Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 14/14 Pro/14 Pro+

Stock

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2018
Poena
655
Officially confirmed the launch of its highly anticipated Redmi Note 14 series next week.

The Redmi Note 14 5G will be the most affordable handset in the line. It is said to feature a 1.5K AMOLED display, a step up from the upgrade from the FHD panel on its predecessor.
For photography, the Note 14 5G is said to come with a 50MP triple camera setup on the rear. Under the hood, you will likely see a MediaTek Dimensity 6100+ chipset.

Moving up the ladder, the Pro and Pro+ variants are rumored to come equipped with a curved 1.5K OLED display with a 120Hz refresh rate. Both are also expected to sport a 50-megapixel triple camera system on the back. The Pro model might be powered by the newly announced Snapdragon 7s Gen 3 chip, while the Pro+ could utilize the Dimensity 7350 SoC. Additionally, rumors suggest that one of the Pro models might boast support for incredibly fast 90W rapid charging.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

gsmarena_004.jpg
gsmarena_005.jpg
gsmarena_007.jpg
gsmarena_008.jpg

stvarno više smaraju sa zakrivljenim ekranima.
a i ovaj dizajn kamera modula mi se ne sviđa, kao da pokušavaju iskopirati ono ruglo od honor 200 serije.

26. septembar - za 3 dana :)

The Redmi Note 14 Pro series will be both IP68 and IP69K certified. This means the phones can withstand immersion in water and water jet sprays, dust ingress, and extremely high temperatures.

Moraju da ubace veliku bateriju jer im je optimizacija softvera katastrofa. Ne znam ni jednog kineza koji ima gori softver! Nemam nista protiv kineza, naprotiv, ali stvarno su katastrofa. Jedan Realme im drzi lekcije iz optimizacije i performansi!

Redmi Note 14 Pro+ unboxed, key specifications, real-life images emerge before launch
Redmi-Note-14-Pro-unboxed-1.jpg
Redmi-Note-14-Pro-unboxed-3.jpg
Redmi-Note-14-Pro-unboxed-4.jpg
Redmi-Note-14-Pro-unboxed-2.jpg

6.67-inch AMOLED curved-edge screen
1.5K resolution
50MP main camera with OIS
6,200mAh battery
90W charging
Dual speakers
IR blaster
162.53 x 74.6 x 9.36mm
212 grams
Gorilla Glass Victus 2 for display, Gorilla Glass back
Shimmering water surface design on the back

Redmi Note 14 Pro+ vs Redmi Note 13 Pro+: 5 major upgrades revealed
1. Improved performance, thanks to Snapdragon 7s Gen 3
2. Huge 6,200mAh battery
3. New telephoto camera
4. Improved durability
5. Refreshing design

Redmi Note 14 Pro+ tops the chart in reviewer’s extreme battery life tests
Redmi-Note-14-Pro-Plus-Six-Hour-Battery-Test-2.jpg

Redmi-Note-14-Pro-Plus-Extreme-Battery-Life-test-3.jpg

The Redmi Note 14 Pro+ managed a commendable 7 hours and 24 minutes of screen-on time before shutting down. This figure puts the Note 14 Pro+ at the top of the reviewer’s battery life test chart, even surpassing the RedMagic 9s Pro, which managed 6 hours and 58 minutes of screen-on time despite having a larger battery.

Poslednja izmena:
Nadam se da će uraditi nešto po pitanju prednje kamere, koristio sam RN13 pro 4g i nisam zadovoljan. Ovaj "stari" Realme sa kog pišem bolje obradi sliku.

Pošto se spominje triple 50 mpx, ima li šanse da treća bude zum kamera? Nema smisla da je makro.

Moraju da ubace veliku bateriju jer im je optimizacija softvera katastrofa. Ne znam ni jednog kineza koji ima gori softver! Nemam nista protiv kineza, naprotiv, ali stvarno su katastrofa. Jedan Realme im drzi lekcije iz optimizacije i performansi!
definitivno imaju najgori softver i UI od svih kineza.

kad se setim tamo nekad 2018te sam imao meizu, pa taj tadašnji njihov flymeOS je bio svetlosnim godinama ispred miui-a.

Ne sviđa mi se ovaj ring sa kamerama na RN 14 Pro i RN 14 Pro + modelima. Nego, vidim da će 14 Pro + imati 6200mAh bateriju i to neku SI/C, o čemu je tu riječ?

Redmi Note 14 Pro 12/256GB 279$

Redmi Note 14 Pro Plus 12/256GB 319$

Koliko očekujete da će biti Pro Plus u Srbiji i BiH? Tih 320$ je ok cijena ako mene pitate, ali bojim se da će na gore navedenim tržištima to biti masnije.

Fino je što su ubacili zum kameru i djeluje da su prednju unaprijedili (ovako na papiru). Kako će to izgledati u praksi, ostaje da se vidi.

Koliko očekujete da će biti Pro Plus u Srbiji i BiH? Tih 320$ je ok cijena ako mene pitate, ali bojim se da će na gore navedenim tržištima to biti masnije.

Mislim da će biti u startu Pro+ između 45-50k uz akciju. Mi Store uvek isprati lansiranje telefona uz popust, tako je bilo i za prošlu seriju.

Mislim da neće dizati cene u odnosu na prošle serije jer i konkurencija je tu negde strogo oko 50k sa svojim modelima ostala naspram svojih prethodnika (Samsung, Motorola, Realme)

Meni deluju oke telefoni, mada nekako dosadno. Koliko sam video po recenzijama kineskih modela (ima na Beebom) glavna kamera je podbacila najviše.
Najveće unapređenje na Pro+ je ova baterija, navodno lagano 2-3 dana jače upotrebe uz pretpostavljenu dugotrajnost bez značajne degradacije i do 5 godina. Mada ko bi uz sebe držao Redmi Note telefon 5 godina.

Lično mi se ne sviđa dizajn preterano. Barem da je jedan od dva Pro modela sa ravnim ekranom...

^ Meni teča koristi još uvek Redmi Note 6 Pro otkad je izašao

Ma ja rekoh ljude obično zasvrbi novi model koju seriju posle, pa zato rekoh inače ove dugotrajnosti koje nam danas obećavaju se kose sa našim konzumerizmom inače u većini slučajeva. 😃

Na svu sreću sa telefonima nisam postao toliko opterećen da mi dosade. Obično nosim dok solidno radi. RN8 sam nosio pune 4 godine. A vala i ne isplati se mijenjati često, bar ove Redmije. Realno po 3-4 generacije ništa posebno se ne promjeni.

Ovi navedeni primeri govore samo to, da i sasvim prosečni telefoni nekog određenog brenda mogu dugo da služe.
Moje lično iskustvo je da su u tom smislu xiaomi i huawei ispali najžilaviji..
Napominjem da sam imao iphone , samsung, motorolu, zte i još neke egzotične brendove...

A ja baš loše iskustvo imam sa Huawei i Xiaomi. Tačno posle dve godine počinju da se javljaju problemčić, dovoljni da me usporavaju u radu a ponekad i neke radnje nisam mogao odraditi. I hoću neću morao sam menjati 99% ispravne telefone.
Sad sam kupio skuplji Samsung pa da probam i njih.

Problem sa nekim brendovima je taj, da su neki njihovi modeli nenormalno poskupeli.
Poskupeli toliko, da su zapravo prešli u čitav segment više u odnosu na prethodnu sezonu.
Tipičan predstavnik ovog trenda je samsung, premda ni ostali nisu ništa bolji..

Ne postoje pravila, ako sam nesto naucio to je da ne treba da se vezujem za brend nego za tehnologiju ugradjenu u taj proizvod. Brend je samo sala napunjena desetinama igraca koji igraju kolo, kad ce koji igrac da ispadne iz ritma ko ce ga znati!

Prihvatam mogućnost da sam naprosto imao sreće kada je xiaomi u pitanju:
1. rn9pro
2. rn10pro
3. rn12pro+5g (trenutni)
Sva trojica rade i dan danas a prethodnu dvojicu nisam bacio, nego su ih nasledili su moji ukućani..
Rade petfektno i dan danas bez ikakvog štucanja..

Po pitanju 'tehnologije' ljudi umeju često da se zalete na specifikacije..
A onda usledi ogromno razočaranje zbog bagova..
Tipičan primer ove zamke je motorola u srednjem segmentu..

dakle, ako je suditi po kineskim verzijama ovih modela, rn14 pro+ će biti upgrade u odnosu na rn13 pro+, dok će rn14 pro 5g i rn14 pro biti downgrade u odnosu na prošlogodišnju seriju, barem što se tiče glavne kamere, jer umesto samsung hp3 senzora sada ide sony lytia 600 koji koristi moto g serija.

gde nalazite te podatke koji se senzori i ostali elementi ugrađuju u telefone i jel ima negde sajt za poređenje svega toga da vidim šta je bolje

Recimo ja nigde ne mogu sa sigurnoscu da nadjem koji senzor glavne kamere je ugradjen u Samsung A35. Negde pise jedno, negde drugo.

Nazad
Vrh Dno