Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Vidim da većina preferira Snapdragon procesore u odnosu na MTK. Zašto ? Je li stvar samo u brzini, ili je štedljiviji za bateriju ?

Znači imamo običan Note 3 sa MTK, i Note 3 PRO sa Snapdragonom. Jel ovaj drugi osjetno bolji bolji mobitel, bolja kamera, trajanje baterije ?

Poslednja izmena:
Vidim da većina preferira Snapdragon procesore u odnosu na MTK. Zašto ? Je li stvar samo u brzini, ili je štedljiviji za bateriju ?

Znači imamo običan Note 3 sa MTK, i Note 3 PRO sa Snapdragonom. Jel ovaj drugi osjetno bolji bolji mobitel, bolja kamera, trajanje baterije ?

Perfomanse, trajanje baterija, manje zagrevanja, a sto se tice kamere to nema veze sa procesorom, vec je u tu PRO verziju ubacena poboljsana kamera kao i mesto za micro SD, sto klot verzija nema.

Perfomanse, trajanje baterija, manje zagrevanja, a sto se tice kamere to nema veze sa procesorom, vec je u tu PRO verziju ubacena poboljsana kamera kao i mesto za micro SD, sto klot verzija nema.

Znači pro verzija je dosta bolja. Da li dijeli iste romove kao i note 3 ? Ima li trenutno dobar rom za pro verziju ?

Не али биће их сигурно више него за МТК верзију

Pregrevanja nema, performanse više nego zadovoljavajuće za ovaj novac, baterija odlična, kamera prosek na oba. Nema velike razlike.

Znači pro verzija je dosta bolja. Da li dijeli iste romove kao i note 3 ? Ima li trenutno dobar rom za pro verziju ?

Ja sam dobio verziju bez ijedne kineske aplikacije, sa svim google aplikacijama, odradio 2 ota update kad sam upalio telefon i to je to, pro verzija je znatno bolja od klot, jos kad izbace custom romove za nju, tek cemo videti pravu snagu :)

Poslednja izmena:
Znaci Pro verzija nema kineske aplikacije, pa zbog toga ne bi morao da se fleshuje neki onakav custom rom kao kod "noPro" verzije (tj. radi odmah sve "out of the box")? A s obzirom da je samo 15ak evradi skuplja (uz jaci hardver) ispada da je bolja kupovina od "noPro" verzije?

Nadam se da sam dobro skontao :)

Pozdrav! :cigar:

Gledam sad bas Xiaomi Redmi Note 3 Pro, razlika izmedju Pro i Pro Prime varijante je samo kolicina interne memorije i RAM memorije? Da li se isplati dati oko $45 vise za Pro Prime?

Gledam sad bas Xiaomi Redmi Note 3 Pro, razlika izmedju Pro i Pro Prime varijante je samo kolicina interne memorije i RAM memorije? Da li se isplati dati oko $45 vise za Pro Prime?

Ja sam uzeo tu verziju Pro Prime (to prime inace ne postoji) to kinezi tako nazivaju, preko top one prodavnice me je telefon sa sve dostavom na kucnu adresu (doduse u hr) izasao 220e (gratis kaljeno staklo, maska, 2 zasite za ekran), u telefonu nije bilo nijedne kineske aplikacije (osim miui acc i miui remote) sto i nisu neke kineske aplikacije, sve je bilo podeseno tako da kao da si ga kupio u nekoj EU zemlji.

E sada postoji neki Vladimir iz BG koji prodaje pro(prime) verziju u Beogradu za 225 eura, ali koliko sam cuo ima 1 kineska aplikacija (msm da je notes u pitanju), dok je moj drugar narucio od neke zene iz Subotice, i treba da mu stigne u cetvrtak (placa pouzecem), cim mu stigne ja cu rado okaciti i za njega, a ako malo prelistas mozes videti moju jako kratku recenziju telefona, kako izgleda spolja a najvaznije iznutra, koji ima miui i sve ostale stvari.

http://postimg.org/image/kr3iikzjb/
http://postimg.org/image/jnje6mew7/
http://postimg.org/image/y9aeuvbon/
http://postimg.org/image/o85kljylj/
http://postimg.org/image/tbwu9r9pj/
http://postimg.org/image/8t1y4ovs7/

Evo sta ima moj telefon, pa pogledaj po forumu potrazi i misljenja ljudi koji su uzimali ovde PRO verzije, svakako kad se niko ne zali za MTK verziju, ko ce se zaliti na ovu zver :)

Znaci Pro verzija nema kineske aplikacije, pa zbog toga ne bi morao da se fleshuje neki onakav custom rom kao kod "noPro" verzije (tj. radi odmah sve "out of the box")? A s obzirom da je samo 15ak evradi skuplja (uz jaci hardver) ispada da je bolja kupovina od "noPro" verzije?

Nadam se da sam dobro skontao :)

Upravo tako, ne diras nista dok jelte nam ne kazu da je bolje da diramo (za pro verziju), za nopro verziju postoje custom romovi koji ociste telefon od kineskih aplikacija i naravno ubrzaju rad telefona.

I ispada da je veoma dobra kupovina, samo prvo salji ovde kad budes uzimao, da vidimo jel ko od nas uzimao odatle :)

Hvala ti na utiscima iz prve ruke :) Da, video sam i ja kod tog Vladimira (kod njega je skuplji od noPro za 15€)... pretpostavljam da cu tu da pazarim. Javljam :)

Ako ima jos neki ponosni vlasnik Pro modela... rad sam da cujem utiske :)

P.S. Pitanjce jedno - obzirom da nije rutovan, da li rade OTG periferije na Pro modelu (USB tastatura, mis, fles-disk...) ?

Poslednja izmena:
Dosta nas ne zna da se nas telefon zove bas ovako
e4ed5b786b6b4369816aa31aee3a7a05.jpg

Poslednja izmena:
Je dobio neko kod za unlock bootloader-a ? Ili dzabe cekam/o?!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ја послао пре 10 дана, кажу да се чека око 21 дан.

Poslao pre 20 dana i jos jednom nekoliko dana posle,danas na miui forumu pitao sta i kako..no reply

Cini mi se da necemo ni dobiti kodove, kao da se Xiaomi predomislio usled velikog broja zahteva....
Bilo je na pocetku prica, kao u roku od 10 dana posalju kod, ali sada vidim da ima ljudi koji cekaju i vise od 20 dana i nista... :(

Izgleda da je tako,nazalost...morace neki abrakadabra da radi sami da otkljucavamo ;-)

Eto milkobgd nas demantovao..

Сад треба скупити моода и (покушати) прећи на official.

go go go #milkobgd

https://youtu.be/OFCig10fW9E

Evo postupak kako ide unlock, pozitivna stvar je sto telefon ostaje u stanju kakvom je bio...sa svim aplikacijama i podacima... :)

Poslednja izmena:
Изгледа пуштају по региону или по земљама, ја сам се пријавио 14.04 а стигао ми смс пре 20 минута да ми је одобрено откључавање. Само не знам да ли скинем глобалну стару 7.1.8.0 или нову 7.2.3.0 пошто видим да се жале да неће да укључи мобилни нет и да зеза 4г. Мада ја имам кинеску 7.2.3.0 и исто ми се дешава да неће да укључи мобилни нет док се не рестартује.

Cek, zasto bi isao na oficial...zar ne moze unlock sa custom rom-a?! Nigde nisam nasao da mora oficial za unlock?! Ja sam planirao da za sada ostanem na 7.1.8 Loxar dok ne izadje MM, a otkljucao bi bootlader...cisto kada vec mogu...

Па мени је дошао телефон са стабилном кинеском верзијом, а ја сам хтео да пређем на глобалну. Када сам пробао да пређем пријавио је грешку да не може да провери потписе на пакету, вероватно јер је глобална била нижа верзија него кинеска. Онда сам хтео да кренем из recovery-ија и да пробам али је бутлоадер закључан, тако да сам се пријавио и сада сам добио за откључавање. Моја верзија је Редми Ноте 3 Про.

Aha, ok...to je vec druga stvar... nego sam kontao da mora oficijalni rom da bi mogao da otkljucas...Ti kada otkljucas, samo instaliraj custom recovery i posle radi sta ti volja :)

A sta da radimo mi sa 7.2.3.0 globalnom verzijom, vi se makar igrate nama stavili sve na tacnu :D

Drugari treba mi pomoc. Kada hocu da flesujem Loxar rom izbacuje mi gresku u flash toolsu a kad ostavim cekirano samo boot i sistem onda odradi flesovanje roma do kraja. Sta moze to da bude?

Vrh Dno