Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

do tebe je.. i moj RMN kad se Nakaci na stampac ne moze da surfuje.. dakle, sAmo je do tebe, biraj wi fi internet. mrezu
p. s.
imam i ja propedevtiku u malom prstu, pa nemam problem za prosto kacenje na wifi. samo kod nas je problem sto. se tesko priznaje sopstvena greska

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma ja taj problem rešim ako mi treba internet,prebacim MTS internet i sve je rešeno. Nego, me je ipak bunilo kako ostali se isto konektuju na te otvorene mreže i mogu da surfuju, a ja ne mogu.
Nema veze. U svakom slučaju, potražiću savet na nekom drugom mestu.

Poslednja izmena:
Sa ruterom kod kuće namam nikakav problem. Na njemu se kače tri telefona,laptop,tablet...
Ja pričam o problemu o otvorenim WiFi mrežama. O tome kako mi uvek piše da sam se nakačio na neku otvorenu mrežu,da sam konektovan,ali internet nema nikakvu funkciju.Kao da se uopšte i nisam konektovao.
Juče se konektujem na SBB zona.Piše da sam konektovan,ali ne može da se surfuje. Pre neki dan u jednom tržnom centru bila otvorena WiFi mreža (nije štampač,aparat za espreso,a ni mikrotalasna :D) i ista situacija. Konektovan,jak signal,ali internet ne može da se koristi.
Probaj ovo što sam ti predložio. Kući, uzmi ruter,ukloni šiftu, tako ćeš da dobiješ situaciju kao da se konektuješ na otvorenu mrežu.

Ma ja taj problem rešim ako mi treba internet,prebacim MTS internet i sve je rešeno. Nego, me je ipak bunilo kako ostali se isto konektuju na te otvorene mreže i mogu da surfuju, a ja ne mogu.
Nema veze. U svakom slučaju, potražiću savet na nekom drugom mestu.
nemoj se ljutiti, hocu da pomognem, moras se nakaciti na wi fi internet mrezu, garantujem da sin ne moze surfati preko mreze na kojoj je stampac bezicno nakacen

Lepo mi se javi član (a pretpostavljam da znate i koji član) i reši mi pored ovog problema koji sam naveo, još par problema. I sve to kratko,jasno,u par koraka, za pet minuta.
I ovom prilikom mu se i ovde još jednom zahvaljujem na vremenu i trudu koji je za mene izdvojio.

Lepo mi se javi član (a pretpostavljam da znate i koji član) i reši mi pored ovog problema koji sam naveo, još par problema. I sve to kratko,jasno,u par koraka, za pet minuta.
I ovom prilikom mu se i ovde još jednom zahvaljujem na vremenu i trudu koji je za mene izdvojio.
Možda bi bilo fer da podeliš rešenje problema sa ostalima. Ovako ostaje nedorečeno,a nekome možda zatreba (nekome koga ne mrzi da koristi search).

Kod mene, ni stari Mi3 a ni trenutni RN3 nikako nisu hteli da se nakače na kućnu mrežu gde sam sakrio SSID.

Džaba ispravno ime mreže i lozinka, ništa ne pomaže. Telefoni neće da se nakače dok ne učinim mrežu vidljivom.

Rešenje je bilo da kada ga prvi put povezujem, povežem na vidljivu mrežu, a posle sakrijem SSID, i on se normalno kači. Ima Xiaomi svojih bubica :)

Verujem ti, samo kažem da se svašta može očekivati :)

Prvi put sam provalio na Mi3 o čemu se radi nakon pola sata gnjavaže, tako da sam drugi put odmah znao o čemu se radi.

Naravno, sve je jasno, to je taj rad, bravo brate! ;)

Već druga nedelja bez ažuriranja petkom, jeli mi nešto nije u redu sa telefonom ili su se ovi u Xiaomiju ulenjili? Možda spremaju N? Inace sam trenutno na 8 Global 7.1.19 Beta.

updateovan danas na MUIU 8.1.3.0 stable, kakva su poboljsanja??

Već druga nedelja bez ažuriranja petkom, jeli mi nešto nije u redu sa telefonom ili su se ovi u Xiaomiju ulenjili? Možda spremaju N? Inace sam trenutno na 8 Global 7.1.19 Beta.

Napisali su negde da zbog kineske nove godine će kasniti sa novim verzijama

Potreban goodix fix za rr 5.7.4+radon 3.7.5, neki provereni, ako neko imalink? Probao sam neki ali mob upada u bootloop...

Nisam bas pratio u poslednje vreme, jel ima neko problem za kočenjem galerije na stock 8.1.1.0?

Ne mogu nikako da osposobim FP senzor. Uspeo sam da instaliram FIX bez bootloop-a, u aromi podesim sve sto je vezano za goodix, kad podigne sistem u podesavanjima se pojavi opcija za FP, podesim sve u vezi skeniranja, ali posle kad zelim da otkljucam telefon otiskom ne prepoznaje ga. Jel ima neko ideju sta da radim?

Ja sam odustao od fingerprinta, nema sta nisam probao i dzaba, ne radi, na CM ili AOSP nema sanse, cak mi nece ni na Miui romovima ako stavim custom kernel, samo stock.

nakon update juce na muiu 8.1.0. ne radi notifikac. svetlo, sta raditi? hvala

Poslednja izmena:
Jesi probao da restartuješ telefon?

sredio sam, otisao u postavke izgasio pa opet upalio led notifik.

Jel probao neko da menja ekran? Koliko je komplikovano? Na yt mi se cini kao veoma lako, ali opet oni su profi, ja ne :)

Jel moze neko sa miui 8.1 verzijom da testira rad IRC (chat) aplikacija? konkretno AndIRC i jos par dobro ocenjenih.. Nakon nekog vremena upotrebe mi se zamrzne ekran i telefon se restsrtuje.. Nije do aplikacije jer sam probao 2 ili 3..

EDIT: Izgleda da se uglavnom desava kada pukne mobilni net, izgubi se konekcija sa chat serverom i onda se opet konektuje pod drugim nadimkom jer glavni ostaje ulogovan na server. Kada se klikne opcija za diakonektovanje sa servera, tada se restartuje telefon.

5c675e27cb2394a727c805305e907bf1.jpg

Poslednja izmena:
Uzeh ženi juče note 3, danas se malo igrah sa telefonom i prijatno sam iznenađen. Za ove pare, telefon je odličan. Ali imam par pitanja. Malo sam se zagubio za ovim miuiem pa sam instalirao nova launcher, postavio sam ga na default ali se ipak desi da se ponekad vrati na fabrički, onda pritisnem onaj srednji button i on se vrati u nova. Da li kako mogu dva sprečim da se vraća u fabrički launcher? Žena je nekako na starom telefonu imala kontakte koje nije vezala na gmail nalog pa sam se danas zezao da ih prebacim na xiaomi. Uspeo sam ali kada odem na kontakte i izaberem kontakt ne vidim kao kod mene na samsung note da li je konkretan kontakt povezan na gmail i ne. Kako ovo videti, i još bolje nekom automatikom sve kontakte vezati na gmail ? Odmah da se izvinim što nisam stigao detaljno da iščitam temu, moze li neko da postavi link ka nekoj jednostavnijoj metodi za root? Malo smorih ali nećete valjda zameriti :) pozdrav

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Isti problem sam imao sa Novom. To je do MIUI-a, previše je agresivan i gura samo stock launcher. Ne može nikako normalno da radi neki drugi. Za gmail i kontakte odradi samo sinhronizaciju na gmail i to je to.

Ovo za novu nije frka, ali ume malo da nervira. Što se tiče kontakata, žena je promenila karticu sa standardne na micro i nano sim i kada sam nove kartice ubacio u xiaomi nisam imao kontakte. Onda sam na starom telefonu ubacio stare kartice, instalirao neki program za backup kontakata, to poslao na xiaomi mailom i dobio sam kontakte. Ali kada odem u kontakte na xiaomi ne vidim za dati kontakt da li je vezan za gmail nalog ili ne. Kod mene na samsungu se to vidi. Sad mi nije bas frka ali zbog nekog budućeg menjanja fona bolje je imati to na gmailu. Inače baš sam prijatno iznenađen telefonom. Ima li neki predlog za root?

za rut je post valjda 1808 ,a sto se tice nove i miuia ja nisam imao tu *******ciju , ako ga postavis da stalno novu koristi nece prebacivati na miui .Ako ne postavis to kada te pita koji da koristi svaki pritisak home dugmeta kada je na home ce da trazi opet koji ui da koristi . Nemam telefon kod sebe,da bi odg jos nesto za kontakte ali ono , sve na gmail sa starog telefona updejtuje , pa ih na note 3 sinhronizujes ,

Sto se tice Nove:
Screenshot_2017-02-12-06-52-35-494_com.teslacoilsw.launcher.pngScreenshot_2017-02-12-06-53-21-632_android.png

Sent from my MI MAX using Tapatalk

@deklaracija, @ran, postavio sam u nova settings, novu za default, to je prvo što sam uradio ali ipak se ponekad desi prebacivanje na stock launcher.

Vrh Dno