Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

jedna stvar koja me izludjuje na rn2 je sto upali ekran kad ga povezem na punjac... zbog cega je neko mislio da je to bitno i tako postavio default pojma nemam. jel ima neki nacin da se ovo iskljuci?

Да ли се још неком дешава да му батерија склизне са 100 на неких 80 за око сат и по времена и то такорећи без коришћења. Након тога се празни нормално...

Иначе, са последњим ромом СоТ иде од 5.30 до преко 7 сати uploadfromtaptalk1446466737658.png

Poslednja izmena:
ma daj... ja onda moram da narucim drugu bateriju... kakav sot 7 sati, meni je dva sata.

E narucuj onda drugu 🙂 meni najvise drzi od 100 do 80 odsto.

ljudi, ovaj built in browser uopste nije toliko los. ja po automatici instaliram operu, jer chrome nema text wrapping, ali sad me je kopkalo da probam ovaj built in browser, i on ima sve. brzo radi, ima text wrap, desktop user agent... sve! svaka im cast!

Ne odgovoriste mi ako predjem na najnoviji rom sa xiaomi.eu moram li wipe svega?

ako prelaziš sa nedeljnog dev na stabilni, onda mora wipe. Ako prelaziš na noviji nedeljni, onda ne mora.

To mi reci, prelazim sa nedjeljnog na novi nedjeljni, hvala :*

Да ли се још неком дешава да му батерија склизне са 100 на неких 80 за око сат и по времена и то такорећи без коришћења. Након тога се празни нормално...

Иначе, са последњим ромом СоТ иде од 5.30 до преко 7 сати Pogledajte prilog 183291
Jesi li mislio na 10.29 ili onaj 22 za sot?

Stavio sam konacno TWRP (doduse verzija 2.8.6.0 a zadnja je 2.8.7.0, al kontam da nije frka).
Inace instalacija je uber laka, pogotovo ako ste na Win 10 koji mi je sam prepoznao telefon i instalirao USB drajvere 🙂 God bless M$ 😀

Odavde sam skinuo ADB i recovery
http://en.miui.com/thread-146299-1-1.html

Posle instalacije USB drajvera(dok je telefon ukljucen sam povezao sa kompom) instaliras ADB drajver, pa bootujes u fastboot mod, sa volume down + power. Posle toga is command prompta (dok ste u dir-u adb-tools) opalite fastboot flash recovery recovery.img pa enter. Posle flesovanja drzite Volume Up + power dok se ne butuje TWRP, posle toga reboot phone to system i to je to.

Sad cu da probam ovaj zadnji ROM sa http://xiaomi.eu.

Mozda probam i neki od AOSP romova sa XDA.

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development

EDIT

Veceras izlazi 5.11.1 ROM na http://xiaomi.eu/community/ taman cu to sacekati 🙂

Poslednja izmena:
ja bi probao neki aosp rom, samo sad nemam vremena. ako naidjes na neato stvarno dobro (da sve radi, i kompas) podeli iskustva ovde. hdr ne radi ni na jednom, ali ja kameru ni ne koristim...

Nisam baš pratio temu, ali da objasnim kako sam ja prosto instalirao TWRP (već nekoliko puta 🙂)na Xiaomi note 1 - pretpostavljam da može i ovde tako pošto imam isto MIUI 7 ...

1. Skinite odgovarajuću verziju TWRP (u mom slučaju 2.8.7.)
2. Preimenujete je u update.zip i stavite u /storage/sdcard0/ (phone storage)
3. Reboot to recovery – najbolje iz Updater-a - Reboot to recovery mode opcija
4. Flašujete update.zip
5. (Važno !) ugasite telefon – ne reboot jer će tada da vrati fabrički recovery
6. Upalite telefon na power button + volume up
… i trebalo bi da uđete u TWRP

Iz TWRP može onda i ROOT sa SuperSU (ja koristim: BETA-SuperSU-v2.49.zip)

ova metoda je jako slicna sa onom koju je clan hefest opisao. samo sto kod njega stoji da treba da se obrise neki fajl (fabricki recovery?) kako bi twrp ostao na telefonu jedini. da li ova tvoja metoda ostavlja twrp zauvek, ili se vrati fabricki recovery?

jel moze link ka poslednjem twrp-u koji radi na rn2 (posto kapiram da nisu isti za svaki fon)

Poslednja izmena:
@ ed_hunter3
A sto ne pratis ovaj mini guide sto sam postovao, ne moze biti lakse 🙂 Cak sam napisao i koji je zadnji TWRP, a to pitas posle mog posta 😀

@ ed_hunter3
A sto ne pratis ovaj mini guide sto sam postovao, ne moze biti lakse 🙂 Cak sam napisao i koji je zadnji TWRP, a to pitas posle mog posta 😀
ne zelim da konektujem telefon na kompjuter, pa da kucam komande i instaliram kojekakve drivere. lakse mi je 100 puta da ga flesujem kroz postojeci recovery. ti si napisao mini guide, ali to je guide sa xiaomi foruma. taj forum sam ja procitao pre par dana, ali tamo nema link da se skine twrp. meni treba link za download.

Poslednja izmena:
Kako nema ? Imas dl link za sve, ali se treba registrovati na forum.

Ja nemogu da vidim cemu fobija ka stavljanju preko fastboot-a ? Najpouzdanija metoda. A bogme uber laka, stvarno vas ne kontam 😀

Ili odavde skini zadnji twrp, posto si ti na developer rom-u sa root-om mozes da stavis ovaj TWRP redovno preko updater-a iz samog MIUI-ja to je tvoj omiljeni nacin 😉

http://en.miui.com/thread-152550-1-1.html

Poslednja izmena:

Ja nemogu da vidim cemu fobija ka stavljanju preko fastboot-a ? Najpouzdanija metoda. A bogme uber laka, stvarno vas ne kontam 😀

Ili odavde skini zadnji twrp, posto si ti na developer rom-u sa root-om mozes da stavis ovaj TWRP redovno preko updater-a iz samog MIUI-ja to je tvoj omiljeni nacin 😉

tako je, treba biti registrovan na forum. sad cu da pogledam link...

jel postoji one handed mode na aosp romovima?

hvala za ovaj link, instaliracu twrp odavde. i probacu veceras neki aosp rom, ima ih dosta za koje tvrde da radi sve, samo ne radi hdr na kameri. nisam ni znao da ima hdr, tako da mi nece puno nedostajati 😛

edit: ma da... samo se preimenuje u update.zip, stavi na root memorije telefona i instalira iz fabrickog recovery-ja. od toga lakse ne moze...

Poslednja izmena:
Bas me interesuje kako ce da radi sa aosp,jel ce to da radi kako treba
Ako ti ne bude tesko @ed_hunter3 kada ga isprobas da nam preneses utiske😉

Poslednja izmena:
stavicu nocas rom, ne kosta me nista posto sam ionako sve obrisao kad sam instalirao novi miui zbog kompasa. sutradan cu da ga testiram i ako ne bude radio vracam se na miui. najvise me opet interesuje kompas, ako ne radi na aosp onda dzaba... meni je to jako bitno.

Ja sam upravo stavio ovaj zadnji dev build 5.11.1 pa da vidimo kako radi. Laknulo mi kada sam video da nema kineskog bullshit-a na sve strane kao na official stable ROM-u 😀
Kada malo sazru AOSP ROM-ovi probace se.

Inace posle par dana koriscenja mi je super telefon, ali bas nisam imao srece sa ovim ekranom, aj to sto je zuckasta bela (tako je na vecini, a ima i drugih telefona sa IPS ekranima sto imaju takvu "zutu" umesto "plavu" belu) na to cu se navici, nego sto imam tu straftu od par milimetara skroz na dnu ekrana gde je bas zut ekran, lako se uoci na belim pozadinama 🙁 Na sarenim se ne vidi uopste, al ***. Mada kada sam video da ljudi imaju te zute fleke nekada i na sred ekrana jos sam dobro prosao.
Moram se pomiriti stim kada uzimas fon iz kine bez redovne garancije/servisa 😀

ja upravo stavio ovaj:
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/aosp-5-0-2-hermes-18-10-2015-t3228140

u toku je prvi boot, drzite mi fige 😛

i naravno da romovi sa xiaomi.eu nemaju bloat, odlicni su romovi!

ja sam slikao moj ekran i postavio ovde u temi... pogledaj kakva je bela kod mene, pa mi reci da li je takva i kod tebe, ili je drugacija. inace gledao sam sad koji ekran imam - tianma je u pitanju. jel to lose ili dobro?

inace ja kad stavim boje na cold mnogo mi je neprirodno, tako da drzim na standard - prija mi zuckastija bela.

prvi prvi prvi utisci. radi ok.

prvo sto me je docekalo kad se butovao fon bio je pico tts force close. opcije za sim kartice su ok. stock 5 android je ruzan do bola. notifikacije su uradjene kao da ih je radila grupa mentalno izazvanih osoba za vezbu. ne uocavam razliku u multitasking performansama u odnosu na miui. vec mi nedostaje gomila opcija iz miui-a koje su mi bile gotivne. lock screen je bolji 500 puta od miui. mnogo me nerviralo sto ne moze da se otkljuca telefon laganim pokretom, nego mora odsecan. ovde radi lagan. kompas u maps aplikaciji kao da radi, ali se tripuje. videcu da instaliram neku aplikaciju za kalibraciju kompasa, pa da probam opet.

jos jedan edit: kompas radi, ali samo kada drzim telefon relativno uspravno. kad se postavi na sto i vrti onda brljavi. to jos mora da vidim kako da resim. neka aplikacija za kalibraciju?

Poslednja izmena:
odlican je ovaj rom. ostaje na telefonu do daljnjeg. cackao sam sve i svasta i sad reflashovao ponovo za normalno koriscenje.

ovaj lik sto je napravio rom kaze da je izvukao 6 h 10 min. sot. ja kazem bullshit! mozda ako je imao akumulator na ledjima -.-

Nazad
Vrh Dno