Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Sredio sam problem, u pitanju je bio krivi rom.
Dali mi mozete pomoci, ovo mi se desavalo i u proslom miui romu, ali u xiaomi eu nije.
Ponekad se pojavi kad zakljucam i opet onda se makne:
5852cebc85874e2fb5b38d3a8fe52a03.png

I meni se to dešava od skoro i počelo je sa update-om na 6.0 global stable.

Otključam/Zaključam i izgubi se

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sredio sam problem, u pitanju je bio krivi rom.
Dali mi mozete pomoci, ovo mi se desavalo i u proslom miui romu, ali u xiaomi eu nije.
Ponekad se pojavi kad zakljucam i opet onda se makne:
Pogledajte prilog 218883

Pa eto zurio si da preflesujes taj xiaomi eu umesto da si uradi fr kao sto smo ti nas par savetovali.
Pitas za savet pa ipak uradis na svoju ruku i onda imas probleme.
Moj poslednji savet je da stavis zvanicni cm13 i radon kernel ili, ako hoces malo vise opcija da imas. rr 5.7.4 isto uz radon kernel
To su dva najbolja i najstabilnija roma za ovaj telefon i ja cm13 koristim kao daily driver vec duze vreme bez ikakvih problema.

Integrisan Assistant u RR N. Napokon, van Google Allo. Ima nekih nedostatka, ali je super upotrebljivo.

Sent from my RedmiNote3Pro[kenzo]

Jedno pitanjce. Ako otključam bootloader i rutujem da li mogu da pobrišem sistemske aplikacije koje mi ne trebaju? I kad sve to završim da uklonim root?

Pa eto zurio si da preflesujes taj xiaomi eu umesto da si uradi fr kao sto smo ti nas par savetovali.
Pitas za savet pa ipak uradis na svoju ruku i onda imas probleme.
Moj poslednji savet je da stavis zvanicni cm13 i radon kernel ili, ako hoces malo vise opcija da imas. rr 5.7.4 isto uz radon kernel
To su dva najbolja i najstabilnija roma za ovaj telefon i ja cm13 koristim kao daily driver vec duze vreme bez ikakvih problema.
Ja mislim da sam i uradio kao sto ste mi vi rekli? Naravno da sam resetovao ali nista, posle sam opet nov instalirao ali nista, i zato sam instalirao opet miui rom..

Dali ima negde tacan link kako to sve instalirati posto na netu ima dosta drugacijih tutoriala?

Integrisan Assistant u RR N. Napokon, van Google Allo. Ima nekih nedostatka, ali je super upotrebljivo.

Sent from my RedmiNote3Pro[kenzo]
Koji god Nougat rom sam probao, a probao sam ih dosta, imao sam problem sa trzanjem pdf fajlova odnosno sa zahtevnijim aplikacijama, da li se "gusi" procesor nesto ili sta li vec? Problem se resavao sa ukljucivanjem Force Gpu rendering u Developer options i tad je sve ok i smooth, ali to ipak nije pravo resenje. I da, nisam samo ja imao taj problem kocenja, vec i mnogi drugi korisnici na xda forumu. Prekjuce sam opet probao par N romova u kombinaciji sa radon kernelom i opet cvrc, ista stvar... Ajde ko vec ima neki Nougat da proba neki pdf fajl sto u sebi ima neke slike ili slicno, da vidi da li ce da mu "trza"... Na MM sve radi odlicno, kao podmazano...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 3 SE

Poslednja izmena:
@stefkoss
Instaliraj twrp recovery ako ga trenutno nemas jer bez njega ne mozes nista.

1. Skini cm13 firmware sa ovog linka https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424951192

2. Skini RR 5.7.4 sa ovog linka https://basketbuild.com/devs/resurrectionremix/kenzo

3. Skini open gapps sa ovog linka http://opengapps.org/ izaberi arm64, android 6.0, pico version

4. Skini radon kernel sa ovog linka https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862693119

Sve to stavi na internu memoriju i udji u twrp recovery.
Nakon toga idi na wipe,pa na advanced wipe i izaberi sve sem internal memory i sd card.
Kada se zavrsi wipe idi na install i izaberi ovim redom kao sto sam ti kacio linkove,prvo firmware pa rom pa gapps pa kernel.
Kada se zavrsi instalacija sacekaj nekoliko minuta da se telefon upali i to je to.

Poslednja izmena:
Ili ko ima Nougat rom da proba ovu Atlas sveta aplikaciju https://yadi.sk/d/7P5HyLTO37muVH i vidi da li mu sece, trza, laguje, sta god... podsecam na MM rom radi odlicno.

Poslednja izmena:
Hteo bih mami da uzmem ovaj telefon,zato mi je veoma bitan srpski jezik na njemu,na jednom drugom forumu sma dobio odgovor da nije najbolje uradjen srpski jezik tj. da se mesa sa engleskim?Je l' postoji mogucnost da se instalira srpski u servisu,a da pritom sve bude u redu,da dobijam redovna azuriranja itd?Ne razumem se nimalo u Androide jer sam WP korisnik...hvala unapred..moze i preporuka za neki tel do 150e koji ima fabricki instaliran srpski.

Hteo bih mami da uzmem ovaj telefon,zato mi je veoma bitan srpski jezik na njemu,na jednom drugom forumu sma dobio odgovor da nije najbolje uradjen srpski jezik tj. da se mesa sa engleskim?Je l' postoji mogucnost da se instalira srpski u servisu,a da pritom sve bude u redu,da dobijam redovna azuriranja itd?Ne razumem se nimalo u Androide jer sam WP korisnik...hvala unapred..moze i preporuka za neki tel do 150e koji ima fabricki instaliran srpski.
Srpski nije problem ali iskreno nije ovo bas telefon za zene.

Gresis Djordjesl.Moja supruga ga koristi i odusevljena je... ;)

Послато са Le X620 уз помоћ Тапатока

Danas sam stavio LineageOS 13.0 i ΚΕΝΖΟ-firmware(8.1.1.0) , open_gapps-arm64-6.0-micro-20170108 zacinjeno sa Radon-V3.5-Kenzo-Cm-Mm.
Bas sam zadovoljan mm je meni bolji od nugata zasad.
Pogledajte prilog 218939

Ili ko ima Nougat rom da proba ovu Atlas sveta aplikaciju https://yadi.sk/d/7P5HyLTO37muVH i vidi da li mu sece, trza, laguje, sta god... podsecam na MM rom radi odlicno.

Da li je probao ovo neko na Nougat-u i kako mu se ponasa? Okacio sam bas ovu aplikaciju samo kao primer, posto ona u sebi ima mape odnosno raster images (koji laguju na Android N)...

Laguje i na mm,probao sam ja danas u toku dana.
Poslednji cm13 i radon 3.5 su kod mene.

Laguje i na mm,probao sam ja danas u toku dana.
Poslednji cm13 i radon 3.5 su kod mene.

Meni ok radi na RR 5.7.4 (MM) + Radon 3.5, nema nikakvog laga kada ucita celu mapu, radi brzo i fluidno bas onako kako treba. Dok na Android N uzas i trza, muci se...

Nisam ja nikakvo učitavanje čekao, odmah cim se upali aplikacija počeo sam da vrtim levo-desno i bas je vidno trzala a rr je praktično cm13 i pa ni tu ne vidim da moze biti razlike a kerneli su nam isti.
Edit: aj baš snimi ako možeš kako kod tebe radi pa da uporedim, evo i sad sam probao kod mene i vuče se kao prebijena mačka, možda u 10-15 fps radi skrol.

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Laguje skrol i na stock 8.1. Aplikacija nije optimizovana.

Jedno pitanjce. Ako otključam bootloader i rutujem da li mogu da pobrišem sistemske aplikacije koje mi ne trebaju? I kad sve to završim da uklonim root?
I mene ovo zanima???.
Samo ih ja ne bi brisao nego disable-ovao ( mada bih neke izbrisao ), i ne bi uklanjao root.
Vec sam se prijavio za otkljucavanje bootloadera preko njihovog sajta.

Nema lagovanja kod mene, evo snimio sam...
edit: Evo jos jedan snimak malo bolji....
Da, kod mene seče ubija, baš očajno radi.
Nije mi jasno kako tako klizi kod tebe...
Kod mene i kad obrišem sve u pozadini ne radi kao kod njega, mada ne vidim kakve veze to ima što ima aplikacija u pozadini.
Ko će ga znati ☺️

Poslednja izmena:
Kod mene i kad obrišem sve u pozadini ne radi kao kod njega, mada ne vidim kakve veze to ima što ima aplikacija u pozadini.
Ko će ga znati ☺️

Ako sam instagram otvorio kao poslednju aplikaciju, sece ubija. Cim ocistim ram radi ekstra.

Ko će ga znati ☺️

Da, bas tako, ne bi trebalo da ima nikakve veze sa aplikacijama u pozadini, ja ih cak nikada ni ne brisem iz memorije, u stvari retko kada. U videu sto sam okacio vidi se da ima puno aplikacija u pozadini. Ne znam sta ti je problem sa cm13? E upravo tako lose radi na svakom nougat-u i ubija koliko sece, ali ne samo u ovom atlasu vec svaki malo zahtevniji programcic, tipa pdf file otvoris sa acrobat ili bilo kojem drugom reader-u. Ispada da je onda N totalno neupotrebljiv za moje uslove. Kazem da se resava problem u N-u sa ukljucivanjem Force Gpu rendering u Developer options, pa probaj i ti na cm13, ali kao sto rekoh to nije resenje jer znas da ti onda procesor "stuca" i da imas nekakvih problema oko toga. Ovo sto sam snimio je naravno bez forsinga gpu-a, u kernel auditoru stoji za cpu darkness na oba klastera i fiops za scheduler, ostalo nisam dirao i sve je normalno u podesavanjima. edit: evo bas sam sada probao da i ja otvorim instagram i kao gledam gomilu slika, a posle toga otvorim atlas i sasvim normalno radi. Ps. A tebi mora da je do miui-ja LoL :p

Poslednja izmena:
Sad kad sam uključio force gpu radi ekstra ali ne znam u čemu je problem kad isti kernel koristimo.

Koji god Nougat rom sam probao, a probao sam ih dosta, imao sam problem sa trzanjem pdf fajlova odnosno sa zahtevnijim aplikacijama, da li se "gusi" procesor nesto ili sta li vec? Problem se resavao sa ukljucivanjem Force Gpu rendering u Developer options i tad je sve ok i smooth, ali to ipak nije pravo resenje. I da, nisam samo ja imao taj problem kocenja, vec i mnogi drugi korisnici na xda forumu. Prekjuce sam opet probao par N romova u kombinaciji sa radon kernelom i opet cvrc, ista stvar... Ajde ko vec ima neki Nougat da proba neki pdf fajl sto u sebi ima neke slike ili slicno, da vidi da li ce da mu "trza"... Na MM sve radi odlicno, kao podmazano...

Eve..i prijavite kad odgledate, neću da mi zunza po drajvu bezveze.

I mene ovo zanima???.
Samo ih ja ne bi brisao nego disable-ovao ( mada bih neke izbrisao ), i ne bi uklanjao root.
Vec sam se prijavio za otkljucavanje bootloadera preko njihovog sajta.

Naravno da možeš. Skineš system app remover i obrišeš šta god hoćeš.

Imao sam twrp, ali kada sada udjem u recovery dobijam ovo, dali znate kako da to sredim?

Poslednja izmena:
Vrh Dno