Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Jel imas mozda Indijske krvi? Salim se, jer sve teme o SAR vrednostima za bilo koji model telefona su od strane Indijaca. Mislim da je kod njih vaznije da je SAR vrednost niska, nego sto telefon ima neku bolju/dodatnu funkciju.

No, da odgovorim na pitanje, SAR vrednost se ne moze nigde naci, ni na kutiji a ni na zvanicnom sajtu Xiaomi. Kruze neke vrednosti od Indijaca, kao i nekoliko SS sa Xiaomi podrske koja jednom kaze da je vrednost 0.602 W/Kg in head and 0.731 W/Kg in body, dok drugi odgovor od podrske je bio 2.0W/kg head/body.
Postoji zvanicna vrednost SAR za indijski model Redmi Note 3 Pro (SD verzija), koja iznosi 1.256 W/Kg

Lol. Bitna je sar vrednost, kineski modeli znaju da imaju enormne vrednosti i ljudi su se zalili na glavobolje kad su u blizinu svog telefona. Ne za Xiaomi ali za recimo Oukitel
anigif_enhanced-buzz-21143-1401730045-4.gif

Stigao mi drugi RN2. Carina nije naplacena.

Ne znam da li treba da ubacujem drugu verziju, sad je miui 7 by xiaomi.eu 5.10.16 beta LRX22B.

БГ царина?

Нема значајнијих промена на рому од тада али, са друге стране, то ти је 5 минута посла.

Poslednja izmena:
naručio sam masku sa AliExpress i prva je stigla oštećena pa posle reklamacije stigla druga i uz nju na poklon još četiri zaštite za ekran

ako ima zainteresovanih prodajem oštećenu masku i zaštite po 100din komad
(maska je plaćena 6€ a staklo 1€)

maska je skroz nova nije korišćena nisam joj skinuo ni foliju
na izgled je imitacija iphone4
ono što je meni bilo bitno jeste da bude čvršća od originalne što sam i dobio na kraju
oštećena je tako što su joj se odlepile stranice pa ako neko ima volje da to sredi sam njegova je za 100din

pošto su u pitanju male cifre samo beograd i lično preuzimanje da se ne akam oko slanja

ne bih prodao sve jednom kupcu da se posle ne preprodaje [emoji1]

9f1437fb278b96717304d86138b1b298.jpg

eed1a13a810d9ee57380ad7f804149e3.jpg

5a52054b74bec9a961c815d128ea9c67.jpg

БГ царина?

Нема значајнијих промена на рому од тада али, са друге стране, то ти је 5 минута посла.

Dal' ce raditi OTA? Stavio sam ga na punjac pa nisam ni gledao da li ima root ili moram i to uraditi.

BG carina. Bilo pride i 2 zastitna stakla. Stiglo u subotu u Srbiju preko holandske poste i odmah ga pustili. Udarili pecat da ne podleze carinskom pregledu. Sve ukupno izaslo $118.

Sad gledam na xiaomi.eu i htedoh da skine 6.3.3 koji je clan na prethodnim stranama preporucio, ali izadje gomila linkova na android hostu.

Takodje na ovom je Mi recovery tako da je verovatno radjeno preko vec pomenutog fast boot-a.

Dal' ce raditi OTA? Stavio sam ga na punjac pa nisam ni gledao da li ima root ili moram i to uraditi.

BG carina. Bilo pride i 2 zastitna stakla. Stiglo u subotu u Srbiju preko holandske poste i odmah ga pustili. Udarili pecat da ne podleze carinskom pregledu. Sve ukupno izaslo $118.

Gde si ga nasao za 118$ ako nije tajna? 😀

Oznaka za RN2 je Hermes.
Ja sam na 6.3.3. imao veliki battery drain, i pored RN2 Toola.
Na prethodnom buildu sve radi kako treba.

Hvala.

Sacekacu par dana da se baterija malo razradi. Svejedno imam 2 rezervne ali htedoh da ubacim najnoviji rom za slucaj da postoji neki bug, ali cini mi se da ovaj koji je dosao na telefonu radi normalno.

Danas prijatelji nisu mogli da veruju kakav je telefon i za koje novce.

@Darth_raven
Proveri podesavanja jer meni stvarno baterija traje dosta dugo... Pre neki dan kad sam pratio oko 30h na bateriji sa preko 3 sata SoT...
Mozda nesto srche na kvarno. 🙂

naručio sam masku sa AliExpress i prva je stigla oštećena pa posle reklamacije stigla druga i uz nju na poklon još četiri zaštite za ekran

ako ima zainteresovanih prodajem oštećenu masku i zaštite po 100din komad
(maska je plaćena 6€ a staklo 1€)

maska je skroz nova nije korišćena nisam joj skinuo ni foliju
na izgled je imitacija iphone4
ono što je meni bilo bitno jeste da bude čvršća od originalne što sam i dobio na kraju
oštećena je tako što su joj se odlepile stranice pa ako neko ima volje da to sredi sam njegova je za 100din

pošto su u pitanju male cifre samo beograd i lično preuzimanje da se ne akam oko slanja

ne bih prodao sve jednom kupcu da se posle ne preprodaje [emoji1]

9f1437fb278b96717304d86138b1b298.jpg

eed1a13a810d9ee57380ad7f804149e3.jpg

5a52054b74bec9a961c815d128ea9c67.jpg
маска и два стакла су отишла што значи да су остала још два заштитна стакла

@Darth_raven
Proveri podesavanja jer meni stvarno baterija traje dosta dugo... Pre neki dan kad sam pratio oko 30h na bateriji sa preko 3 sata SoT...
Mozda nesto srche na kvarno. 🙂
Probacu jos jednom ili sacekati novi build u petak. Zanimljivo je da mi je bateriju srkao gsm network, tj trazenje mreze.. Na 6.2.5 nije toga bilo a ceo vikend sam u stanu bio, pa sam mogao da uporedim..

Ipak sam ubacio taj 6.3.3. Na ovom sto je bio u telefonu, 5% u standby za 10 sati sto je manje vise ok.

Javicu kakav je drain sa 6.3.3 na mom.

Pozdrav, zanima me po vasem misljenju da li ce cena ovog telefona drasticno padati jer su ovi telefoni generalno jeftini, ja sam stvarno prezadovoljan mojim, ali ne znam da li da prodajem dok drzi cenu i da dodjajem za nove modele jer me Xiaomi stvarno odusevljava?
Voleo bih kada bi se Xiaomi malo vise probio na trzistu u srbiji, jer telefoni su im stvano fantasticni 🙂

Ne verujem da će padati ispod sadašnjeg nivoa. Eventualno neki clearence sale nekog prodavca, ali neko masovno,opšte sniženje cene se neće desiti.

Pa nema boljeg telefona za te pare, tako da cena ne moze vise da pada sve i da hoce

Pozz Uzeo sam telefon danas i pre neki dan sam iscitao celu temu :-D i malo me buni nestom verzija je MIUI 6.7.2.0 (LHMCNCH) I stable, pretpostavljam da je ovo kineska verzija ? mozda i gresim ali hocu da proverim bootloader i nijedna opcija ne uspeva ? Preko fastboota mi izabci erorr na fastboot oem info a preko slusalice ne radi ona komanda ne pojalvjuje se prozor, takodje ni u softvare opcijama ne postoji nista da li je zakljucan BL ?

Kako da proverim i ako ima njegov MIUI Recovery 2.01 da li to znaci da nije zakljucan ? Planiram da stavim TRWP i neki custom rom ali da budem siguran oko bootloadera 🙂

Hvala

kakav je taj mokee bule? ja imam cm12 iz one teme sto ima najvise pregleda na xda. vec mar meseci furam to, kapiram da je sad jos popravljen, ali mi ovaj radi dobro. jedini bug mi je sto nece uvek da se poveze na mobilni internet posle prekida fifi konekcije.

kakav je taj mokee bule? ja imam cm12 iz one teme sto ima najvise pregleda na xda. vec mar meseci furam to, kapiram da je sad jos popravljen, ali mi ovaj radi dobro. jedini bug mi je sto nece uvek da se poveze na mobilni internet posle prekida fifi konekcije.

Ja koristim na Huawei G620S Mokee 6.0.1 i radi odlicno pa sam pomislio da ce i ovde tako biti medjutim ne povezuje se sa WiFi mada nisam jos stavio Sim karticu ali cenim da bi moralo da radi. Javim se kad jos malo istestiram. Osim MIUI 7 sta bi se jos moglo zanimljivo probati ..

Jel imao neko problema sa promenom default sms app, namestim onaj guglov messenger i on radi normalno neko vreme, onda samo od sebe ponovo vrati na default, a nemastim lepo u system apps pa default apps, za chrome i muziku je ok, samo sms app ima problem, koristim stable rom V7.1.3.0.LHMMICK (MIUI7), zna li neko sta moze da bude problem?

pa ovo recimo:
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/rom-redmi-note-2-t3272872

ja ga koristim već neko vreme. radi ok, sem onog bug-a koji sam napomenuo. možda je ispravljeno sa novom verzijom, ali me mrzi da instaliram.

Vec ga imam na Subscribe ali cu ga staviti na cekanje 🙂 Prvo sam stavio Mokee i nije radio wifi, onda ( posto je telefon za suprugu stavim Euphoria ) i radi wifi ali mi je pravio problem sa SIM karticom :-/ Inace jako brz i lep 5.1 Android e onda posto vec neko vreme pratim xda stavim ovo - [ROM]SlimMIUI (dev 6.3.3/stable 7.1.3)

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-slimmiui-dev-stable-t3296594

I za sada pupu da ne ureknem radi sve sto smo bacili na teret 🙂

kakav je multitasking na tome? probaj busplus aplikaciju, meni je pravila problem sa miui

Pozdrav. Ja se izvinjavam zbog amaterskih pitanja, nisam mogao da nadjem ono sto me interesuje. Moja trenutna verzija je MIUI 7.1.4.0 LHMCNCK | Stable, a hteo bih da flesujem na 6.3.3 developer rom, pa me interesuje da li treba da ga otkljucam pre nego ga flesam i koji programi su mi potrebni na laptopu/pc? Inace sam mislio ovom metodom ga odradim:

http://en.miui.com/a-232.html

Pozdrav. Ja se izvinjavam zbog amaterskih pitanja, nisam mogao da nadjem ono sto me interesuje. Moja trenutna verzija je MIUI 7.1.4.0 LHMCNCK | Stable, a hteo bih da flesujem na 6.3.3 developer rom, pa me interesuje da li treba da ga otkljucam pre nego ga flesam i koji programi su mi potrebni na laptopu/pc? Inace sam mislio ovom metodom ga odradim:

http://en.miui.com/a-232.html

Meni niko nije pomogao odavde ali to nije razlog da se tebi ne pomogne, Rn2 nije zakljucan iako sam se ja utronjao da novi model jesu. Imas ovde uputstvo za instalaciju bilo cega preko TWRp-a ali mozda moze i preko Miui recovery ali to mora neko drugi da ti potvrdi

http://en.miui.com/thread-207290-1-1.html

Prva stvar koju sam odradio jeste backup default recovery -ja i roma 6.2.7.0 pa pupu da imam za " reklamaciju " mada je na kilavim nogama 🙂

kakav je multitasking na tome? probaj busplus aplikaciju, meni je pravila problem sa miui

Ne koristim busplus 🙂 a neko jache cimanje ce da saceka, posto je telefon kod " lepse polovine " koja nije raspolozena za flash igrarije :d javicu kako teche kad pocne da se puni programima i svakim danom korsitenja

Poslednja izmena:
@Shami
Ja koristim textra aplikaciju vec duze vreme bez tih simptoma. Samo sam je podesio da bude default. Da, ugasio sam notifikaciju da se miui sms aplikacija ne koristi u security-ju.

Nazad
Vrh Dno