Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Drug krenuo da flešuje stock miui po uputstvu iz posta #1808 i na pola mu zabode i izbaci "not enough memory" od tada pc neće da mu prepozna telefon.

Inače telefon ne reaguje, samo blinka crvena lampica.

Šta mu je činiti?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li neko koristi poslednju verziju MIUI global dev roma? Da li mora 2x da se pritisne fp senzor da bi se otključao telefon? Kod mene kad pritisnem jednom samo se probudi, a drugi put otključa. Nervira me opasno.

Meni otključava normalno, Kenzo je u pitanju.

Da li neko koristi poslednju verziju MIUI global dev roma? Da li mora 2x da se pritisne fp senzor da bi se otključao telefon? Kod mene kad pritisnem jednom samo se probudi, a drugi put otključa. Nervira me opasno.

Zadrži prst malo duže na senzoru, meni se čini kao da varira vreme koliko je potrebno držati prst na senzoru od petka do petka, tj. od ažuriranja do ažuriranja. Taman se naviknem da ga otključam u momentu, kad posle apdejta, brljavi - i onda skontam da treba delić sekunde duže zadržati prst.

f0f006196ced5e055ee44580e92be7fa.jpg
80b75b032690d5b823a0e6e074c7f5cb.jpg
23f0057b68361b46ba4f8da0d69d4e04.jpg

Redmi Note 3 Pro 2/16Gb, osvetljenje je na oko 60% automatski podešeno, preko noći je 7 sati bio u airplane modu, po meni baterija izdržava vrhunski [emoji8]

Ajmo opet pitanje:d
Vredi li dodati 40e za verziju sa 3GB rama, ROM mi je nebitan, sasvim mi je dovoljno 16gb?

@djokosrb
Ne vredi. I 2gb je i vise nego dovoljno. Jedino ako imas viska love, pa ides logikom "nek se nadje".

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

@djokosrb
Ne vredi. I 2gb je i vise nego dovoljno. Jedino ako imas viska love, pa ides logikom "nek se nadje".

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

Pa realno imam viska love jedno 50e, jer sam odvojio 200e za fon maksimum, prvo sam planirao P9 Lite za oko 200e, ali videh i procitah lepo ovde i van bench i rekoh da probam sa ovim telefonom.
A za ovih 50e cu sigurno naci pametnije mesto za potrositi :)
Hvala na odgovoru.

Ne znam, ja sam dosad koristio Asus Padfone 2 sa 2/16 i nisam ga nešto baš "gazio" aplikacijama, a opet je bilo momenata da se baš muči s multitaskingom.

Meni sa prelaskom sa miui7 na 8, baterija ne može ni 15sati da sastavi sa istim koristenjem.a ranije na miui7 3,5-4 dana bez gašenja uz sot 5-7.
Ja BiH se pre vratio na miui 7 neki zadnji apd.koji je bio.Pa Molim za pomoć kako.? Ili neko drugo rešenje jer je baterija sad bedna.Unapred zahvalan.
3f9f8a4f42a42ed6ec29e75c3fe05c85.jpg
0e7d51d2acb7f02731cf3924b4712c49.jpg

Ja ne znam sta vi radite sa telefonom i kako imate tako mali sot, doduse koristite miui, ali i za njega postoje raznorazni kerneli (tipa radon) i odredjena podesavanja. Kod mene kate na rr 5.7.4 + radon 3.4 kernel, sa odredjenim podesavanjima...izvuce izmedju 9 i 10 sati na dva puna dana (48h), a cesto prebacim 10h sot-a ako telefon intezivno koristim u jednom tj. istom danu. Mrzi me sad da pisem sta i kako, imate moj profil pa udjite i vidite moje ranije postove i ss....

Sent from my Redmi Note 3 Pro

@ shomy71 i kod mene je ista situacija sa baterijom, otkako sam krenuo da azuriram sa miui 7.3.2, ona sve gora i gora. A od miui 8 je postala takvo s*anje da imam osecaj da koriatim telefon od 50e a ne redmi note 3. Ne mogu da verujem da su toliki slepci da ne mogu ili ne zele da rese problem sa trajanjem baterije.

ja na miui 8 nemam taj problem, odlicna baterija i dalje

Ja ne znam sta vi radite sa telefonom i kako imate tako mali sot, doduse koristite miui, ali i za njega postoje raznorazni kerneli (tipa radon) i odredjena podesavanja. Kod mene kate na rr 5.7.4 + radon 3.4 kernel, sa odredjenim podesavanjima...izvuce izmedju 9 i 10 sati na dva puna dana (48h), a cesto prebacim 10h sot-a ako telefon intezivno koristim u jednom tj. istom danu. Mrzi me sad da pisem sta i kako, imate moj profil pa udjite i vidite moje ranije postove i ss....

Pa ništa..bilo je super ranije..ali svaki apd..ubi. Znam da ima te cake da se namunji mob,ali sam laik i ne znam.

Ja isto imam Kate ali ja neznam, moze link posta?

Ček, 3.5-4 dana, a 5-7h SOT? Ne vjerujem da sam to ikad čuo. Možda sa Nokiom 3310.

Vjerovatno su izmijenili nešto u osmici tako da više troši kad samo stoji i ne koristi se, vjerovatno što većina ljudi koristi smartphone dan ili dva sa tim SOT, tako da im je to najbitnije. Pogledaj šta troši u idle, ne znam šta je drugačije u odnosu na 7 u tom smislu.

Tako je bilo par mes.3-4 dana.E sa miui 8...palo na 1 dan..a sa zadnjim apd. 13 -16 sati
c5b6f8873420d92781d314b7240f52f3.jpg
ce39a142fd1cf870012c4acabd11a5df.jpg

Rootovao sam, stiklirao sam ota update u TWPR loaderu, superSU.sve proslo OK, sada mogu da pustim redovni update ili treba jos neko podesavanje?

Ovde gde se flesuje global rom, da li to valja isto za KATE users?

Ne, moras skinuti MIUI global rom za Kate jer je miui jedini rom koji postoji za kenzo odnosno kate...
Vidis sta pise na onom linku sto sam ti ostavio za spisak custom romova na dnu prvog posta "Note for Kate users":
But don't flash Miui Roms for Kenzo on Kate, they may cause (big) problems.

Takodje ima jedno odlicno uputstvo za sve newbie korisnike na xda forumu, mora se znati engleski pa polako na tenane:
NEWBIE GUIDE v2.0 FOR REDMI NOTE 3 SNAPDRAGON

Imam mi5, ali pretpotavljam da je isto za bilo koji MIUI telefon. Da li nekako mogu da iskljucim za koje aplikacije dobijam led notifikacije. Npr, ako mi se updatuje aplikacija na play store-u, ne zelim notifikaciju za to.

Settings - Notifications & status bar - App notifications

Imaš tamo detaljno za svaku aplikaciju da podesiš, uključujući i notification light.

Ili da zadržiš prst na notifikaciju u status baru i automatski ulaziš u podešavanja za tu notifikaciju

Ne, moras skinuti MIUI global rom za Kate jer je miui jedini rom koji postoji za kenzo odnosno kate...
Vidis sta pise na onom linku sto sam ti ostavio za spisak custom romova na dnu prvog posta "Note for Kate users":
But don't flash Miui Roms for Kenzo on Kate, they may cause (big) problems.

Takodje ima jedno odlicno uputstvo za sve newbie korisnike na xda forumu, mora se znati engleski pa polako na tenane:
NEWBIE GUIDE v2.0 FOR REDMI NOTE 3 SNAPDRAGON

Ali je samo za Kenzo, ili isto vazi?

Naisao sam na jos jedan problem... Koji god apk da instaliram, ne mogu da kliknem na install, ali na cancel mogu normalno. Omogucena je instalacija iz nepoznatih izvora, i sto je jos cudnije uspeo sam da instaliram par aplikacija, ali sada vise ne mogu

Naisao sam na jos jedan problem... Koji god apk da instaliram, ne mogu da kliknem na install, ali na cancel mogu normalno. Omogucena je instalacija iz nepoznatih izvora, i sto je jos cudnije uspeo sam da instaliram par aplikacija, ali sada vise ne mogu
Najverovatnije koristis neku aplikaciju za kontrolu svetline ekrana (brightness)... iskljuci je....

Nazad
Vrh Dno