Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Drugari treba mi pomoc. Kada hocu da flesujem Loxar rom izbacuje mi gresku u flash toolsu a kad ostavim cekirano samo boot i sistem onda odradi flesovanje roma do kraja. Sta moze to da bude?

Cimaj Kidencea, covek je doktorirao, magistrirao i uradio specijalizaciju za takve stvari :)

@machak99
Koi si rom imao pre LoXaR-a? Ako si imao neki custom, recimo kao sto je SpiniX, on izbacuje gresku,nece da fleshuje i userdata particiju...Onda samo fleshnes boot i system i to je to...Ali ti ostaju svi podaci...SpiniX je menjao nesto oko userdata particije...pa mislim da je zato pravi problem...Sa offical rom-a trebalo bi da moze da fleshuje i tu particiju...

Znaci to je u pitanju. Sa oficijalnog sam presao na Spinix v1d pa sa njega na Loxar koji je extra radio. Ali mi djavo nije dao mira nesto sam cackao i poceo da mi izbacuje force stop stalno i ja ga vratima opet na Spinix. E sad sam hteo da flesnem Loxar zato sto je bolji i nece. Ali kad sam cekirao boot i system tad je odradio ali kao sto kazes ostali su svi podaci. Za sada radi dobro bez obzira sto nisam brisao cash... A da li bi mogao sad da flesnem oficijalni pa preko njega Loxar? Ala sam ga zapetljao ;)

Upravo sam se cuo sa @milkobgd i posto je on dobio kod za unlock bootloader-a caskali smo na temu okljucavanja..I definitivno mora DEV rom za MTK verziju da bi se otkljucao, ali i on i ja, kao i vecina smo na Loxar-u,sto dodatno otezava stvari...
Zato mora da se fleshuje offical rom, na poseban nacin koji nije bas najjasniji, pa onda prelazak na dev rom, pa unlock,a onda tek flesh nekog drugog rom-a...E sada, ako se opet vrati official rom, bootloader se zakljucava...Sto je po meni *****no na kvadrat...

@machak99

Radice ti dobro, jer kada si opet flashnuo system paprticiju, popravio si to sto si zeznuo sa force close.Sve je ok, ako radi, ne diraj nista... :D

Poslednja izmena:
Presao covek na MI5,ali obecao da ce ostati u toku sa RN3...Ja cekam MIUI 8, za sada i ovaj 7.2.5 nema nista novo da bih presao na njega,samo neke sitne ispravke.Ocekujem da MIUI 8 bude MM, vreme je :D

Nije da loše radi, naprotiv ali svakako bi bilo lepo da se nastavi sa podrškom. Videćemo šta će biti od svega.

Nekada smo na drugim telefonima jurili stabilan rom i kukali kako nema ni jedan da radi kako treba, a sada kada imamo dobar rom...'vata nas zelja za fleshovanjem :D
hahaha, neobicno nam kada nista ne cackamo... :D

Lepa leđa za telefon. Imao sam prilike uživo da vidim, izgleda jako dobro.
link

Nekada smo na drugim telefonima jurili stabilan rom i kukali kako nema ni jedan da radi kako treba, a sada kada imamo dobar rom...'vata nas zelja za fleshovanjem :D
hahaha, neobicno nam kada nista ne cackamo... :D
Hahaha baš to. Nisam očekivao da će imati ovakvu podršku. Ima nekoliko dobrih romova i dodataka , još ako je otključan bootloader... :D
Lepa leđa za telefon. Imao sam prilike uživo da vidim, izgleda jako dobro.
link
Izgleda dobro ovde na slikama. Ako hoće neko da ortački naučimo.

Stigao mi je jutros RN3 pro 32GB sa AE, Top-one .
Prvi utisci pomesani. Leđa mi deluju neko suplje, pogotovo plasticni krajevi. Sadasnji LG G2 mi deluje mnogo kompaktnije i cvrsce od ovog Xiaomija.
Nervira me sto je dosao sa kuvanim romom 7.1.9.0.0(LHOCNCL). Probacu da se prebacim na global 7.1.8.0 ili poslednji 7.2.3.0

Poslednja izmena:
Stigao mi je jutros RN3 pro 32GB sa AE, Top-one .
Prvi utisci pomesani. Leđa mi deluju neko suplje, pogotovo plasticni krajevi. Sadasnji LG G2 mi deluje mnogo kompaktnije i cvrsce od ovog Xiaomija.
Nervira me sto je dosao sa kuvanim romom 7.1.9.0.0(LHOCNCL). Probacu da se prebacim na global 7.1.8.0 ili poslednji 7.2.3.0

Cudno mi da je dosao u tom obliku, ja sam isto uzeo sa TOP ONE, prodavnice, isti model sve, ali je moj dosao u 7.1.7.0 (LHOMICL) i posle 2 updatea, sad je na 7.2.3.0 (LHOMIDA), sto se tice zadnje maske, ne obracaj paznju na nju, odmah naruci sebi dobru masku za njega (iako si vrv dobio neku silikonsku), posto ga moras zastititi. Pusti nam slike sta sve od app si dobio i ako moze odeljak "about phone"

I mene cudi da je dosao sa tim romom. Vidim na strani za porucivanje (kod top one), snimak gde lik pokazuje da tel. dolazi sa 7.1.7.0. Tel je narucen 29.03, vidim da na kutiji pise 2016.03 vrv datum proizvodnje, pa predpostavljam da nije neka stara zaliha.
Kacim slike cim budem stigao. Narucio sam danas dve futrole a ova koja je stigla danas sa tel. je skroz kriva i neupotrebljiva, nije dobro izlivena.

I mene cudi da je dosao sa tim romom. Vidim na strani za porucivanje (kod top one), snimak gde lik pokazuje da tel. dolazi sa 7.1.7.0. Tel je narucen 29.03, vidim da na kutiji pise 2016.03 vrv datum proizvodnje, pa predpostavljam da nije neka stara zaliha.
Kacim slike cim budem stigao. Narucio sam danas dve futrole a ova koja je stigla danas sa tel. je skroz kriva i neupotrebljiva, nije dobro izlivena.

Meni drugar sutra narucuje, (beli) pa cemo se strpimo par dana da vidimo, nego odakle si ti (ako si iz SRB, jesi placao carinu i koliko?)

Da iz Srbije, dosao Singapore post-om. Procenjen je na 120$, carina izasla 4321din
Evo slika
Screenshot_1.png Screenshot_2.png
Screenshot_3.png Screenshot 4.png

Antutu i geek sam ja instalirao. Ostalo je doslo sa telefonom

Nema potrebe da citiraš poruku ako prvi ti pišeš. @furio Da li si tražio da ti kinez stavi neku nižu cene ili?

Stigao novi displej i danas je zamenjen.
Nikad mi ništa brže nije stiglo sa Alija.
Bio je kod mene za 10 dana.
Vidi se razlika u odnosu na fabrički ali nije ni ovaj loš.
Ako nekom bude trebao evo link
http://s.aliexpress.com/Y3YnYveU

Evo i fotki pre i posle zamene

f26c5c5861d98c2aa1272d273916dabe.jpg

d7d83e57a37c5f988e46d249630b37cc.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dosta je zući...jer ti je na obe slike isto osvetljenje...

Nema potrebe da citiraš poruku ako prvi ti pišeš. @furio Da li si tražio da ti kinez stavi neku nižu cene ili?

Trazio sam od kineza da stavi cenu 110$, sto je po meni bila neka psiholoska granica da prodje carinu na toliko, bez proveravanja. Carina ga je cenila na 120$ sto je opet prihvatljivo. Nisam verovao da bi proslo nesto tipa mp4 plejer 45$. Vidim da je nekome i to prolazilo ali ne verujem da sam bas tolike srece.

Dosta je zući...jer ti je na obe slike isto osvetljenje...

Nije isto osvetljenje.
Jeste žući ali ne ovoliko kao na slici.
I meni je malo čudno izgledala slika pošto ga ne vidim tako.
Slikao sam tabletom, nema baš neku kameru.

Pa onda nije los, ako mu je touch precizan, super si prosao...Koliko ti uzeli u servisu za zamenu?

Zamenili ga za 1500.
Preciznost je kao na fabričkom.
Nema razlike.

Ја откључао бутлоадер на мом snapdragon-u прво није хтело као да ми нису откључали, али сам онда прешао на кинески developer ром и прошло је за 10 секунди, испробао сам глобал и ипак сам се вратио на кинески. У глобалном ем нема српски језик, нема могућност мењања фонта и још неке ствари које су ми се свиделе на кинеском. А мењање фонта ми је потребно јер највише пишем ћирилицом и када шаљем поруке слова су сва искривљена и као да су размазана, на оба рома је тако, али када скинем други фонт онда је одлично.

Sent from Redmi Note 3 Pro preko tapatalk-a

Како су убацио девелопер? Окачи линк.

Sinoc sam pregazio 7.1.9.0.0. i ubacio najnoviji 7.2.3.0.
Kada su drajveri ucinculirani sve se zavrsi za 10min
Screenshot_2016-04-28.png

Ја скинуо са нета и само отишао на апдејт па изабрао ово што сам скинуо нормално прошло, није ми пријавило грешку за сертификат. Онда сам повезао са компом и откључао бутлоадер. Али опет напомињем да сам био већ на кинеском стабилном и да имам snapdragon верзију

Ево линка који сам пратио за откључавање:

http://xiaomitips.com/guide/unlock-redmi-note-3-bootloader/

А ево линка за апдејтовање са кинеске на девелопер верзију:

http://en.miui.com/thread-199090-1-1.html

Sent from Redmi Note 3 Pro preko tapatalk-a

Nazad
Vrh Dno