Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Bio sam tu dok su postavljali foliju, nije neka nauka stvarno, iseku foliju mehanicki, zalepe i fenom malo zagreju.
Ne verujem da mogu da ostete telefon, jedino ako im ispadne iz ruke.
Ja sam stavio samo na prednje staklo, ostalo mi stiti maska, pa nisam hteo da placam duplo bezveze.
Mislim zbog toplote. Haj dobro, odoh i ja postaviti pa šta bude nek bude :D

Kada sam ih zvao prošle godine da se raspitam, rekli su mi da sam ona što ide oko celog telefona štiti od pada, udaraca itd. Ona najskuplja varijanta. To što ide na ekran samo je lošija zaštita od stakla sa AliExpressa, i štiti samo od ogrebotina. Tako su mi rekli.

Mislim zbog toplote. Haj dobro, odoh i ja postaviti pa šta bude nek bude :D
Ma nije uopste jaka toplota, vise se zagreje dok ga koristis leti 😃
Kada sam ih zvao prošle godine da se raspitam, rekli su mi da sam ona što ide oko celog telefona štiti od pada, udaraca itd. Ona najskuplja varijanta. To što ide na ekran samo je lošija zaštita od stakla sa AliExpressa, i štiti samo od ogrebotina. Tako su mi rekli.
Najskuplja varijatna moze i samo na ekran, i kosta oko pola iznosa, tu sam ja i stavio na prednje staklo.

Nije, aj je od stakla i plastike, materijala koji se pokazali kod mene izuzetno loše kod padova na pločice ili beton.

Pozz svima,imam RN 13 pro+ 5g,kupljen nov i tad je bio na miui,sve radilo perfektno.medjutim kako je doslo azuriranje i on je sada "prestrasni hyperos" 😣😣😣😣poceli su problemi,molim za pomoc ako iko zna kako da ga rijesim,naime radi se o tome da nikako ne mogu da postavim razlicite pozadine za pocetni ekran i zakljucan,onu sliku koju odaberem i postavim kao pocetni ekran ona jednostavno nema sanse da se druga postavi ko zakljucani mora biti ona koju sam stavio ko pocetni.jedna ista slika mora pokrivati oba ekrana.sve sam probao jednostavno vise mi se smucilo sta radi Xiaomi sa svojim apdejtima,bagovima cudima.razmisljam se da predjem na Samsung al tolko sam volio Redmijeve modele da mi je zao.

Pozz svima,imam RN 13 pro+ 5g,kupljen nov i tad je bio na miui,sve radilo perfektno.medjutim kako je doslo azuriranje i on je sada "prestrasni hyperos" 😣😣😣😣poceli su problemi,molim za pomoc ako iko zna kako da ga rijesim,naime radi se o tome da nikako ne mogu da postavim razlicite pozadine za pocetni ekran i zakljucan,onu sliku koju odaberem i postavim kao pocetni ekran ona jednostavno nema sanse da se druga postavi ko zakljucani mora biti ona koju sam stavio ko pocetni.jedna ista slika mora pokrivati oba ekrana.sve sam probao jednostavno vise mi se smucilo sta radi Xiaomi sa svojim apdejtima,bagovima cudima.razmisljam se da predjem na Samsung al tolko sam volio Redmijeve modele da mi je zao.
Mislim da ne mora, na supruginom rn 13 pro moze i ima zasebne slike a hyper os je.

moze posebno, pogledaj za odredjeni lock screen podesavanja i tu mozes da podesis sliku za isti. Udjes u podesavanjan za Home screen (drzis dugo prst na home screenu) izaberes neku sliku i on te pita da li hoces samo za home screen, za lock screen ili za oba, ti odaberes za home. Zatim odes na Wallpaper and personalization -> Lock style i tu odaberes odredjeni lock style i mozes da promenis sliku. Ovo je duza putanja.

Kraca je samo prvi deo, tj home scrren settings, oda beres prvu sliku i podesis za home, odaberes drugu sliku i podesis za lock.

moze posebno, pogledaj za odredjeni lock screen podesavanja i tu mozes da podesis sliku za isti. Udjes u podesavanjan za Home screen (drzis dugo prst na home screenu) izaberes neku sliku i on te pita da li hoces samo za home screen, za lock screen ili za oba, ti odaberes za home. Zatim odes na Wallpaper and personalization -> Lock style i tu odaberes odredjeni lock style i mozes da promenis sliku. Ovo je duza putanja.

Kraca je samo prvi deo, tj home scrren settings, oda beres prvu sliku i podesis za home, odaberes drugu sliku i podesis za lock.
Ne moze nema sanse.koji wallp postavim kao pocetni kasnije mogu da postavljam sta hoce kao lock screen ali on ga sam namjesti da bude slika ista kao sa pocetnog.

Snimio sam i video ekrana da vidite ali koliko god smanjio rezoluciju i koliko god bio brz da bi snimak bio manje mgb opet je prevelik za slanje.

To me je pocelo toliko nervirati da nemam rijeci.nisam dijete pa da moram da stavljam neke slike znate i sami ,ali zelio bih da mogu da imam sliku djece a ne da preko njih budu aplikacije,a onda moram da menjam raspored aplukacijama po ekranu a sci znate da to ne voli niko,svako ima neki svoj raspored.ma ovo je preslo u ludilo.

Kod mene sve radi kako treba i mogu na vise nacina da podesim pozadinu. Doduse kod mene je Xiaomi 14 u pitanju i 1.0.21.0 verzija HyperOS-a.

Kod mene sve radi kako treba i mogu na vise nacina da podesim pozadinu. Doduse kod mene je Xiaomi 14 u pitanju i 1.0.21.0 verzija HyperOS-a.
Meni jednostavno tako je i ne moze drugacije kraj.odlicno sam upucen u komp.u tel.i ostalo sve.nije da neznam.sada mi je i nestala opcija Always on display""!!??,ljudi nema je bukvalno ne postoji vise a " drugo prostor" posle 2min me vraca nazad ,cak i u stanju mirovanja.udjes u drugi prostor i ne diras ga on sam se vrati 🤣😋🤣,bilo je tuzno i xalosno a sad je preslo i u smijesno!!!!

Probaj preko eksterne galerije. Ja imam Simple gallery, pa preko njega postavljam.
1000007578.jpg

Šta mi se upravo desilo na note 13 pro 5G...
Gledam online film i poče da zvoni telefon, tj melodija zvona. Ja da minimiziram film na kružić u sredini da vidim ko je kad melodija nastavlja a poziv kao da se ne dešava. Ništa nije registrovano, ni čiji je broj i da li je zapravo private. A nigde opcije da se javim ili odbijem poziv. Baš creepy...
Restartovao sam telefon i opet ništa.
Slična iskustva?

Da li je moguće na ovom yelefonu postaviti posebno melodiju za svaki kontakt..i da li može da se vidi upotreba baterije tj. koliko je SoT ?

@SIMUKA Melodije mogu posebno, uđeš u kontakt koji hoćeš i u gornjem desnom uglu tri tačkice, izaberi opciju "set ringtone" i biraj melodije.

SoT mislim da nema, bar ja nisam još uvek našao...

Da li ne neko povezivao 13pro+ na android auto?
Ne znam da li je problem do telefona ili do automobila, jednostavno nece da se povezu, dok preko bluetooth-a normalno funkcionise, prima pozive i pusta muziku.
Napomena (vozilo je 2017 godiste, mora preko usb da se poveze)
Vidi, meni je x3 pro pravio problem kao tebi. Mislio sam da je do beta verzije. Problem se resio sa wifi adapterom.
Pritom svima koji telefon moraju da povezuju kablom preporucujem da kupe wifi adapter daleko je prijetnije tako koristiti android auto.

Vidi, meni je x3 pro pravio problem kao tebi. Mislio sam da je do beta verzije. Problem se resio sa wifi adapterom.
Pritom svima koji telefon moraju da povezuju kablom preporucujem da kupe wifi adapter daleko je prijetnije tako koristiti android auto.
Kupio sam ga na aliexpresu, oko 2000 din me kostao, ali nije ni preko njega hteo da poveze.
Jeste da sam probao samo jednom i iznervirao se, ali pokusacu jos koji put, ulio si mi malo nade sad 😃

ima logike ovo za telephoto kameru, čim su spomenuli da glavnu vraćaju na slabiji 50mpx senzor. stara šaomijeva "ne može i jare i pare". :D

Kvalitet razgovora i poziva na Poco M6 Pro(RN13 Pro 4G) je 0 bodova. Ljudi se žale da me čudno čuju ili vrlo loše. Kvalitet signala loš, čestonse i izgubi pa mi stigne sms da sam imao propušten poziv.

Telefon jeste jeftin, sve ostalo je za te pare u najmanju ruku prolazno, ali ovo sa pozivima nije dobro. Čak sam i karticu zamjenio, uzeo najnoviju verziju, ali dešava se često. Da ne pominjem da je ovaj problem koji se vuče generacijama, gdje mi svi okolo čuju sagovornika teška nebuloza.

Ako si u regiji gde ti je signal jako los, tu nema puno pomoci koji god telefon da koristis, bices cesto nedostupan i kvalitet razgovora ce da degradira...

Pa sve je okolina grada, sa prethodnim Note 8 sam tu imao savršen signal i kvalitet razgovora.

Uzeo zeni pre dve nedelje RN13 4G.Moj telefon star 4 god. RN9Pro,drzi duze bateriju uz vise maltretiranja,nego li ovaj novi dok stoji na stolu.HyperOS jos uvek ne stize.Global verzija.Kako vreme odmice izgleda da kvalitet svake serije telefona sve vise opada.

Vrh Dno