Sve najbolje...
Nikakva kontrola Kvaliteta a drže celu Kunu i Indiju o čemu pricas

Onda kupi jabuku i ne razmišljaj

Koristi edit opciju, ne piši post jedan za drugim.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

A ***,zalomio se coveku falican primerak,nema potrebr za hejtom...

@mir05lav

MTK? Ako snimaš kamerom, mikrofon za šum pobrljavi. Ja sam rešavao restartom telefona posle snimanja. JS3, doduše, ali sam čitao da i drugi MTK telefoni imaju slican problem...

Via RN4x

I ja sam imao isti problem na Jiayu S3. Nekoliko Romova promenio, ali nijedan to nije bio rešio... Verovatno ima neke veze sa MTK, čim se i ovde to pojavljuje.

Model sa Snapdragon 625 nema ovih problema koje je opisao @mir05lav?

Ja sam par meseci svakodnevno koristio MTK verziju i niko se nije žalio da me loše cuje. I ja sam imao Jiayu S3 i znam za taj problem, ali na Xiaomiju ga nisam iskusio. Kad sam presao na SD verziju, jedan dan sam imao primedbu da me lose cuju, ali mislim da je problem bio do mreze taj dan na poslu. Za sada sve OK sa oba modela.

Имао сам обе верзије...
Исто се чују...нису сјајни ниједан ни други у односу на шљамсунг С5, лумиу 640хл, лг г4...далеко испод брендова, али се човек навикне, саговорници ме одлично чују...

Svi me dobro čuju, sve dobro čujem i svi me dobro vide, MTK btw...

Po meni, Snapdragon je u prednosti ako će te da flešujete romove i kažu ljudi da baterija duže traje. Sve ostalo, onaj sa MTK je bolji ili isti....bolja izrada, jači CPU, kamera je podjednako onako, slabija strana. Ja sam Miui vozio na raznim telefonima, bio mi je uvek draži nego li cyanogenmod npr. i stoga kad sam birao između SD i MTK, uzeo sam jači model jer i ovako imam rom koji želim da ima. Baterija ko baterija, traje mi duže nego na predhodnog telefonu, pa stoga i ne mogu da se žalim...

Ljudi,zasto vec duze vreme na sajtu za global version stoji 8.1 a ne 8.2.4.0 ?

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

@iSpirit81, zbog toga sto su svi 8.2 ota update povuceni zbog nekih problema.

Problem sa mikrofonom odnosno sa ehom sam imao na telefonu sa Exynos SOC-om a znam i za stare telefone sa numeričkom tastaturom gde i dalje postoji taj problem tako da ne verujem da razlog mora biti MTK. Koristio sam pre ovog telefona Kineza sa MTK 6582 dve godine, sad ga nosi sin, nikakav problem sa njim nisam imao.
Pre kupovine ovog modela (SD verzija) sam se raspitivao u ovoj temi šta li je i zašto bolje, ništa korisno nisam saznao. Meni je bilo isto potrebno tih 64 GB ali sam ipak uzeo ovaj zbog autonomije i sigurno nisam pogrešio. Ako se pojavi isti sa 4/64 menjam odma'...
be8fb611f2fb58b80c4b9e1d579568e7.jpg
49957fd3aaa4cd9a6ec401dc94cc8220.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Moja supruga koristi MTK verziju vec 3 meseca, a pre toga je imala nexus 4, pa 5 pa Xperiu Z2 i Meizu mx4. Kako kaže, nexus 4 je bio od svih najbolji kao celina, meizu imao extra ekran i finu kameru, a sad je prezadovoljna sa RN4 (osim kamerom). Baterija odlična, jako fluidan i fine izrade. To je njeno iskustvo. Bez ikakvih problema i bagova do sad. Ja koristim mi5 od avgusta i takodje samo prezadovoljan. O xiaomiju krajnje pozitivno mišljenje!

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ima li neko matte black primerak? Kako izlazi na kraj sa otiscima i prljanjem?

Uzas :) Sivi MTK je zakon po oitanju prljanja

Sto uzas ? Ja imam matte black 4x.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

I ja ga imam, vide se tragovi ruku samo tako. Na sivom MTK mnogo manje

@Error
Da li krcka malo 4x kada ga uhvatis i malo jači stisneš pri dizanju sa astala npr ? Mislim zbog plastike dole ,znam da me je to užasavalo kod rn3.
Još uvek se razmišljam da li da pređem sa MTK na s625 ali verziju sa band20

Da cuje se ponekad krc zbog alu dela. Po pitanju izrade MTK je fenomenalan. Sa druge strane, kako 4X radi, baterija itd, a obzirom da većina koristi neki vid futrole ili casea, taj krc nestane :)
Evo ja jutros skinuo tel sa punjača, malo navigacije, veci deo dana napolju i FM radio... baterija pala na 78%> Vrh

Poslednja izmena:
Uh hvala na odgovoru. Znači ništa od 4x verzije za mene :)

Razmisli dobro, ja bih preporucio SD.

Ne mogu da pređem preko tok krckanja makar se desilo i jednom u 20dana.. lg g2 i rn3 sam zbog toga prodao. To me užasava .

Edit:
Kejsove nikada ne koristim :)

Poslednja izmena:
Tu opciju nemam ili je ne vidim.
Pobao sve to, i još po nešto, Google voice disable, lepljenje gornjeg mikrofona selotejpom, pokrivanje istog. Čak mu to sranjce radi i kad snimam preko xiaomi slušalica (a tel maknem od sebe, pokrijem ga jastukom :). Očigledno je do softvera, on izgleda uzima kopiju signala i izvrće fazu da bi kao uklonio buku a ustvari ubija glas, tako sam nekako zaključio. Kad snimam zvuk, oba mikrofona mu rade i reaguju na "udarac", da mogu odlemio bih ga. Jer fora je i kad ga rutujem i izeditujem onaj prop i ostalo, opet se javlja novi problem, sagovornik čuje svoj jak eho prilikom razgovora sa mnom, jer očigledno taj gornji mic ostaje i dalje aktivan i prenosi zvuk sa zvučnika slušalice jer su blizu jedan do drugoga. Bedara.

Kako nisi uspeo sa lepljenjem gornjeg mikrofona? I meni isto zasmetao taj problem sa ehom dok sam snimao nešto ili razgovarao sa nekim. Pa sam zalepio gornji mikrofon, još i silikonska maska od redmi note 4 pokrio. Rezultat, svi kažu da me vrlo čisto čuju. Skoro svaki dan snimam neko predavanje, i zvuk je čist i jasan da ne može biti bolji. Ja sam shvatio bez ovog mikrofona kao filtera ne bi imao čist zvuk, pošto su mikrofoni vrlo osetljivi. A to čujemo dve sekunde na pošetku kako jako šušti dok se ne uključi filter. Savršeno bi bilo da možemo podešavati osetljivost gornjeg mikrofona pa i njegovo isključivanje u zavisnosti od uslova. Inače i mnogi drugi modeli imaju taj problem sa zvukom kao što je Iphone, LG i ostali. Da neveruješ na koje sve telefone ljudi žale na isti taj problem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno