Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Koja je fora sa tim GSI MIUI PRO, je l' toliko dobar? Jeste Android 8.1 MIUI i radi gcam, ali koliko vidim nisu sve bug-ove sredili?

Bolje je portovati stock MIUI.

Ovo prvo je na Windows 10, ne znam kako je na windows-u.

Source je sigurno 50GB, još kad napraviš prvi build oko 100GB zauzme na hardu. Još ccache 25GB minimum za brže kompajliranje :D

Poslednja izmena:
Ja nemam problema sa 8.11.8 build-om sve radi kako treba.sem tog lock screen baga. Cak sam i svoj miui profil prijavio.extra rom

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ovo prvo je na Windows 10, ne znam kako je na windows-u.

Source je sigurno 50GB, još kad napraviš prvi build oko 100GB zauzme na hardu. Još ccache 25GB minimum za brže kompajliranje :D

Ma koliko uzme, ima se prostora [emoji4]

Još dva uputstva, korišćenje Google Clouda - ono što si mi rekao kao dobru varijantu:

https://forum.xda-developers.com/chef-central/android/guide-how-to-build-rom-using-phone-t3727443

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3360430

Ovaj crDroid pie je fluidan kao los 15 i moze se koristiti,samo sto ima ono kasnjenje kod otkljucavanja kao i svi pie romovi.Zna li neko do cega je to kad je tako tesko napraviti?

Nema pravog dev-a da to reši, kao što je Abhi. Do toga je. Batalio je Mido. Ostali su build botovi (da citiram kolegu sa foruma [emoji4] ).

Meni se ovaj MIUI 10 bas svidja...
Bolji mi je od 9ke...
Fluidniji,lepsi i funkcionalniji...
Za nekog ko nema root-ovan fon,ovo je odlican upgrade...

Extra je, jedino mi treba vremena da se naviknem na novi recent app redosled, pošto sad ima više aplikacija na ekranu ali deluje upotrebljivije, i smeta mi što se u dialeru ne vidi pre koliko minuta sam napravio poziv kao što je to bilo u prethodnoj verziji.

I najzad mi je proradio wallpaper corousel na lock screenu samo što ne kapiram kako da namestim da mi menja automatski i wallpaper?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovaj deo sa proprietary blobs je zeznut ako build-uješ na cloud mašini jer moraš povezati telefon (sa ubačenim official LOS14.1 na njemu) pomoću USB kabla.

Ili možeš klonirati https://github.com/TheMuppets/proprietary_vendor_xiaomi/tree/cm-14.1?files=1 u ~/android/lineage/vendor/xiaomi folder.

Kreirao virtuelnu na GCloudu, Ubuntu 16.04 LTS.

Mogu li ovako klonirati na cloud:

https://forum.xda-developers.com/chef-central/android/guide-how-to-build-rom-using-phone-t3727443

edit: čini mi se da radi OK...

Poslednja izmena:
Ovako kloniraj ako si u lineage folderu:

Kod:
git clone [url]https://github.com/TheMuppets/proprietary_vendor_xiaomi.git[/url] -b cm-14.1 vendor/xiaomi

Kernel i device tree dovlačiš po official los uputstvu. Ne radiš po ovom xda uputstvu.

Poslednja izmena:
Pa ništa, povukao je xiaomi vendor fajlove za sve lineage/cyanogen verzije. Sada imaš dosta nepotrebnih fajlova, ali kompajliranje treba da prođe svakako.

Stavio BSG-ovu gcam 6.1.021, verziju od 21.11. Može shutter speed i u night sight-u da se podešava. Najviše što je meni moglo sada je 1/2s (ranije nije htelo ispod 1/3s). Slike su, uff, još luđe :D

Verujem, ali potreban je stativ za takvo slikanje. Mada, zadovoljan sam sa SerJo verzom i podešavanjima od @kVu (Time max u noćnim uslovima, 1/10sec min za sve ostale uslove)
Je l' radi ta nova na oreo romovima? :)

Extra je, jedino mi treba vremena da se naviknem na novi recent app redosled, pošto sad ima više aplikacija na ekranu ali deluje upotrebljivije

I meni deluje upotrebljivije, samo što skrolovanje nekad nije najbolje, zna da trza.

Poslednja izmena:
Zna li neko zbog čega je, na našem ubogom telefonu, izostao Android 8.1 kao core za MIUI 10?

Vrlo neprijatno sam iznenađen da smo osuđeni na Android 7 osnovu...

Hoćemo li dobiti upgrade na Android 8.1 u bližoj budućnosti?

Gesendet von meinem Redmi Note 4 mit Tapatalk

Zato što je telefon iz Redmi Note serije, koja dobija samo jedan veći android update. MIUI se update-uje, ali android verzija ostaje ista.

Dakle, neće dobiti android 8.1.

Možda sa miui 11.

Mada nije uopšte bitna Android verzija, koliko oni upeglaju miui.

Jesi li siguran u to što kažeš? Da neće ipak dobiti 8.1 za tri do četiri meseca?
Zato što je telefon iz Redmi Note serije, koja dobija samo jedan veći android update. MIUI se update-uje, ali android verzija ostaje ista.

Dakle, neće dobiti android 8.1.

Gesendet von meinem Redmi Note 4 mit Tapatalk

Redmi Note 3 je ostao na android 6.0, RN4 na android 7.0.
Android 8.1 za 3-4 meseca?... teško, jer oni nisu u stanju da update-uju nougat na 7.1.2 verziju.

Peglaju MIUI lepo. Uz MIUI 10 i novi security patch level je super. Čak QS tiles, volume panel i power menu podsećaju na android pie.

Samo neka oni apdejtuju miui a android neka bude koja hoće verzija.

Hvala @r!sc!

Ljudi ovaj novi LOS16.1 mnogo dobro radi.
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=78232411

Postoji šansa da dobijemo official build. Još je cpu UC na 1.8GHz i bez boost-a radi bolje od LOS 15.1 orea. Čak je i GPU power level 133MHz. SELinux je enforcing, napokon.

Motorola one je dobila pie update, novi blob fajlovi su pomogli.

Samo neka oni apdejtuju miui a android neka bude koja hoće verzija.

Update MIUI-a je siguran.

Poslednja izmena:
Znas da odmah pitam za unlock delay :D ima li?
Je l' treba da bude telefon zaključan duže?

Stiskam ovo power dugme 30 puta, isto i FP. Delay je isti kao na LOS15.1.

Ne dobija tapatalk obavešenja, valjda je do tapatalka.

Edit: Ne, kada uđe u deep sleep, postoji delay.

Poslednja izmena:
Lepo izgleda ovaj Los 16 ..za sada samo ne radi network traffic ...

Kao što sam obećao, audio fix moduli:

Screenshot_20181123-113933_Magisk_Manager.png

Prilozi

• magisk-mido-audio-fix-oreo.zip
    167.8 KB · Pregleda: 11
  • Reduce-Yellow-Flash-mido.zip
    6 KB · Pregleda: 14
  • magisk-mido-audio-fix-pie.zip
    168.3 KB · Pregleda: 13
  • magisk-mido-audio-fix-nougat.zip
    167.2 KB · Pregleda: 10