Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Evo neki moj zakljucak sto se tice ROM-ova na RN3 SD verziji...
Juce mi stigao jedan RN3 pro i na njemu je Redmi Note 3 Qualcomm China ROM 7.3.2
Nema Google service i ima poprilican broj kineskih app.
Telefon je kupljen direkt u Kini i donesen ovde, znaci nije porucen preko njihovih prodavaca.
E sada, dolazim do zakljucka da kada se telefon poruci i da dobavljac za Srbiju(pretpostvljam da svi sa KP nabavljaju kod istog) isto ima neku semu da mu stizu telefoni , a Kinez ima neku varijantu Custom ROM-a koju flesuje na telefone ako idu van Kine.
Prodavac zna da na tom China Qualcomm nema Google servise, a takav telefon izvan Kine je neupotrebljiv i plus ne znaju svi da ubace Google Play pack.
Nece sigurno svaki telefon da ukljucuje, da instalira Google pack, pa da radi Factory reset i salje, trebalo bi mu mnogo vremena i *******cije.
@Dacke je uzeo telefon koji je navodno iz Ceske i na njemu je bio Global rom, za sada jedini koji je vec imao Global rom instaliran da ja znam, a cini mi se da je i par ljudi ovde na forumu dobilo isto Global ROM.
Sve u svemu, bice fora u kojoj zemlji je telefon predvidjen da se prodaje(vecina ovih sa KP su za Kinu) telefon ima ROM za nju.
Ovo je samo neko moje razmisljanje na glas, ne mora da znaci da je tako..ali po svemu sudeci tako je. :D

Poslednja izmena:
UPOZORENJE ZA ONE KOJI IMAJU POST PAID KARTICU U OVOM TELEFONU.
Isključite Mi Cloud sinhronizaciju poruka!
Prilikom bekapovanja SMS-a telefon sam, bez notifikacija i pitanja šalje SMS na broj u UK. Meni za 15-ak dana poslao 8 poruka koje su me koštale nešto preko 100 rsd. Imam SD 32 verziju i global stable 7.3.2.0. Ne dešava se samo meni i nije do rom-a ili modela telefona nego je bag na MIUI. Evo linka ka forumu gde se i ostali korisnici MIUI-a žale: http://en.miui.com/thread-22088-1-1.html
Nije istina. Uredno te pita da li da pošalje sms i da će to da košta. To što ljudi ne čitaju, već samo klikcu next, je druga priča.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Evo neki moj zakljucak sto se tice ROM-ova na RN3 SD verziji...
Juce mi stigao jedan RN3 pro i na njemu je Redmi Note 3 Qualcomm China ROM 7.3.2
Nema Google service i ima poprilican broj kineskih app.
Telefon je kupljen direkt u Kini i donesen ovde, znaci nije porucen preko njihovih prodavaca.
E sada, dolazim do zakljucka da kada se telefon poruci i da dobavljac za Srbiju(pretpostvljam da svi sa KP nabavljaju kod istog) isto ima neku semu da mu stizu telefoni , a Kinez ima neku varijantu Custom ROM-a koju flesuje na telefone ako idu van Kine.
Prodavac zna da na tom China Qualcomm nema Google servise, a takav telefon izvan Kine je neupotrebljiv i plus ne znaju svi da ubace Google Play pack.
Nece sigurno svaki telefon da ukljucuje, da instalira Google pack, pa da radi Factory reset i salje, trebalo bi mu mnogo vremena i *******cije.
@Dacke je uzeo telefon koji je navodno iz Ceske i na njemu je bio Global rom, za sada jedini koji je vec imao Global rom instaliran da ja znam, a cini mi se da je i par ljudi ovde na forumu dobilo isto Global ROM.
Sve u svemu, bice fora u kojoj zemlji je telefon predvidjen da se prodaje(vecina ovih sa KP su za Kinu) telefon ima ROM za nju.
Ovo je samo neko moje razmisljanje na glas, ne mora da znaci da je tako..ali po svemu sudeci tako je. :D
Dve varijante. Ovlasceni prodavac pa mora da ima global rom na sebi, kao kod nas tehnomanija recimo kad je prodavala, a druga varijanta je sto rade nasi, porucuju u EU iz EU skladista i onda valjaju kod nas.

Meni sa tim romom koji je na njemu ne rade notifikacije bez obzira sto sam ih zakljucao. Moram da ga flesujem ...ne moze da se koristi ovako...i nema update...sto je totalno bez veze da se tel flesuje a nov je.

Ne moze samo da se zakljuca mora da se podesi i u opcijama baterije. Imas par postova unazad.

Imam SD 2/16 sad je na stabilnom V7.3.2.0.LHOMIDD ako skinem Developer ROM 6.5.19.Preimenujem u update .zip dali bi tako moglo da prodje?
Jer u njemu imam root bez otkljucavanja bootloadera.

Moze.Sa Global na Dev i sa Dev na Global, moze na taj nacin.

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Ultra

Ne moze samo da se zakljuca mora da se podesi i u opcijama baterije. Imas par postova unazad.

Podesio sam u opcijama za bateriju kao sto je bilo u tom postu. Ali opet ne radi viber, fb messenger...

@kidence
Koliko košta "direkt" u Kini? ☺

Gesendet von meinem GT-I9300I mit Tapatalk

32/3 sa staklom i silikonom izadje 160e

Ako ti neko donese licno, ne dodje nista. :D

Nista, pitacu Vucica kada bude ponovo isao :) :)

Danas idem da ga preuzmem, platio sam ga 185 eur, da li ovaj telefon moze da radi bez nekog cimanja sa softverom, jer sam planirao da ga poklonim supruzi?

MTK verziju pretpostavljam, jer SD nema za te pare?

Sent from Redmi Note 3 Pro

Imam SD 2/16 sad je na stabilnom V7.3.2.0.LHOMIDD ako skinem Developer ROM 6.5.19.Preimenujem u update .zip dali bi tako moglo da prodje?
Jer u njemu imam root bez otkljucavanja bootloadera.

Uspesno odradjeno ali nazalost glavna stvar zbog koje sam sve radio (root pristupa u permissions) nedostaje ima neke stvari iz 8. Ali dzaba :smash:

Da se zapljunem u temu, uzeo sam upravo od vere PRO 32gb, crni. Neka se kidence sprema polako haha
8acf3d8b73f6a407dac80d61277eed6e.jpg

Kako sve vise ljudi kupuje Redmi NOTE 3 PRO varijantu telefona sa Snapdragon procesorom i nailaze na isti problem, a to je da vecina telefona koji se kupuju kod nas dolaze sa CUSTOM(preradjenim) ROM-om i isti nije bas najzahvalnije resenje jer vecina vas zeli official Global ROM.
Napisacu ovde jedan tutorijal na nasem(razumljivijem) jeziku za mnoge kako da resite taj problem tj. kako da flesujute Global ROM kome radi OTA update.
Ovaj tutorijal nije moj, vec na neki nacin pojasnjenje tutorijala na engleskom jeziku sa MIUI foruma clana Muz_paray, inace jednog od moderatora na istoimenom forumu i sve zasluge za isti pripadaju njemu. Takodje ovaj tutorijal je malo modifikovan sa moje strane, ali sve funkcionise :D

Link ka orginalnoj temi na MIUI forumu http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Takodje na pocetku bih naglasio da sve sto radite, radite na sopstvenu odgovornost.

Metoda je probana na Windows 7, 8 i Windows 10 x64(64 bita)sistemima i na svima je prosla bez problema.Procedura zahteva da imate racunar sa 64-bitnim Windows-om jer na 32-bitnom(x86) Windows-u moze doci do odredjene greske i do brick-ovanja uredjaja.
Takodje, moja preporuka je da koristite org.kabal od telefona, zadnje USB portove, kao i da budete sigurni da racunar na kome cete raditi proceduru nema problema sa Windows-om i sa USB portovima i njegovim drajverima, jer prekidanje u toku procedure flesovanja dovodi do neispravnosti telefona(brick-ovanja).

Kada sve to proverite i sigurni ste da je sve ok, mozete poceti sa procedurom.

Posto je ovo modifikovano uputstvo, prvo instalirajte ovaj MiFlash sa linka

https://app.box.com/s/x2vftglzq04wqq1up8rda3xmog5e5fby

Kada instalirate njega, trebalo bi da imate instalirane adb drajvere,Qualcomm USB serial drajver,kao i MiFlash...drugim recima sve sto vam treba za uspesno flesovanje :D
U slucaju da se kada izlistate uredjaje u adb-u ne vidite da je telefon povezan, probajte da instalirate ADB drajvere sa ovog linka...

http://adbdriver.com/downloads/

Skidate Automated installation (Universal) veriju i instalirate istu.

Takodje za fleshovanje treba i adb.zip preko koga telefon ubacujete u Downlad mod i isti mozete skinuti ovde

https://app.box.com/s/q97ku0tp161yi2qol4m0sn4bi7mnjeqb
i otpakovati negde gde vama odgovara, recimo Desktop.

ROM mozete skinuti sa orginalnog tutijala, u pitanju je Global 7.3.2 ROM

http://s33.postimg.org/gqlhpkd3j/aaaaaa.png

Kada skinete ROM, on je u tgz formatu i isti treba raspakovati sa Winrar-om(treba novija verzija Winrar-a, ako neko ima stariju neka skine zadnju).Kada otpakujete ROM dobicete Folder sa nazivom
kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global
To je to, sto se tice ROM, ovaj otpakovani ce vam trebati, zapamtite gde ste ga sacuvali.

Sledeca stvar koju treba da uradite je da odete u Settings na telefonu pa About phone i tu nadjete stavku MIUI version na koju tapkate dok ne izbaci poruku da je Developer options opcija aktivirana.

Kada zavrsite taj korak , vratite se nazad jedan korak u Additional settings i nadjite opciju Developer options, izaberite istu i nadjite opciju USB debugging i aktivirajte je.

Kada ste to odradili, nakacite telefon za racunar i otvorite folder adb koji ste raspakovali iz adb.zip-a sa linka koji sam gore ostavio...

Kada ste u njemu, drzite SHIFT dugme na tastaturi i kliknite desni klin ka praznu povrsinu i izaberite Open command window here.
Otvotice vam se cmd prozor u kome kucate

adb devices

Nakon cega ce izbaciti sledecu poruku
http://s33.postimg.org/tqk3gcedr/adb_unauthorized.png

UCEMROJ999999 je ime mog uredaja, kod vas ce to biti drugacije...nemoj to da vas buni..Bitno je da izbaci da ima uredjaj zakacen.
Kao sto vidite u nastavku pise unauthorized, da bi bio authorized izbacice vam poruku na ekranu telefona koju prihvatite.

Nakon toga ponovo kucajte adb devices
Kada izbaci umesto unauthorized na kraju device, to je to..

Nakon toga ubacujete telefon u Download mod komandom

adb reboot edl

Telefon ce se ugasiti i blinkace crvena lampica u gornjem desnom cosku.

Posto ste vec instalirali na pocetku MiFlash, pri ulasku u Downlad mod telefon ce sam povuci odgovaraju drajver za telefon i instalirati ga, a vi samo u Device Manager-u po stavkom Ports proverite da li je sve kako treba, tj. kao na slici...

http://s33.postimg.org/558dhi7yn/aaa.png

Ako je sve kako treba, predjite na sledeci korak...

U slucaju da se nije sam instalirao drajver ,idite desni klik na QHSUSB stavku, pa update driver i nadjite putanju do MiFlash koji se ako nista niste menjali prilikom instalacije nalazi na C particiji->Program FIles->Xioami->MiFlash->Qualcomm->Driver.
U slucaju da nece da prihvati drajver,raskacite telefon, zadrzite duze power dugme da se ukljuci telefon, pa se opet vratite u adb folder i ponovo ubacite telefon u Download mod, a racunar restartujte i probajte ponovo da instalite.

Kada i ovaj korak odradite uspesno, ostaje vam jos samo da flesujete ROM.

Pokrenite MiFlash, idite na dugme Browse i nadjite otpakovani ROM
kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global i izaberite isti.

Na dnu izaberite stavku FLASH ALL.

U MiFlash-u treba da vam vidi uredjaj zakacen na neki od ''COM portova'', u ovom slucaju na slici COM port 3.

http://s33.postimg.org/wlhpb3jyn/Untitled.png

Kada ste sve to odradili, kliknite na dugme Flash i sacekajte da izbaci poruku kao na slici...

http://s33.postimg.org/u8sr4755b/Untitleda.png

Kada to vidite, znaci da ste uspesno flesovali GLOBAL ROM 7.3.2 na vas telefon.

Raskacite telefon sa kabla, zadrzite duze Power dugme i sacekajte da se telefon pokrene.

Posle toga sledi setovanje samog telefona.

:)
Svaka čast za tutorijal, jasno da jasnije ne može biti [emoji106] [emoji106]

Meni je sa gearbesta došao 32gb pro sa china stable, za 10 minuta sredio sve. Telefon radi odlično, abdejti stižu, sve po ps-u [emoji2] [emoji2]

Sent from my A0001 using Tapatalk

Kako sve vise ljudi kupuje Redmi NOTE 3 PRO varijantu telefona sa Snapdragon procesorom i nailaze na isti problem, a to je da vecina telefona koji se kupuju kod nas dolaze sa CUSTOM(preradjenim) ROM-om i isti nije bas najzahvalnije resenje jer vecina vas zeli official Global ROM.
Napisacu ovde jedan tutorijal na nasem(razumljivijem) jeziku za mnoge kako da resite taj problem tj. kako da flesujute Global ROM kome radi OTA update.
Ovaj tutorijal nije moj, vec na neki nacin pojasnjenje tutorijala na engleskom jeziku sa MIUI foruma clana Muz_paray, inace jednog od moderatora na istoimenom forumu i sve zasluge za isti pripadaju njemu. Takodje ovaj tutorijal je malo modifikovan sa moje strane, ali sve funkcionise :D

Link ka orginalnoj temi na MIUI forumu http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Takodje na pocetku bih naglasio da sve sto radite, radite na sopstvenu odgovornost.

Metoda je probana na Windows 7, 8 i Windows 10 x64(64 bita)sistemima i na svima je prosla bez problema.Procedura zahteva da imate racunar sa 64-bitnim Windows-om jer na 32-bitnom(x86) Windows-u moze doci do odredjene greske i do brick-ovanja uredjaja.
Takodje, moja preporuka je da koristite org.kabal od telefona, zadnje USB portove, kao i da budete sigurni da racunar na kome cete raditi proceduru nema problema sa Windows-om i sa USB portovima i njegovim drajverima, jer prekidanje u toku procedure flesovanja dovodi do neispravnosti telefona(brick-ovanja).

Kada sve to proverite i sigurni ste da je sve ok, mozete poceti sa procedurom.

Posto je ovo modifikovano uputstvo, prvo instalirajte ovaj MiFlash sa linka

https://app.box.com/s/x2vftglzq04wqq1up8rda3xmog5e5fby

Kada instalirate njega, trebalo bi da imate instalirane adb drajvere,Qualcomm USB serial drajver,kao i MiFlash...drugim recima sve sto vam treba za uspesno flesovanje :D
U slucaju da se kada izlistate uredjaje u adb-u ne vidite da je telefon povezan, probajte da instalirate ADB drajvere sa ovog linka...

http://adbdriver.com/downloads/

Skidate Automated installation (Universal) veriju i instalirate istu.

Takodje za fleshovanje treba i adb.zip preko koga telefon ubacujete u Downlad mod i isti mozete skinuti ovde

https://app.box.com/s/q97ku0tp161yi2qol4m0sn4bi7mnjeqb
i otpakovati negde gde vama odgovara, recimo Desktop.

ROM mozete skinuti sa orginalnog tutijala, u pitanju je Global 7.3.2 ROM

http://s33.postimg.org/gqlhpkd3j/aaaaaa.png

Kada skinete ROM, on je u tgz formatu i isti treba raspakovati sa Winrar-om(treba novija verzija Winrar-a, ako neko ima stariju neka skine zadnju).Kada otpakujete ROM dobicete Folder sa nazivom
kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global
To je to, sto se tice ROM, ovaj otpakovani ce vam trebati, zapamtite gde ste ga sacuvali.

Sledeca stvar koju treba da uradite je da odete u Settings na telefonu pa About phone i tu nadjete stavku MIUI version na koju tapkate dok ne izbaci poruku da je Developer options opcija aktivirana.

Kada zavrsite taj korak , vratite se nazad jedan korak u Additional settings i nadjite opciju Developer options, izaberite istu i nadjite opciju USB debugging i aktivirajte je.

Kada ste to odradili, nakacite telefon za racunar i otvorite folder adb koji ste raspakovali iz adb.zip-a sa linka koji sam gore ostavio...

Kada ste u njemu, drzite SHIFT dugme na tastaturi i kliknite desni klin ka praznu povrsinu i izaberite Open command window here.
Otvotice vam se cmd prozor u kome kucate

adb devices

Nakon cega ce izbaciti sledecu poruku
http://s33.postimg.org/tqk3gcedr/adb_unauthorized.png

UCEMROJ999999 je ime mog uredaja, kod vas ce to biti drugacije...nemoj to da vas buni..Bitno je da izbaci da ima uredjaj zakacen.
Kao sto vidite u nastavku pise unauthorized, da bi bio authorized izbacice vam poruku na ekranu telefona koju prihvatite.

Nakon toga ponovo kucajte adb devices
Kada izbaci umesto unauthorized na kraju device, to je to..

Nakon toga ubacujete telefon u Download mod komandom

adb reboot edl

Telefon ce se ugasiti i blinkace crvena lampica u gornjem desnom cosku.

Posto ste vec instalirali na pocetku MiFlash, pri ulasku u Downlad mod telefon ce sam povuci odgovaraju drajver za telefon i instalirati ga, a vi samo u Device Manager-u po stavkom Ports proverite da li je sve kako treba, tj. kao na slici...

http://s33.postimg.org/558dhi7yn/aaa.png

Ako je sve kako treba, predjite na sledeci korak...

U slucaju da se nije sam instalirao drajver ,idite desni klik na QHSUSB stavku, pa update driver i nadjite putanju do MiFlash koji se ako nista niste menjali prilikom instalacije nalazi na C particiji->Program FIles->Xioami->MiFlash->Qualcomm->Driver.
U slucaju da nece da prihvati drajver,raskacite telefon, zadrzite duze power dugme da se ukljuci telefon, pa se opet vratite u adb folder i ponovo ubacite telefon u Download mod, a racunar restartujte i probajte ponovo da instalite.

Kada i ovaj korak odradite uspesno, ostaje vam jos samo da flesujete ROM.

Pokrenite MiFlash, idite na dugme Browse i nadjite otpakovani ROM
kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global i izaberite isti.

Na dnu izaberite stavku FLASH ALL.

U MiFlash-u treba da vam vidi uredjaj zakacen na neki od ''COM portova'', u ovom slucaju na slici COM port 3.

http://s33.postimg.org/wlhpb3jyn/Untitled.png

Kada ste sve to odradili, kliknite na dugme Flash i sacekajte da izbaci poruku kao na slici...

http://s33.postimg.org/u8sr4755b/Untitleda.png

Kada to vidite, znaci da ste uspesno flesovali GLOBAL ROM 7.3.2 na vas telefon.

Raskacite telefon sa kabla, zadrzite duze Power dugme i sacekajte da se telefon pokrene.

Posle toga sledi setovanje samog telefona.

:)

Jel ova verzija ok ?
kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global_19339c1a10

Uspeo sam ....sada setapujem tel...tel I ovde mora da se zaklucavaju aplikacije da bi stizale notifikacije ili ne mora?

Od koga kupiti ovaj telefon? Jel moze na pp da mi posalje neko koji su provereni prodavci i koju garanciju daju. Naravno da bude ovaj rom koji moze da se flesuje na zadnji global rom. Uzeo bi pro verziju od 2gb rama

Stigao je telefon, za sada je odlican. Da li je moguce da igre budu instalirane na sd karticu, kako se to radi na ovom telefonu? hvala

Od koga kupiti ovaj telefon? Jel moze na pp da mi posalje neko koji su provereni prodavci i koju garanciju daju. Naravno da bude ovaj rom koji moze da se flesuje na zadnji global rom. Uzeo bi pro verziju od 2gb rama
Nadji na kp Vladimira 0600235335,p rovereno 100%,6 meseci garancija,g lobal rom 7.2.5 na SD verziji instaliran uredno OTA update..ali samo 2/16 verziju...nema potrebe za 3/32...

"Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti"

Poslednja izmena:
Stigao i meni jutros od Vere, 3/32 SD. Ipak ce morati da se radi flash :(

TOo6g7e.png

Uspesno flesovan Global Stable ROM uz Kidencetovu pomoc! Covek je kralj! :)

EDIT: Ovi madjari stvarno nisu normalni.. stavili su mi foliju na ekran i prekrili prednju kameru >.< Toliko je mutno da se nista ne vidi..

Poslednja izmena:
Nadji na kp Vladimira 0600235335,p rovereno 100%,6 meseci garancija,g lobal rom 7.2.5 na SD verziji instaliran uredno OTA update..ali samo 2/16 verziju...nema potrebe za 3/32...

"Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti"

Na mojoj SD verziji kupljenoj kod Vladimira bio kuvani rom. A što se 2/16 ili 3/32 tiče ja sam uvek za 3/32

Hvala ljudi, u principu je nebitno koji rom dobijem uz telefon, jer moze da se flesuje

Sam postupak je dosta jednostavan ali mozes imati manjih problema u vezi adb drajvera I windowsa. Meni je trebalo oko pola sata da to zavrsim jer sam za svaku sitnicu cimao Kidenceta jer se ne razumem pa da nesto ne zeznem. :D

Nazad
Vrh Dno